Realtid > Ekonomi

Saturday, 06 March, 00:32

Realtid - 12 feb 21 kl. 11:55

Ny rapport: Så ser förmögna skandinaviska kvinnor på sin förmögenhetPå frågan var förmögenheten betyder för de skandinaviska kvinnorna når trygghet toppen..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, , ser, förmögna, skandinaviska, kvinnorpå sin , förmögenhet
Ekonomistas - 04 maj 19 kl. 13:09

ESO-rapport föreslår justerad inkomstbeskattning

Nyligen presenterades en ESO-rapport om den svenska inkomstbeskattningen. Bakom rapporten står två av Sveriges mest framträdande akademiska skatteekonomer, Spencer Bastani och Håkan Selin. I detta inlägg diskuteras några av rapportens slutsatser.

Dagensanalys.se - 07 okt 16 kl. 10:52

Vi läser vår e-post när vi tittar på TV, på semestern och när vi skall gå och lägga oss

Svenskarna kollar oftast sin mejl när de sitter framför TV-apparaten. Men vi läser även våra majl i sängen och under semestern har vi svårt att slita oss från våra inkorgar. Det visar en ny rapport från Adobe.

YLE - 07 nov 13 kl. 18:48

Mera ideologi än vetenskap i Himanens rapport

Matilda Wrede-Jäntti, lektor i socialt arbete vid Helsingfors Universitet, är enig med Pekka Himanen på åtskilliga punkter. Men hon ställer sig frågande inför de enkla lösningar hans rapport förordar - någon vetenskaplig tyngd har dokumentet inte. En stor del av Pekka Himanens rapport handlar om hur vi ska bevara välfärdssamhället.

YLE - 07 nov 13 kl. 20:17

"Mera ideologi än vetenskap i Himanens rapport"

Matilda Wrede-Jäntti, lektor i socialt arbete vid Helsingfors universitet, är enig med Pekka Himanen på åtskilliga punkter. Men hon ställer sig frågande inför de enkla lösningar hans rapport förordar - någon vetenskaplig tyngd har dokumentet inte. En stor del av Pekka Himanens rapport handlar om hur vi ska bevara välfärdssamhället.

Skånskan - 09 feb 16 kl. 19:39

Rapport klar om badolycka

HYLLIE En första rapport om drunkningstillbudet i helgen på Hylliebadet var klar på tisdagseftermiddagen.
I rapporten beskriver en av badvärdarna hur personalen håller på att ta upp hinderbanan från bassängen när man ser en pojke ligga på botten.Enligt badvärden så upptäckte han strax efter klockan 16 på söndagen att hinderbanan rörde sig väl mycket.

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 06:24

Rätt använd kompetens löser läkares tidsbrist

Svenska läkare har inte tillräckligt med tid för patienterna. Allt för stor del av tiden går åt till administrativa arbetsuppgifter som andra yrkesgrupper skulle kunna göra bättre, visar en ny rapport från Myndigheten för vårdanalys. Genom att låta medicinska sekreterare sköta administrationen får läkare mer tid för patienterna, menar Vision.

YLE - 25 nov 15 kl. 06:08

Vasa centralsjukhus ser över investeringarna

Det var tänkt att Vasa sjukvårdsdistrikt skulle satsa 150 miljoner euro i fastigheter på sjukhusområdet i Sandviken. Nu tvingas man tänka om, på grund av social- och hälsovårdsreformen. Så sent som förra våren hette det att sjukhusområdet får två nya byggnader förutom den så kallade Apoteksbyggnaden som just nu håller på att byggas.

Politologerna - 29 feb 16 kl. 08:05

Att möta den högre utbildningens utmaningar

Detta inlägg är samförfattat av Douglas Brommesson, Gissur Erlingsson, Johan Karlsson Schaffer, Jörgen Ödalen och Mattias Fogelgren och är en populärvetenskaplig sammanfattning av deras rapport Att möta den högre utbildningens utmaningar. *** Dick Harrissons debattinlägg i Svenska Dagbladet härförleden utlöste en rejäl debattfestival om tillståndet i svensk högre utbildning. Proportionerna blev extra omfattande som följd av Harrissons namn, position, liksom personliga historia vid sin hemmainstitution.

Cornucopia - 17 aug 15 kl. 12:01

Våldsdebatten: Vilka är offren för våldet?

I våldsdebatten diskuteras det volymer och vissa grupperingar vill väldigt gärna peka ut grupper i samhället som gärningsmän. Men ingen verkar tala om offren och vilka dessa är enligt statistiken.

Återigen baserar sig datat i detta inlägg på BRÅ:s och SCB:s trygghetsenkät, med 12 000 respondenter och handlar om tidsintervallet 2012 - 2013.

Politologerna - 15 dec 17 kl. 08:16

Lucka #15: Stärk det pedagogiska uppdragets status

Inlägget är samförfattat av Gissur Ó Erlingsson, Douglas Brommesson, Jörgen Ödalen och Johan Karlsson Schaffer. De har nyligen medverkat med kapitlet ”Högskolepedagogiska meriter: En valuta med svag kurs” i antologin Universitet AB: Om kommodifiering, marknad och akademi. *** Våren 2016 publicerades vår rapport Att möta den högre utbildningens utmaningar.

SmålandsPosten - 27 nov 14 kl. 06:46

Nej till studieavgifter

?Häromdagen släppte forskarnätverket Entre­prenörskapsforum en rapport som visar att den klart största förklaringen till den svenska ekonomiska tillväxten under 2000-talet är att fler medborgare tagit högskole- ­eller universitets­examen i Sverige än tidigare,­ skriver Daniel Svedbjörk, ord­förande för Linnéstudenterna, student­kåren vid Linné­universitetet. Regeringen är på god väg att underminera en grundläggande demokratisk princip i Sverige?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.