DI > Ekonomi

Tuesday, 09 March, 10:32

DI - 28 jan 21 kl. 08:33

ÅRETS BÄSTA FONDBOLAG 2020 HAR TILLDELATS Swedbank Robur
Läs mer på DI
Läs mer om:
ÅRETS BÄSTA FONDBOLAG, HAR TILLDELATS Swedbank Robur

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÅRETS BÄSTA FONDBOLAG, 2020HAR , TILLDELATS, Swedbank, Robur
PrivataAffärer - 13 maj 20 kl. 08:28

Swedbank: Sverige räddas inte av mildare nedstängning

”Nedstängningen av samhällen blev mer omfattande och har slagit hårdare mot ekonomierna än vad vi räknade med i vår föregående prognos för knappt två månader sedan. Coronakrisen ser ut att bli djupare och mer utdragen”, skriver Swedbanks tillförordnade chefekonom Andreas Wallström. Han påpekar samtidigt att det finns ljusglimtar.

Dagens PS - 16 jan 19 kl. 13:26

Klart: Här är Årets fondbolag

Under Årets Fonder 2018 som anordnas av Fondab var det ett stort fokus på hållbarhetsfrågan. OPM Global Quality Companies tog hem två priser i form av årets globalfond samt årets fond, medan Swedbank Robur utsågs till årets fondbolag. Fondab-vd:n Mikael står bakom hemsidan Fondmarknaden inledde eventet med att berätta att man lanserar hållbarhetsmärkning på deras hemsida Fondmarknaden.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 07:19

Swedbank flaggar för kreditförluster på 2,2 miljarder

Banken hänvisar i första hand till den kris som covid-19-epidemin utlöst. ”Försämrade makroekonomiska prognoser leder dock till att våra kreditreserveringar ökar. Vi har i vår bedömning gjort ett antal överväganden och däribland beaktat de omfattande stimulanspaketen som myndigheterna just nu genomför”, skriver banken.

PrivataAffärer - 17 feb 20 kl. 13:00

Swedbank: Stark verkstad efter rapporterna

Generellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 10:07

Prisbasbeloppet för 2020 fastställt – så påverkar det dig

Regeringen fastställde på torsdagen prisbasbeloppet och det förhöjda prisbasbeloppet till 47 300 kr respektive 48 300 kr för år 2020. Det är en ökning med 800 respektive 900 kr jämfört med i år. Swedbank har gjort en genomgång för hur höjningen av basbeloppen påverkar svenskarnas plånböcker.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:39

Swedbank hissar aktier inför 2020

Här förklarar banken sin fortsatt positiva syn på aktiemarknaden efter nyår. ”Den låga räntan innebär att det kortsiktigt är svårt att motivera att lämna aktiemarknaden till förmån för räntemarknaden”, säger Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank, i ett pressmeddelande. Swedbank anser att rapporterna för det tredje kvartalet och positiv statistik visar på en stabilisering som talar för ett starkt nästa börsår.

Affärsvärlden - 25 feb 15 kl. 07:33

Swedbank sänker priset på 23 fonder

Swedbanks fondbolag Swedbank Robur har från och med den 18 februari sänkt priset på 23 aktiefonder och på två av Swedbank Roburs Penningmarknadsfonder..

PrivataAffärer - 16 aug 19 kl. 09:08

Swedbank: Chansen för höjning har runnit ut i sanden

Swedbank pekar på den globala osäkerhet som oroat finansiella marknader, samt andra centralbankers agerande, men även inhemska faktorer som svag svensk makrodata, både i avseende av arbetsmarknad och tillväxt, som överraskat på nedsidan. Även om inflationen har utvecklats över Riksbankens prognos så är det oroande att inflationsförväntningarna återigen börjat vika ner. Swedbank tror därför att Riksbankens chans att höja styrräntan runnit ut i sanden och att de därför inte kommer kunna höja resterande del av 2019 eller under 2020.

PrivataAffärer - 18 feb 20 kl. 13:00

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 08:08

Årets Fondbolag är fossilfritt

– SPP ligger i tiden med hållbara och billiga fonder. Dessutom hela deras utbud fossilfritt, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund. Årets Fond, som har delats ut sedan 2003, är den största oberoende fondutmärkelsen i Sverige.

PrivataAffärer - 04 mar 20 kl. 13:00

Swedbank: Sektorn som ser ljuset i tunneln

Kina står för omkring hälften av världens konsumtion av industrimetaller, för koppar handlar det om närmare 60 procent. – När provinser som är hjärtat i Kinas industriområden och står för två tredjedelar av landets BNP stänger ned får det naturligtvis åtminstone kortsiktigt negativ effekt på den förväntade efterfrågan på metaller, och därmed också på priset, säger Swedbanks och Sparbankernas aktieanalytiker Ola Södermark i en intervju för Aktiellt, Swedbank och Sparbankernas placeringssajt. Före coronautbrottet såg det mycket ljust ut för gruvbolagen, då kopparpriset steg i slutet av förra året.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.