GlobeNewswire > Ekonomi

Monday, 08 March, 07:26

GlobeNewswire - 11 feb 21 kl. 10:00

Företagsakuten förlängs till 30 juni 2021Företagsakuten förlängs till 30 juni 2021 Regering och riksdag har beslutat att förlänga Företagsakuten. Företagsakuten är ett kreditgarantiprogram som infördes för att dämpa de ekonomiska skadeverkningarna av coronakrisen. Garantiprogrammet innebär att Riksgälden kan ställa ut kreditgarantier för anslutna bankers och kreditinstituts utlåning till företag. Programmet vänder sig primärt till små och medelstora företag i Sverige som drabbats ekonomiskt av coronapandemin, men som för övrigt är livskraftiga. ”Den ekonomiska utvecklingen till följd av coronapandemin är fortfarande osäker, så det kan finnas behov av statliga garantier ytterligare en tid framöver”, säger Magnus Rystedt, avdelningschef Garanti och finansiering på Riksgälden.
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
Företagsakuten, Riksgälden, Sverige, Magnus Rystedt, Garanti, Hotell, Handel,  riksgäldens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagsakuten, förlängstill 30 , juni, 2021
SR - 09 jul 20 kl. 09:04

Svenska företag ratar företagsakuten

Det har varit lågt intresse för företagsakuten som är statens lånepaket som ska gå till företag som drabbas av coronakrisens effekter. I slutet på juni hade bara 1,3 av de totalt 39 miljarderna lånats ut, rapporterar Nyhetsbyrån TT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.