Realtid > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 05:40

Realtid - 12 feb 21 kl. 09:50

Tvärnit för kinesiska investeringarI Sverige sjönk de kinesiska M&A-affärerna från 1,25 miljarder USD 2019 till 719 miljoner USD 2020..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, USD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvärnitför , kinesiska, investeringar
GöteborgsPosten - 21 jul 18 kl. 09:14

Experten: Okunskap förklarar rädslan för kinesiska investeringar

Fredric Cho är Kinaanalytikern som menar att rädslan för kinesiska investeringar bygger på okunskap. Kopplingarna mellan kinesiska investerare och regimen är inte så stark som det framställs. Även Business Region Göteborgs vd menar att vi bör välkomna investeringarna..

DI - 20 apr 18 kl. 06:27

Kinesiska investeringar i USA störtdyker

HONGKONG. Mullrande handelskonflikt och ökad kapitalkontroll har lett till att kinesiska investeringar i USA dyker för första gången på ett decennium.  .

DN - 23 jun 18 kl. 13:03

EU skärper granskning av kinesiska investeringar

I höst hoppas EU att ett beslut om ökad granskning av kinesiska investeringar är klubbat. Bakgrunden är ökad oro i medlemsländerna för att Kina genom uppköp får tillgång till strategiskt känslig infrastruktur och teknologi..

Västerbottens Folkblad - 15 feb 19 kl. 20:00

”Tacksamt med gemensamt ramverk för kinesiska investeringar”

I torsdags röstade Europaparlamentet om en EU-ram för utländska direktinvesteringar, eller med andra ord, om EU:s svar på oron för kinesiska investeringar i strategiskt viktiga sektorer, skriver Aleksander Gabelic (S), Europaparlamentariker. För EU är öppenhet för utländska direktinvesteringar en grundbult. Det handlar inte bara om pengar och jobbskapande, utan också om den viktiga teknik och […].

SR - 26 mar 19 kl. 12:50

Kinesiska investeringar splittrar EU-länder

Samtidigt som misstänksamheten mot kinesiska investeringar växer i EU besöker den kinesiske ledaren Xi Jinping Frankrike, och träffar EU-representanter i Paris under tisdagen..

VA - 14 aug 19 kl. 12:36

Kinesiska investeringar i Europa faller dramatiskt – minskning med 84%

I Tyskland har inga kinesiska investeringar gjorts hittills i år. .

DI - 12 dec 18 kl. 19:30

Kinesiska investeringar ger inte mindre kritik

DEBATT. Det sägs ibland att länder inte vill kritisera kinesiska brott mot mänskliga rättigheter av rädsla att förlora investeringar. En jämförelsevis liten del av de kinesiska investeringarna går till Europas ”Kina-vänliga” länder, skriver Utrikespolitiska institutets Björn Jerdén och Viking Bohman..

GöteborgsPosten - 01 sep 17 kl. 06:00

Kinakännare: Man ska inte vara naiv kring kinesiska investeringar

Lyckade investeringar utomlands är viktiga för Kina – och bilden av regimen. Affärerna är dock inte helt okomplicerade. – Den kinesiska staten är inte transparent, det borde bekymra den svenska regeringen, säger Fredrik Fällman, universitetslektor och docent i sinologi vid Göteborgs Universitet..

Realtid - 30 maj 17 kl. 07:00

Order uppifrån: "Fler kinesiska investeringar i Norden"

Den första kinesiska advokatbyrån i Norden har etablerat sig i Stockholm. "Vi ser att det kommer fler större kinesiska investerare till Östersjöregionen, vilket innebär fler M&A transaktioner" säger Carl-Fredrik Hedenström, partner på Magnusson, till Realtid. Om utvecklingen fortsätter i samma takt så dröjer det inte lång tid innan Kina har gått om både Norge och Storbritannien i fråga om direktinvesteringar i Sverige..

Realtid - 15 jan 20 kl. 08:46

Sverige på pallplats för kinesiska investeringar

12 miljarder kronor – så stora var de kinesiska investeringarna i Sverige under 2019. Det innebär att Sverige är kinesiska investerares tredje val för direktinvesteringar i Europa..

Affärsvärlden - 15 jul 13 kl. 08:48

Ökade kinesiska investeringar

Kinas investeringar ökade över 20 procent under januari till juni..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.