GlobeNewswire > Ekonomi

Thursday, 04 March, 20:28

GlobeNewswire - 11 feb 21 kl. 08:30

Active Biotech Bokslutsrapport 2020Ny strategisk FoU-plan genomförd och finansierad HÄNDELSER UNDER KVARTAL 4
Tasquinimod Den kliniska studien i multipelt myelom presenterades muntligt på mötet American Society of Hematology (ASH) 2020 i decemberPatentansökan avseende användning i multipelt myelom godkänd i Kina i oktober Patent beviljat i Europa i november avseende användning av tasquinimod i kombination med immunterapi Laquinimod Utvecklingen fortsätter enligt plan Naptumomab Active Biotech erhöll milstolpebetalning från NeoTX i december Företaget Styrelsen beslutade vid styrelsemötet i november att föreslå en nyemission för att finansiera pågående och planerade utvecklingsprogramEn kapitalmarknadsdag ägde rum den 24 november Den kliniska strategin och beräknade milstolpar presenterades f
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
Biotech Bokslutsrapport, FoU, HÄNDELSER UNDER KVARTAL, 4tasquinimod, American Society, Hematology, ASH, Kina, Patent, Europa, Biotech, NeoTX, Den, VIKTIGA HÄNDELSER UNDER PERIODEN JANUARI-DECEMBER, Prekliniska, European Hematology Association, Ehadata, Journal, Immunology, IbIIa, Ny, Leukocare AG, HÄNDELSER EFTER PERIODENS UTGÅNG, MSEK, Msekokt, 4rörelseresultat, 3resultat, 1resultat, SEK, Tuvesson, Kolam, CFO, Biotech AB, Box, LundTel, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Active, Biotech, Bokslutsrapport, 2020
Biotech Sweden - 04 feb 11 kl. 12:59

Active Biotech tar in 375 miljoner kronor


Active Biotech genomför en riktad nyemission på 375 miljoner kronor för att ta ett preparat genom fas III och ett annat till registrering..

GlobeNewswire - 03 aug 20 kl. 08:30

Active Biotech meddelar att första patienten har doserats i fas 1b/2a-studien med tasquinimod för behandling av multipelt myelom

Lund Sverige, 3 augusti, 2020 - Active Biotech (NASDAQ STOCKHOLM: ACTI) meddelar idag att den första patienten har doserats i fas 1b/2a-studien med tasquinimod vid behandling för återkommande eller refraktärt multipelt myelom. Studien, som är planerad att rekrytera upp till 54 patienter, kommer att fastställa maximalt tolererad dos av tasquinimod som enskilt läkemedel, och sedan vidare undersöka tasquinimod i en kombination med ixazomib, lenalidomid och dexametason (IRd), en oral standardbehandling av multipelt myelom. För både tasquinimod som monoterapi och kombinationen av tasquinimod och IRd kommer utvidgade kohort-studier att utföras för att undersöka anti-myelom aktivitet för respektive behandling.

Sydsvenskan - 04 jun 11 kl. 10:46

Nu tar Active Biotech över stafettpinnen

När Active Biotech köpte Pharmacias nedläggningshotade forskning i Lund 1998 trodde få på MS-medicinen. Tretton år senare kan en variant av medicinen bli den första svenska storsäljaren på över tio år.
Chockbeskedet om nedläggningen slank ut via en läcka i styrelsen i oktober 1997.

VA - 18 apr 11 kl. 13:27

Revansch för Active Biotech

18 april Förstora Aktien stärks med cirka 5 procent vilket innebär att börsvärdet ökat med cirka 450 miljoner kronor sedan i fredags. Att Active Biotech vågade gå in i fas III med Tasq pekar på självförtroende och dagens avtal pekar i samma riktning. Istället för att liksom Karo Bio och många andra måla in sig ett hörn genom att benhårt stå fast vid ambitionen att licensiera ut projekten efter avslutade fas II-studier vågar Active Biotech gå in i ett avtal där risken visserligen fortfarande till största del ligger kvar men där en extern partner är med och delfinansierar.

Sydsvenskan - 17 feb 12 kl. 06:30

Var tredje varslas på Active Biotech

Bioteknikbolaget Active Biotech varslar nästan var tredje anställd.
LUND. Orsaken är att bolaget räknar med att alltmer av det jobb som anställda på Active Biotech idag gör kommer att tas över av företagets strategiska partners.

TA - 06 mar 13 kl. 08:42

Investor storägare i Active Biotech


Bioteknikföretaget Active Biotech stärker kassan med hjälp av nya pengar från Wallenbergsfärens maktbolag Investor. Styrelsen har beslutat att genomföra en nyemission av sex miljoner aktier som ska dra in 270 miljoner kronor. Efter emissionen kommer Investor att äga åtta procent av Active Biotech.

VA - 17 mar 11 kl. 14:34

En konkurrent mindre för Active Biotech?

17 mars Active Biotechs främsta produktkandidat laquinimod för behandling av multipel skleros står i fokus i år när ytterligare fas III-resultat ska presenteras. Men behandlingen kommer inte att bli den första orala behandlingen, det vill säga i tablettform, som det tidigare fanns vissa förhoppningar om.

Det står klart sedan Novartis i september i fjol lanserade sitt läkemedel Gilenya (tidigare under benämningen FTY-720) i USA.

VA - 26 apr 11 kl. 10:07

Active Biotech rasar på börsen

26 april Active Biotechs aktie faller handlöst under tisdagsförmiddagen. Det kraftiga fallet sätts i samband med lovande data från en fas 3-studie kring ett konkurrerande MS-preparat, BG-12, från amerikanska Biogen som presenterades på skärtorsdagens eftermiddag, efter Stockholmsbörsens stängning. Det menar flera läkemedelsanalytiker Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med under tisdagen.

VA - 06 apr 11 kl. 14:52

Active Biotech har mer att ge

6 april Active Biotech fick en ordentlig skjuts när bolaget i december presenterade de första resultaten från en av bolagets två fas III-studier kring MS-preparatet laquinimod som utvecklas i samarbete med det israeliska läkemedelsföretaget Teva. Nästa fredag, på den årliga kongressen American Academy of Neurology, AAN, är det dags för Teva att presentera ytterligare detaljer från Allegro-studien. En artikel i den italienska tidningen Corriere della Sera publicerad i går pekar på att det finns mycket kvar att berätta.

Helsingborgs Dagblad - 18 apr 11 kl. 10:07

Active Biotech i samarbete med Ipsen

Läkemedelsföretaget Active Biotech har tecknat ett samarbetsavtal med Ipsen för att utveckla och kommersialisera substansen Tasq mot prostatacancer. För att genomföra kompletterande studier kommer Active Biotech att få upp till 200 miljoner euro. I inledningsskedet får bolaget 25 miljoner euro..

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 11:41

Tjugofem får gå från Active Biotech

Arkivfoto: Julia Lindemalm
Läkemedelsbolaget Active Biotech varslar nästan var tredje anställd.
Orsaken är att bolaget räknar med att alltmer av det jobb som anställda på Active Biotech idag gör kommer att tas över av företagets strategiska partners. Företaget meddelade idag att man kommer att varsla 25 personer om uppsägning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.