Realtid > Ekonomi

Friday, 26 February, 07:45

Realtid - 12 feb 21 kl. 12:40

”Teknik snarare än bara organisationsstorlek som avgör handlingskraft inom finans”Att fintech agerar snabbare än traditionella banker kan ha mer att göra med att tekniken är kärnan av startup-kulturen snarare än startup-kulturen själv..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teknik, snarare, än, bara, organisationsstorleksom , avgör, handlingskraft, inom finans
SmålandsPosten - 28 okt 16 kl. 13:01

Varma vantar med åldrig teknik

Under hösten håller Hemslöjden i Kronoberg populärt slöjdcafé på biblioteket i Älmhult. Nålbindning är en teknik som inte bara använts sedan urminnes tider utan som också har fördelar jämfört med både stickat och virkat..

Dagensanalys.se - 23 nov 16 kl. 11:31

SIME 2016 – att definiera och riva barriärer genom teknik

Förra veckan gick årets stora händelse SIME av stapeln. Under två hela dagar möttes bland annat teknikexperter, biomedicinare, marknadsförare och ledare för att ta del av den senaste utvecklingen inom en rad olika områden. På talarlistan fanns flera stora namn, Riccardo Zacconi grunderen av King, Robin Farmanfarmaian som driver flera bolag inom bioteknik och Anna Wikland VD på Google Sverige.

BT - 08 feb 12 kl. 17:19

Bara böter för 25-årig fildelare

Åklagaren ville ha ett högre straff, men den 25-årige mannen döms enbart till böter för fildelning av 60 filmer. Om det mildare straffet står sig kan det bli svårare för polisen att spana på fildelare. ?

Sydsvenskan - 27 feb 12 kl. 00:05

"För att nå framgång som ledare måste männen inte bara värdesätta sina kvinnliga kollegers stil utan också besitta samma kompetens."

De viktigaste valen när det gäller krig och fred kommer inte att bero på genus, utan på hur ledare kombinerar hård och mjuk maktteknik. Det skriver Joseph S Nye, tidigare biträdande försvarsminister i USA.
Skulle världen vara fredligare om kvinnor styrde?

Sydsvenskan - 30 maj 14 kl. 05:30

Bara början för bra burgare

Japanska forskare presenterade nyligen det optimala sättet att äta en hamburgare på. Att detta sker just nu, och inte för fem år sedan, är fullt logiskt: hamburgarens nuvarande klättring på den populärkulturella statusstegen är nämligen fenomenal.Hamburgare var, fram tills nyligen, något man mest hittade på alkishak med gigantiska skärmar som visar obskyr sport eller på industriella kedjekrogar.

YLE - 03 aug 17 kl. 07:13

”Han är ju bara en pojke!” – Sveriges nya världsstjärna en spinkig 17-åring som inte pratar svenska

Armand Duplantis kan höra till världens bästa friidrottare alla kategorier inom några år. Han är halvamerikan som representerar Sverige i VM. Jag hör hemma här, säger supertalangen till Yle Sporten.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:33

Lärare ska bli bättre på att använda ny teknik i undervisningen

Lärarstuderande vid Åbo Akademi i Vasa ska få lära sig mer om hur ny teknik och digitalisering kan tas in i undervisningen. ÅA har fått 400 000 euro i specialunderstöd från Undervisningsministeriet för att utveckla lärarutbildningen. Teknik i undervisningen är inget nytt, men utvecklingen går snabbt och ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja att använda i klassrummet.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 09:26

Om förfallet hos C4-Teknik

Ser med förvåning att Stadsträdgårdsmästare Daniel Ottosson tvingas lämna sin tjänst. Vi ute i kommunens småorter har glatt oss åt hans intresse för att med växter försköna vår miljö. Sedan han tillträdde som stadsträdgårdsmästare har vi i Everöd fått vårblommor och därefter sommarblommor varje år, att smycka refugerna på vår genomfarts väg.

Skånskan - 24 feb 19 kl. 13:08

T-rex mullrade snarare än röt

Alla som sett Jurassic Park vet hur den fruktade Tyrannosaurus rex lät.
Eller tror sig ha vetat.
Nu har forskare återskapat det ljud som man tror att T-Rex hade, och det handlar mer om ett mullrande ljud som förmodligen inte bara hördes utan också kändes i marken.

Sydsvenskan - 16 jul 11 kl. 06:30

"Förlusten var bara ett hack i kurvan" Skalvet i Japan vände vinst

Sony Ericssons vd betraktar förlusten under årets andra kvartal som "ett hack i kurvan". Redan under tredje kvartalet ska bolaget åter redovisa vinst, utlovar Bert Nordberg och avvisar samtidigt nya sparpaket. Sony Ericsson redovisade en oväntad brakförlust för andra kvartalet.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 07:30

Ny teknik är framtiden

Foto: Peter Åklundh
Framgångarna fortsätter, medaljerna ramlar in. Ändå vill Hässleholmsbowlingen lyfta till nästa nivå – med hjälp av framtidens teknik och tre heltidsanställda instruktörer.
För två år sedan sa fritidsnämnden upp avtalet med Turbanhallens arrendator.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.