Realtid > Ekonomi

Tuesday, 09 March, 09:19

Realtid - 12 feb 21 kl. 09:48

Magdalena Andersson vill höja beskattningen av kapitalvinsterMagdalena Andersson anser att det behövs högre skatter på kapital, säger hon i en intervju med Svd Näringsliv. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Andersson, Svd Näringsliv

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magdalena, Anderssonvill , höja, beskattningenav , kapitalvinster
Cornucopia - 28 dec 15 kl. 13:09

Magdalena Andersson kallar 50 000:- i månaden för "miljoninkomster"

Finansminister Magdalena Andersson (s) visar återigen upp sina matematikkunskaper, sk socialistisk matematik. Hon kallar nämligen en månadslön på 50 000:- kronor före skatt för "miljoninkomster".

Från årsskiftet höjs marginalbeskattningen med tre procentenheter för inkomster över 50 000:- SEK, dvs en inte helt ovanlig inkomst för en erfaren tjänsteman i Stockholm i åldern 40+.

Cornucopia - 07 dec 16 kl. 11:12

Magdalena Andersson: Utesluter inte sänkt eller slopat ränteavdrag

Finansminister Magdalena Andersson (s) utesluter inte att regeringen kan komma att sänka eller avskaffa ränteavdraget för att komma åt hushållens skuldsättning. Detta rapporterade Nyhetsbyrån Direkt igår.
Att avskaffa ränteavdragen är dock inte höst upp på önskelistan, fast ibland får man ju inte det man önskar sig.

Expressen - 20 sep 17 kl. 22:39

Moderaternas ISK-hot mot Magdalena Andersson

SD-ledaren Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton (ISK) och vill diskutera frågan med Moderaterna. M nobbar SD men pressar Magdalena Andersson, S, om ISK-beskattningen om S frångår budgetreglerna och kommer med ett indirekt hot.  – Det kan inte vara så att alliansen står upp för strama regelverk i budgeten och S tar sig friheten att tillsammans med SD göra tvärtom, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson.

Realtid - 18 sep 19 kl. 11:07

Magdalena Andersson vill beskatta finanssektorn

Regeringen vill öka beskattningen av finanssektorn. Det framgick när finansminister Magdalena Andersson presenterade budgeten..

Realtid - 01 apr 19 kl. 11:50

Omtag, Magdalena Andersson!

De nya reglerna som syftar till att sänka beskattningen för de anställda som deltar i incitamentsprogram i onoterade bolag har inte fallit väl ut. Intresset från de potentiella företagen är mycket svagt, skriver Realtids Claes Folkmar..

DI - 18 mar 15 kl. 09:37

Andersson: Bankskatt finns "absolut" kvar som alternativ

Både Socialdemokraterna och de borgerliga partierna vill skärpa beskattningen av bankerna, även om de har lite olika modeller för det. Finansminister Magdalena Andersson har kvar tanken på en bankskatt..

Expressen - 30 maj 18 kl. 05:00

Magdalena tar och tar – från den som lite har

Den ständigt ökande beskattningen av landets bilister sker på minst sagt tveksamma grunder.Orättvisor och brutna löften spelar ingen roll när klirret i skattkistan är viktigast, skriver Skattebetalarnas vd Christian Ekström..

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 13:32

Rödgröna sågar regeringens sväng

Slut på stimulanser - allt regeringen vill göra de kommande åren måste finansieras "krona för krona", säger statsminister Fredrik Reinfeldt. - God morgon Moderaterna, replikerar Magdalena Andersson (S).
Ett nytt läge råder nu i ekonomin och regeringen kommer inte att föreslå några fler skattesänkningar de närmaste åren, sade Reinfeldt på en pressträff.

BT - 17 feb 14 kl. 13:34

Rödgröna sågar regeringens sväng

Slut på stimulanser - allt regeringen vill göra de kommande åren måste finansieras "krona för krona", säger statsminister Fredrik Reinfeldt. - God morgon Moderaterna, replikerar Magdalena Andersson (S).Ett nytt läge råder nu i ekonomin och regeringen kommer inte att föreslå några fler skattesänkningar de närmaste åren, sade Reinfeldt på en pressträff.

TA - 17 feb 14 kl. 13:32

Rödgröna sågar regeringens sväng

Slut på stimulanser - allt regeringen vill göra de kommande åren måste finansieras "krona för krona", säger statsminister Fredrik Reinfeldt. - God morgon Moderaterna, replikerar Magdalena Andersson (S).
Ett nytt läge råder nu i ekonomin och regeringen kommer inte att föreslå några fler skattesänkningar de närmaste åren, sade Reinfeldt på en pressträff.

Dagens PS - 26 okt 17 kl. 09:15

Anderssons pensionärsjakt i skatteparadis inte över

Finansministern tar nya tag för att beskatta svenska pensionärer i Portugal. Magdalena Andersson (S) hade hoppats på att Portugal skulle möta kravet på att beskatta svenska pensionärer i landet. Men som Dagens PS tidigare berättat har regeringen i Portugal inte tagit med beskattningen av de svenska pensionärernas tjänstepension i statsbudgeten för nästa år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.