Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 04 March, 22:16

Expressen Dina Pengar - 12 feb 21 kl. 06:38

Klyftorna ökar – kravet från S: Höj skatternaDe ekonomiska klyftorna har ökat under pandemin.Därför vill finansminister Magdalena Andersson, S, att Sverige ska ha högre skatter. – Vi behöver beskatta inte minst kapitalet mer, säger hon till Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Sverige, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klyftorna, ökar, kravetfrån S , Höj, skatterna
Alliansfritt Sverige - 16 maj 13 kl. 08:47

Klyftorna ökar ? mest mellan vad olika moderater säger om ökade klyftor

KLYFTOR. Imorse kom OECD:s rapport över klyftorna. Sverige är inte längre det mest jämlika landet, och klyftorna har ökat rejält.

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 06:42

Klyftorna ökar - eller?

Foto: JESSICA GOW / TT

Att klyftorna ökar i Sverige lär bli en av valrörelsens hetaste frågor. Men stämmer det? Svaret är ja – och nej.

Dagens PS - 16 feb 17 kl. 08:07

Klyftorna ökar och är oberoende politiska

Medelklassen krymper medan antalet fattiga och rika hushåll har ökat i stor majoritet de senaste fem åren, enligt en granskning som Dagens Samhälle gjort och som SvD Näringsliv tagit del av. Men inkomstklyftorna i Sverige är inget nytt utan har tvärt om pågått i tre decennier – och vilken regering landet haft saknar betydelse i sammanhanget. ”Från 1980 ser vi ett trendbrott, att skillnaderna ökar”, säger Jesper Roine, docent i nationalekonomi som forskar om inkomstfördelning vid Handelshögskolan i Stockholm, till Dagens Samhälle, uppger SvD.

DalaDemokraten - 09 sep 13 kl. 05:50

?Klyftorna ökar markant?

Falun ? Klyftorna ökar markant i samhället, säger Jessica Mjöberg, en av de tre nya S-nominerade i ett fyllnadsval som klubbas ....

Expressen - 18 nov 16 kl. 20:59

Klyftorna ökar i Ystad – Lugi tillbaka igen

Klyftorna ökar i Ystad.Storebror YIF är tillbaka efter svackan samtidigt som lillebror IFK fortsätter kräftgången i handbollsligan.YIF vann enkelt (33-22) mot formstarka Aranäs hemma i Ystad arena.

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 09:02

Andersson: Klyftorna ökar – börsens fel

Finansministern svär sig från ansvar för de ökade klyftorna i samhället. Det är börsen fel, hävdar hon. ”Kapitalinkomsterna ökade mycket under förra mandatperioden, bland annat för att börsen gick väldigt bra”, säger Magdalena Andersson till TT, som uppger att Stockholmsbörsens OMXS-index gick upp med med 34 procent mellan valet den 14 september 2014 och valet den 9 september förra året.

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

Klyftorna ökar ? men få har blivit fattigare

Klyftorna har ökat kraftigt sedan Fredrik Reinfeldt kom till makten 2006.Men Sverige har fortfarande lägst andel materiellt fattiga i hela EU ? en dryg procent av befolkningen.

Alliansfritt Sverige - 15 maj 13 kl. 08:38

Klyftorna ökar snabbast i Sverige

KLYFTOR. OECD rapporterar att Sverige är det land vars klyftor har ökat mest de senaste 20 åren. Andelen fattiga har fördubblats under perioden från under 4 % till över 9 %.

Dagens Media - 24 jun 14 kl. 09:35

Mediebarometern: De digitala klyftorna ökar

Samtidigt som allt mer tid ägnas åt medier på nätet ökar de digitala klyftorna. Det visar Nordicoms senaste mediebarometer..

Sydsvenskan - 17 sep 17 kl. 07:36

De politiska klyftorna ökar i Trumps USA

Väljare som tycker att den "andra sidan" är självisk och osmart – och som för allt i världen inte vill se sitt barn gifta sig med någon av annan politisk färg. Klyftorna mellan USA:s politiska höger och vänster ökar snabbt. Men att utvecklingen drivs av.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.