PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 26 February, 22:57

PrivataAffärer - 11 feb 21 kl. 12:12

Fedchef: Neddragning av obligationsköp osannolikt i årHon räknar visserligen med att den amerikanska ekonomin kommer att ta fart under andra halvåret i år, när vaccinationerna har rullats ut, men det behöver inte leda till att Fed ska dra ner på obligationsköpen, som nu uppgår till totalt 120 miljarder dollar per månad. ”För närvarande är policyn på ett bra ställe”, sade Mary Daly, och tillade att hennes utsikter bygger på att obligationsköpen fortsätter i nuvarande takt till åtminstone årsskiftet. ”Inte lika kritiskt” Om ekonomin verkligen utvecklas så starkt under andra halvåret som flertalet Fedledamöter räknar med är det dock, enligt Daly, inte lika ”kritiskt” att köpen fortsätter i nuvarande takt i början av nästa år. Beträffande ytterligare finanspolitiskt stöd sade Mary Daly att ett paket i de
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fed, Mary Daly, Om, Fedledamöter, Daly, Feds

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fedchef, Neddragningav , obligationsköp, osannolikti , år
Ekonomistas - 23 dec 13 kl. 09:57

Är det ”orealistiskt” att försöka uppfylla inflationsmålet?

English translation. Tidigare har jag redovisat en s.k.

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 12:55

Bomarknaden: Låg ränta övertrumfar stigande arbetslöshet

Det säger analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. ”Räntan har en större betydelse för bostadspriserna än vad arbetsmarknaden har, även om den också är viktig. Det är ett starkare samband mellan räntor och boprisutvecklingen.

Ekonomistas - 14 jul 20 kl. 14:58

Till försvar för de ”sparsamma fyra”

I slutet av veckan väntas stats- och regeringschefer samlas i Bryssel för vad som kan bli ett maratonmöte om förslagen om dels en stor återhämtningsfond för att stödja den ekonomiska återhämtningen efter coronakrisen, dels en långtidsbudget för perioden 2021-2027. Särskild uppmärksamhet riktas mot de ”sparsamma fyra” (”frugal four”) som motsätter sig att återhämtningsfonden finansieras med lån och sedan delar ut pengar som bidrag samt att den nya långtidsbudgeten blir större i förhållande till EU:s ekonomi än den var tidigare. De anklagas för att vara osolidariska och för att motsätta sig åtgärder som är nödvändiga för att rädda jobb, rädda den inre marknaden och hålla ihop euroområdet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.