PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 20:27

PrivataAffärer - 12 feb 21 kl. 11:11

Blankarna flyr G5 och FingerprintKapitalförvaltaren Voleon har gått under gränsen på 0,5 procent sin blankningsposition i Fingerprint Cards. Det framgår av Finansinspektionens blankningsregister. Det faktum att Voleon nu har täckt blankning i Fingerprint medför att det återstår endast två positioner större än gränsen på 0,5 procent, efter att flera andra spelare också gått under 0,5 procent som är gränsen för offentliggörande via Finansinspektionen. För omkring ett år sedan var blankningen i Fingerprint Cards över 10 procent av aktierna. Fingerprints aktie var under en period den mest blankade på Stockholmsbörsen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
G5, Fingerprint, Voleon, Fingerprint Cards, Finansinspektionens, Finansinspektionen, Stockholmsbörsen, Whale Rock Capitals, Fingerprints, PDT Partners, Sylebra Capital, Blankningarna, Capital, Bar Asset Management, Marshall Wace, Marble Bar, Wace, Handelsbanken Capital Markets, MTG, Securitas, Ser,  JM, SBB, Hotels, Cards, SAAB, ICA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blankarna, flyrG5 och , Fingerprint
DI - 29 jan 18 kl. 18:13

Blankarna överger Fingerprint

Blankarna fortsätter att överge Fingerprint Cards efter förra veckans vinstvarning. Samtidigt ökar en storblankare i börsens numera mest blankade bolag enligt data från Holdings..

DI - 07 jan 20 kl. 16:24

Tung handelsdag för blankarna i Fingerprint Cards

Blankarna i Nordens näst mest kortade bolag, Fingerprint Cards, hade en tung handelsdag på tisdagen när aktien stärktes….

DI - 02 sep 18 kl. 16:00

Ericsson i vinnarspår - aktien lyfter och blankarna flyr

Det mesta ser ut att gå Ericssons väg just nu. Och det verkar också blankarna ha insett, som täckt sina positioner till den lägsta öppna nivån på över ett år. ”Det är bara en blankare kvar”, säger Petter Hedborg på ägartjänsten Holdings..

DI - 07 maj 19 kl. 17:00

Blankarna flyr Getinge efter kursrusningen

Blankarna har flytt Getinge-aktien i takt med årets kursuppgång. På tisdagen täckte fondbjässen Blackrock sista delen av sin korta position och nu finns bara en större blankare kvar i aktien..

DI - 09 jun 17 kl. 14:54

Storsparare flyr Fingerprint

Under de två senaste månaderna har biometribolaget Fingerprint Cards haft sitt första stora tapp i antalet ägare hos nätmäklaren Avanza genom att 5.000 Fingerprint-ägare har sålt hela sina innehav..

Affärsvärlden - 09 jul 14 kl. 11:40

Blankarna flyr börsen

Andelen aktier som lånats till blankare, som spekulerar i fallande kurser, har minskat till de lägsta nivåerna sedan den globala finanskrisen 2008 där Lehman Brothers kollapsade. Minskningen har skett i Europa, USA och Storbritannien. Det enligt data sammanställd av Markit för Financial Times..

DI - 10 apr 19 kl. 13:45

Blankarna flyr Ericsson

För ett år sen låg blankningarna på rekordnivå – men nu finns det inte längre några kända blankare i Ericsson-aktien. På tisdagen rapporterade den sista storblankaren att de täckt sin korta position..

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 12:01

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att aktien rusade över 40 procent.

DI - 28 mar 17 kl. 17:57

Blankarna fortsätter att plocka hem vinsterna i Fingerprint

Kursraset i Fingerprint Cards har resulterat i att blankarna har börjat plocka hem miljonvinsterna. Fingerprint har ramlat ned från att vara börsens mest blankade bolag genom tiderna till att bli omsprunget av Intrum Justitia..

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 12:22

Nu är Fingerprint näst mest blankad på börsen

Bostadsutvecklingsbolaget JM har under lång tid varit börsens mest blankade aktie. Men sedan toppen i mitten av juni, då över 15 procent av aktierna var blankade, har positionerna successivt minskat. I samband med rapporten i mitten av juli fick vi se ett ”short rally” med en uppgång för aktien på över 8 procent som till stor del kunde förklaras av att blankarna täckt sina positioner.

PrivataAffärer - 04 dec 19 kl. 06:52

Nu är Fingerprint börsens mest blankade aktie

Andelen låg på 9,62 procent från en månad sedan men blankarna började öka sina positioner redan innan rapporten som kom i mitten av november. Det visade sig vara en bra affär då Fingerprints aktie föll efter att biometribolaget redovisat en förlust. I spåren av rapporten har blankarna dessutom fortsatt att öka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.