PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 27 February, 17:14

PrivataAffärer - 12 feb 21 kl. 10:53

SEB ser fortsatt dollarförsvagningDollarns nedåtgående trend är ännu inte bruten, enligt SEB. Banken räknar med att dollarn fortsätter försvagas mot kronan under första halvåret i linje med att euron stärks mot dollarn. Det faktum att svenska företag, som höll inne utdelningar i fjol, väntas dela ut mer än vanligt i år beräknas samtidigt innebära en kortsiktig nedåtrisk för kronan. Stigande förväntningar på nästa stimulanspaket har pressat upp såväl tillväxt- som inflationsförväntningar i USA, konstaterar SEB. Banken ser ökade uppåtrisker för ekonomin men tror att amerikanska Fed fortsätter att hålla emot förväntningar om en reträtt från den superlätta penningpolitiken.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, USA, Fed, Sverige, Riksbanken, USD, EUR, Q1, Q2, Q3, Q4, Eursek, Usdsek

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, serfortsatt , dollarförsvagning
Affärsvärlden - 18 mar 16 kl. 07:17

Dollarförsvagning lyfte USA-börserna

Torsdagens dollarförsvagning lyfte de amerikanska börserna till plusnivåer för helåret för första gången under 2016. Även den amerikanska WTI-oljan nådde nytt rekord och avslutade dagen över 40 dollar fatet..

DI - 29 aug 19 kl. 12:40

SEB ser fortsatt långsam försvagning för kinesisk yuan

Kina väntas ta en del av smällen från tullarna och endast tillåta en långsam försvagning av yuanen, skriver SEB i ett marknadsbrev på torsdagen..

Cornucopia - 04 aug 14 kl. 14:26

SEB upprepar konjunkturförsvagning - investerare köper obligationer

SEB upprepade i ett utskick till premiumkunder nyligen att bankens konjunkturindikator GLEI fortsätter försvagas. Därtill konstaterar man att investerarna köper obligationer istället för aktier.
I juli var de globala kapitalflödena -10 miljarder USD (GUSD) från penningmarknaderna, dvs korta räntepapper, och +10 GUSD för obligationer.

DI - 02 jun 20 kl. 13:32

Dollarförsvagningen fortsätter – starkaste kronan hittills i år

De senaste veckornas dollarförsvagning fortsätter och på tisdagen nådde den svenska kronan den starkaste nivån mot dollarn hittills under….

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 11:20

SEB spår kämpiga veckor för kronan

Det är i SEB:s marknadsbrev Ögat som Carl Hammer, bankens chefsstrateg för valutor, målar upp en dyster bild för den svenska kronan den närmaste tiden. Den främsta förklaringen till kronans svaghet är förstås minusräntan som skapat förutsättningar för att göra kronan till en finansieringsvaluta: ”Det är billigt att låna i kronan och köpa andra bättre avkastande valutor. Försvagningstrenden tillsammans med låg volatilitet har därtill ökat intresset för att använda kronan på detta sätt på valutamarknaden”, skriver Carl Hammer.

DI - 02 okt 14 kl. 08:08

Råvaror: Dollarförsvagning ger visst stöd till metaller

Råvarupriserna var stabila på torsdagsmorgonen.Dollarindex, som mäter dollarns styrka mot en rad ledande valutor, försvagades något vilket stöttade metallerna som handlades svagt på plus. Oljepriset sjönk något..

Affärsvärlden - 27 jan 16 kl. 17:12

Dollarförsvagning inför Fed-besked

De svenska obligationsräntorna steg under onsdagens handel och följde därmed tendensen för räntorna i Tyskland, vilka dock steg betydligt mer än de svenska motsvarigheterna..

Affärsvärlden - 04 mar 16 kl. 16:53

Kraftig dollarförsvagning

De svenska obligationsräntorna med längre löptider steg något under fredagens handel, i linje med utvecklingen för räntorna i Europa. På valutamarknaden var rörelserna större, där dollarn försvagades ordentligt mot såväl euron som kronan..

Sydsvenskan - 06 jun 16 kl. 09:12

Dollarförsvagning lyfter oljepriset

Oljepriserna stiger sedan förra veckans statistik över sysselsättningen i USA fått dollarn att försvagas..

UNT - 06 jun 16 kl. 09:11

Dollarförsvagning lyfter oljepriset

Oljepriserna stiger sedan förra veckans statistik över sysselsättningen i USA fått dollarn att försvagas..

SvD - 06 jun 16 kl. 09:13

Dollarförsvagning lyfter oljepriset

Oljepriserna stiger sedan förra veckans statistik över sysselsättningen i USA fått dollarn att försvagas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.