Realtid > Ekonomi

Monday, 08 March, 08:27

Realtid - 11 feb 21 kl. 14:20

Regeringen föreslår digitaliserad konkurs- och rekonstruktionshanteringSkriftlig kommunikation i konkurs- och företagsrekonstruktionsförfarandet ska kunna ske i digital form, föreslår Justitiedepartementet i en lagrådsremiss.  .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Justitiedepartementet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, föreslår, digitaliserad, konkursoch , rekonstruktionshantering
PrivataAffärer - 13 nov 19 kl. 12:11

Regeringen vill förbjuda riskfyllda sparformen

Inlåningsföretagen lockar sparare med riktigt attraktiva räntor. Just nu kan du till exempel få runt 5 procent rörlig sparränta hos de största aktörerna ViaSpar, Upplands Spar och 4Spar. Är du villig att avvara dina pengar en längre tid stiger räntorna rejält.

PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 13:21

Regeringen vill få bort oseriösa inlåningsföretag

– Inlåningsföretag kan för en konsument framstå som trygga men om företaget försätts i konkurs står konsumenterna helt utan skydd från insättningsgarantin. Nu stärker vi konsumentskyddet på inlåningsmarknaden och minskar risken för sparare att förlora sina insättningar säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i ett pressmeddelande. Både Finansinspektionen och regeringen har under lång tid uttryckt oro för så kallade inlåningsföretag som inte sällan erbjuder skyhög ränta på sparkonton.

Opinionen.se - 21 mar 13 kl. 21:54

Cypern föreslår omstrukturering

Cyperns regering föreslår att en "solidaritetsfond" med statliga tillgångar ska skapas. Fonden ska utgöra grunden för en nyemission för statsobligationer, skriver Reuters. Centralbankens chef Panikos Demetriades föreslår samtidigt att landets banksektor omstruktureras och bantas.

SR - 02 okt 17 kl. 07:00

Hårdare krav på gruvor föreslås

För att undvika att skattebetalarna tvingas stå för städnotan om ett gruvbolag går i konkurs föreslås nu flera åtgärder i en utredning till regeringen..

YLE - 09 mar 16 kl. 17:55

Full strid i riksdagen om Forststyrelsen

Det omstridda förslaget om Forststyrelsen behandlas slutgiltigt av riksdagens jord- och skogsbruksutskott i morgon. Förslaget går uppenbarligen igenom med regeringspartiernas och Svenska folkpartiets röster. De anser att det är viktigt att det centrala innehållet i lagen, EU:s krav på bolagiseringen av Forststyrelsens affärsverksamhet, godkänns av hela riksdagen ännu den här månaden.

YLE - 14 nov 14 kl. 16:27

Ministrar besökte Talvivaara

Det finns företag som visat preliminärt intresse att fortsätta verksamheten vid Talvivaara gruvan, säger näringsminister Jan Vapaavuori. Vapaavuori besökte i dag Sotkamo i sällskap med statsminister Alexander Stubb (Saml), arbetsminister Lauri Ihalainen (SDP) och miljöminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml). Ministrarna bekantade sig med gruvan i Talvivaara.

Barometern - 14 mar 14 kl. 18:34

Skärpta regler för friskolor

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss skärpta regler för friskolor. Bland annat ska en friskola kunna tvingas betala vite så länge den inte åtgärdar brister som enligt Skolinspektionen "allvarligt försvårar förutsättningar för elever att nå målen för utbildningen." Om bristerna är återkommande ska Skolinspektionen analysera om skolan har tillräckligt med lärare.

YLE - 14 nov 14 kl. 05:44

Ministrar besöker Talvivaara

Ett flertal ministrar besöker Talvivaaragruvan i dag. Statsminister Alexander stubb (Saml), näringsminister Jan Vapaavuori (Saml), miljöminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) och arbetsminister Lauri Ihalainen (SDP) ska göra en rundtur vid gruvan och träffa personal och representanter för konkursboet. Ministrarna har också möten inbokade med Kajanalands NTM-central, den lokala arbets- och näringsbyrån samt Sotkamo och Kajana kommuner.

Cornucopia - 19 jan 20 kl. 10:30

Svenska delen av PostNord konkursmässigt på sikt utan statliga pengar - gör om till myndighet

Dagens Nyheter har bakom en betalvägg publicerat en artikel om en gratis offentlig handling man begärt ut. En delvis sekretessbelagd rapport till regeringen visar att PostNord enbart på den svenska delen kommer gå i konkurs inom några år, om inte staten tillför pengar. Till det kommer den redan katastrofala danska delen som danskarna lurade på Sverige delägande i.

BT - 25 aug 13 kl. 13:06

Vill stoppa överetablering av skolor

I dag håller Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven sitt sommartal, som för andra året i rad äger rum i Vasaparken i Stockholm. Socialdemokraterna föreslår en lex JB, regler som ska komma till rätta med problemet att skolor går i konkurs, och väljer att kalla förslaget JB efter den konkursade skolkoncernen JB Education.- Vi måste ha ordning och reda i skolan, föräldrarna ska överhuvudtaget inte behöva oroa sig för att en skola ska gå i konkurs, säger Stefan Löfven på en pressträff inför sitt sommartal i Vasaparken i Stockholm.

BT - 25 aug 13 kl. 16:06

Löfven: Lägg ned PPM

Det är dags att lägga ner PPM, premiepensionssystemet, sade S-ledaren Stefan Löfven i sitt sommartal i dag, och lovar att S i den så kallade pensionsarbetsgruppen med de borgerliga partierna kommer att arbeta för att PPM ska läggas ned. - PPM har blivit en riktigt dyr flopp där miljarder efter miljarder går till avgifter, säger Löfven.Stefan Löfven säger att S inte vill ha något annat system för att välja inom pensionssystemet, S kommer att arbeta för att fondvalen försvinner helt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.