PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 04 March, 22:59

PrivataAffärer - 12 feb 21 kl. 06:00

Dyraste elen på nio årPå torsdagsmorgonen låg elpriset på den nordiska elbörsen Nordpool på 2,40 kr per kilowattimme, vilket beräknas ge ett snittpris för innevarande vecka på lite drygt 61 öre per kilowattimme. Det är i sig det högsta elpriset sedan vintern 2012. Priset 2,40 kr per kilowattimme ärberäknat med dagens eurokurs, och nivån gällde mellan klockan 08 och 09 på torsdagsmorgonen, uppger Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia. Fyra grader kallare än normalt Början på året har präglats av högtrycksbetonat väder, i februari har temperaturen hittills varit fyra grader kallare än vad som är normalt för årstiden. Under perioder med så kallt väderlag stiger efterfrågan på el kraftigt, samtidigt som det blåser mindre än vanligt vilket i sin tur leder till minskad vindkra
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordpool, Johan Sigvardsson, Bixia, Början, Men, Fälldin, Här, Compricer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyraste, elen, nio, år
Kristianstadsbladet - 19 sep 18 kl. 04:00

Debatt: Nordöstra Skåne har dyraste elen i Sverige

Nordostskåningar och övriga sydsvenskar boende i Elområde 4 har betalat 880 miljoner mer än norrlänningar och 580 miljoner mer än stockholmare för elen sedan elområdena infördes 2011. Det visar en ny rapport från SWECO som Villaägarna låtit göra. Det är en nätt summa pengar som tickat in på Svenska Kraftnäts konto..

Blekinge Läns tidning - 22 sep 18 kl. 06:00

Blekingebor har dyraste elen i Sverige

Blekingebor och övriga Sydsvenskar boende i Elområde 4 har betalat 880 miljoner mer än norrlänningar och 580 miljoner mer än stockholmare för elen sedan elområdena infördes 2011. .

YA - 03 okt 18 kl. 02:02

Insändare: Ystadsborna har dyraste elen i Sverige

Ystadsbor och övriga sydsvenskar boende i Elområde 4 har betalat 880 miljoner mer än norrlänningar och 580 miljoner mer än stockholmare för elen sedan elområdena infördes 2011..

E24 - 08 mar 12 kl. 11:08

Svenskar har den dyraste elen

Trots att vi har en gemensam nordisk elmarknad betalar svenska kunder mycket mer för sin el än till exempel finnarna..

Barometern - 05 okt 18 kl. 06:00

Kalmariter har dyraste elen i Sverige

Elpriser.

Expressen - 01 okt 18 kl. 16:02

Efter världens dyraste tweet – Tesla lyfte igen

Det kan vara världens dyraste tweet: Nio ord kostade Elon Musk en ordförandepost och 350 miljoner kronor.Men ett internt meddelande ändrade allt för Tesla-grundaren:– Vi är mycket nära att nå lönsamhet och bevisa att nejsägarna har fel, skrev Musk vilket fick aktien att rusa med 14 procent vid måndagens förhandel..

Kristianstadsbladet - 14 jan 11 kl. 01:55

Många riskerar få elen avstängd

Arkivbild: Bosse Nilsson
Dagligen hotas familjer i Kristianstad av att elen stängs av.
Överst i räkningshögen borde hyra och el ligga, tillsammans med en summa pengar som ska räcka till månadens mat. Men många verkar lägga mobilräkningen, kabel-tv och allmän konsumtion före elräkningen.

YLE - 25 sep 15 kl. 10:18

Helsingfors bland de tjugo dyraste städerna i världen

Helsingfors är en av de dyraste städerna i världen medan köpkraften bara är medelhög. En rapport jämför hur länge olika städers invånare måste jobba för att ha råd med en Iphone eller en Big Mac. Det är inte första gången Helsingfors listas bland världens dyraste städer.

Dagens PS - 02 dec 16 kl. 10:17

Här är Sveriges dyraste villor

Affärsvärlden har sammanställt de dyraste objekten som just nu ligger ute till försäljning. Bostadssajten booli.se har tagit fram listan på uppdrag av tidningen.

Dagens PS - 02 okt 18 kl. 08:28

Här är Sveriges dyraste adresser

Kan du gissa var dessa bostäder ligger? Givetvis är det i Stockholm och lika givet återfinns dessa adresser på Östermalm. Nio av Sveriges tio dyraste adresser, sett till snittpriset på bostadsrättsförsäljningar, ligger på Östermalm.

Cornucopia - 21 nov 14 kl. 12:41

Sotji - nio månader senare

Dags för en liten uppdatering kring Sotji, den ryska sommarsemesterorten som för nio månader sedan höll världens dyraste vinterolympiad. Efter att ha bränt helt otroliga 51 miljarder USD på spelen gick en förnedrad Vladimir Putin istället över till att invadera och annektera Krimhalvön och därefter invadera sydöstra Ukraina.

Aktuella bilder på hur det ser ut i Sotji hittar ni hos Imgur här.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.