Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Wednesday, 03 March, 18:50

Expressen Dina Pengar - 11 feb 21 kl. 11:48

H&M och Apotea utreds för kameraövervakningKlädjätten H&M och apoteksjätten Apotea har anklagats för att övervaka sin personal.Nu inleds en granskning mot bolagen, skriver Market..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Apotea, Market

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: H&Moch , Apoteautreds för , kameraövervakning
Cornucopia - 24 jun 19 kl. 16:13

GDPR - Företag behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning

Sedan införandet av GDPR gäller inte längre den svenska kamerabevakningslagen på samma sätt som tidigare. Företag utanför allmänt intresse behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning, utan i princip gäller bara tillståndsbehovet myndigheter eller verksamheter som sker genom myndighetspåbud, som skolor och sjukhus. Givet att man upprättar rätt skyltning och dokumentation är det i princip fritt fram för företag att installera kameraövervakning.

Skånskan - 09 jun 16 kl. 21:03

Sevedsplan får nu kameraövervakning

MALMÖ Nu blir det kameraövervakning även på Sevedsplan. Länsstyrelsen menar att Polismyndighetens brottsförebyggande arbete är starkare än integritetsintresset.– Länsstyrelsen anser att tillstånd till kameraövervakning kan beviljas av Sevedsplan och har i bedömningen bland annat vägt in alla de alternativa åtgärder till kameraövervakning som polisen redan vidtagit i området, säger Henrik Kvennberg, ansvarig handläggare på Länsstyrelsen.

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

Kommunen förlorar tvist om kameraövervakning

Kommunen får inte till vardags ha kameraövervakning av ett väntrum på sitt resurscenter. Förvaltningsrätten har bestämt att kameraövervakningen bara får ske i samband med så kallade nöd- hot- eller våldssituationer. Frågan om kameraövervakning aktualiserades i samband med att individ- och familjeomsorgen flyttade från nämndhuset till Ulricehamns resurscenter på Hestervägen.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 13:14

Kameraövervakning inom sjukvården kontrolleras

Foto: Bosse Nilsson
Länsstyrelserna gör i år en nationell insats för att kontrollera kameraövervakning på landets sjukvårdsinrättningar. Näsby vårdcentral i Kristianstad fick under måndagen det första besöket i Skåne. Deras kameraövervakning godkändes inte.

Kristianstadsbladet - 26 feb 14 kl. 06:30

Kränks hyggligt folk av korrekt bedriven kameraövervakning?

Foto: HENRIK MONTGOMERY
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden. Vi anser att tiden är mogen för ett annat och mer samhällstillvänt synsätt än vad länsstyrelsen nu provat på, skriver debattskribenterna.
Vår länsstyrelse har nyligen nekat polisen tillstånd att genom kameraövervakning (videoinspelning) hålla uppsikt över vissa allmänna platser i staden där frekventa ordningstörningar och/eller brottslighet florerar.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:00

Kameraövervakning ska prövas på nytt

Lund Länsstyrelsen fick stöd av förvaltningsrätten i en tvist med Datainspektionen om tillståndet för kameraövervakningen på LVM-hemmet Lunden i Lund. Men nu går ärendet vidare genom att kammarrätten beviljat prövningstillstånd.Bakgrunden är att samtliga elva kameror kan riktas mot platser där allmänheten har tillträde, men för sex av dem kommer områdena utanför inhägnaden att maskeras eftersom det inte finns något behov av övervakning där.

SmålandsPosten - 04 dec 14 kl. 06:50

Domstol stoppar kameraövervakning

Förvaltningsrätten stoppar Växjö kommuns åtta planerade övervakningskameror på Araby Park Arena i Växjö. Förvaltningsrätten upphäver därmed länsstyrelsens tidigare tillstånd. ”...?

YLE - 05 apr 17 kl. 04:46

Båtägare i Nykarleby vill ha kameraövervakning vid Andra sjön

Tjuvar stal båtmotorer i två omgångar senaste vecka ur båthus vid andra sjön i Nykarleby. Polisen har inga direkta spår efter förövarna och nu vill båtägare att det satsas på kameraövervakning åtminstone av infarten till båthamnen. Polisen misstänker att det handlar om organiserad brottslighet.

Världen Idag - 31 aug 15 kl. 00:00

Synagogan i Malmö får kameraövervakning

Ansökan gäller utvändig kameraövervakning av synagogan. – Det är ingen kameraövervakning av synagogan idag. Judiska församlingen har redan vidtagit en rad andra åtgärder som alternativ till kameraövervakning, vilket Länsstyrelsen Skåne har vägt in i bedömningen, säger Henrik Kvennberg, ansvarig för beslutet på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Olaglig kameraövervakning i skolor

Många skolor och restauranger kommer att få kritik för att de bedriver olaglig kameraövervakning. Det framgår av länsstyrelsernas första stora kontroll, skriver Dagens Nyheter.I Skåne bedrivs till exempel kameraövervakning på ett felaktigt sätt i nära hälften av de inspekterade skolorna och på 90 procent av restaurangerna.

BT - 16 maj 14 kl. 09:53

Politiker kräver: Tillåt kameraövervakning

Tillåt kameraövervakning på Hulta torg. Det kräver nu stadsdelsnämnd Öster efter bränderna. Stadsdelsnämndens ordförande Ulf Sjösten (M) tog igår kväll upp frågan som ett initiativärende.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.