PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 04 March, 16:26

PrivataAffärer - 11 feb 21 kl. 10:15

London inte längre Europas största börsAmsterdams dagliga snitthandelsvolym inräknat Euronext, CBOE och Turquoise, uppgick till 9,2 miljarder euro i januari. Det är fyra gånger mer än under december, och en effekt av brexit, enligt Financial Times. Handeln på Londonbörsen föll samtidigt anmärkningsvärt mycket, till sammantaget i snitt 8,6 miljarder euro per dag. Således är Londons position som Europas ohotade finanscentra inte lika bergfast längre, skriver den brittiska finanstidningen. Skiftet beror på att EU-baserade finansiella institutioner inte längre tillåts handla fritt i London då EU inte längre tillerkänner den brittiska börsplatsen samma trovärdighet då det faller under tillsyn från ett numer fristående lands myndigheter.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Europas, Euronext, CBOE, Turquoise, Financial Times, Londonbörsen, Londons, EU, London, Engelska, Paris, Dublinbörserna, Storbritannien, Europa

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Londoninte längre , Europasstörsta , börs
YLE - 02 jul 16 kl. 13:58

Brexit: Hård kamp om platsen som Europas finanshjärta

I finanskretsarna är många nu rädda för att EU kommer att göra det svårt för finansföretag i London att göra business i EU-området.
Dragkampen är alltså i gång om platsen som Europas ledande finanscentrum. Bankvärlden togs på sängen av det brittiska brexit-beskedet och bankernas aktiekurser störtdök på de europeiska börserna.

DN - 26 mar 14 kl. 10:04

London kan förlora sin roll som Europas finanscentrum

London city riskerar förlora sin roll som Europas finanscentrum om Storbritannien lämnar EU. Det drabbar inte bara London utan hela Storbritannien..

Cornucopia - 03 aug 14 kl. 14:57

Billigare flyga till London över dagen för köp av Barbourjacka?

På förekommen anledning kan man fråga sig om de stora svenska påslagen i butik motiverar att sätta sig på flyget till London över dagen, och t ex köpa en Barbourjacka där och sedan flyga hem igen? Här följer ett försök att reda ut detta.
Vi som bor på Sveriges framsida har som bekant bara två timmar med flyg till London, och speciellt vi som bor inom 20 trafikstockingsfria minuter från Landvetter flygplats kan med enkelhet hoppa över Nordsjön, handla, och flyga tillbaka på samma dag.

Cornucopia - 08 feb 20 kl. 21:09

Järntorget-Långgatorna i Göteborg utsedd till Europas coolaste stadsdel

Långgatorna och Järntorget i Göteborg har till absolut allas förvåning utsetts till Europas coolaste stadsdel av brittiska The Guardian. Uppenbarligen tillhör inte Storbritannien själva Europa längre. Diskutera i små grupper.

Realtid - 05 jul 16 kl. 13:16

Ett nytt ”London” – i Amsterdam eller Paris?

Ska 10.000 av Europas mest högavlönade med sina familjer börja röra på sig från London – om Brexit slår till på allvar, de stora huvudkontoren i London förlorar sin ”passfrihet” och ”fria rörlighet” i Europa? New York Times gick i helgen på djupet vilken stad som kan tänkas bli framtidens London – ligan leddes av Amsterdam!

Skånskan - 08 mar 20 kl. 12:00

På tågluff genom Europas länder

resor Fem länder på två veckor. Medelhavsbad, storstadskultur och naturupplevelser – och däremellan vilsamt resande. Att tågluffa i Europa är att få det bästa av flera världar.

DN - 07 jan 15 kl. 23:49

London bäst för nystartade IT-företag

London och Berlin är Europas startup-huvudstäder. På en ranglista baserad på antalet investeringar i nystartade IT-företag ligger London och Berlin överlägset i topp med Stockholm på nionde plats..

BT - 05 aug 11 kl. 09:20

Europas börser faller

Det var breda fall på Europas ledande börser när handeln drog i gång på fredagen.
I Frankfurt backade börsen med 4,0 procent medan Milanobörsen inledde dagen på minus 3,5 procent. I London var nedgången 2,9 procent.

Trelleborgs Allehanda - 09 feb 12 kl. 07:41

Europas största tävling drabbad av växtvärk

Foto: Sigge Hansson
Trelleborg Open arrangerades första gången 1991 som en lokal och regional tävling med 75 anmälda. 2012 handlar det om en internationell stortävling. Den har vuxit till Europas allra största och hade bara utrymme funnits - ja, då hade här varit uppemot 3 000 taekwondo-ambassadörer i helgen.

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 12 kl. 04:52

Europas högsta byggnad invigs

Tolv år efter att det först skissades på ritborden invigs Shard London Bridge med en spektakulär lasershow på torsdagen. Men Europas högsta skyskrapa har både väckt kritik och beundran. Firman bakom den 310 meter höga byggnaden i 95 våningsplan hoppas att glastornet ska bli en framtida attraktion i stil med Empire State Building i New York..

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Europas högsta skyskrapa står klar i London

Londons nya landmärke är färdigbyggt, åtminstone på utsidan. Med 310 meter glas och metall är The Shard Europas högsta skyskrapa - för en tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.