SR > Nyheter

Monday, 01 March, 10:43

SR - 27 jan 21 kl. 15:32

Grönt ljus – nu får 737 Max flyga i EU igenAmerikanska Boeing har nu fått grönt ljus av EU:s flygsäkerhetsmyndighet Easa för den olycksdrabbade modellen 737 Max. Flygplansmodellen har under 22 månader förbjudits att flyga efter två olyckor som tillsammans krävde 346 liv. Sedan tidigare har Boeing fått klartecken för att flyga i USA sedan man gjort en rad uppdateringar av flygplansmodellen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Max, EU, Boeing, Easa, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusnu får , 737, Max, flygai EU , igen
Dagens PS - 22 okt 19 kl. 08:12

Då kan 737 Max-planen få grönt ljus

Flygjätten Boeing väntas tidigast få tummen upp att börja flyga sina 737 Max-plan av den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten i januari. Det uppger en företrädare för organisationen för Reuters. Tester skall genomföras i Europa i mitten av december.

Dagens PS - 23 okt 19 kl. 08:28

Boeingchef får gå efter 737 Max-skandalen

Boeings chef för den civila kommersiella flygplansdivisionen, Kevin McAllister, har fått lämna i spåren av 737 Max-krisen. Boeing uppger i ett pressmeddelande att McAllister stiger åt sidan för att ersättas av Stan Deal, i dag chef för den globala serviceverksamheten inom bolaget. McAllister hann därmed vara chef i tre år för divisionen som i fjol stod för 60 procent av bolagets intäkter.

Dagens PS - 30 sep 19 kl. 10:10

WSJ: Boeing 737 Max hade för få sensorer

Boeing har låtit 737 Max flyga med betydligt färre sensorer i säkerhetssystemet, MCAS, än vad som förekom i en tidigare version som satt i ett militärt flygplan. Medan det militära flygplanet hade flera sensorer i MCAS, med syftet att stoppa det från att agera irrationellt, valde ingenjörerna att endast inkludera en eller två i 737 Max. Det uppger källor, enligt Wall Street Journal.

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 08:28

Kommer Boeing 737 Max flyga igen?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Boeing bekräftar att man temporärt stoppar produktionen av 737 Max i januari.

DI - 24 maj 19 kl. 05:26

Inget grönt ljus för 737 Max-plan

USA:s luftfartsmyndighet FAA kan komma att godkänna Boeings olycksdrabbade modell 737 Max för trafik igen redan om ungefär en månad, uppger källor för Reuters efter ett möte med flygmyndigheter från över 30 länder i Texas. Utåt lämnar dock FAA inget besked..

Dagens PS - 11 dec 19 kl. 09:18

Boeing landar 737 Max-order – trots dödskrascher

Flygplanstillverkaren Boeing meddelar att bolaget i förra månaden fick två order på totalt 30 stycken 737 Max, rapporterar CNBC. Flygplanet är för närvarande markbundet efter två dödsolyckor under slutet av 2018 och början av detta år. Boeing har jobbat med en uppdatering av mjukvaran i säkerhetssystemet, som var bakomliggande till krascherna, och hoppas ha flygplanet åter i luften i januari.

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 07:49

Bekräftat – Boeing slutar tillverka 737 Max

Boeing bekräftar i ett pressmeddelande att man temporärt stoppar produktionen av 737 Max i januari. Flygplanet är markbunden sedan mars efter två dödsolyckor. Under den perioden har Boeing fortsatt med tillverkningen av modellen och har nu cirka 400 i lager.

Dagens PS - 17 okt 19 kl. 10:28

Norwegians 737 Max-flotta på marken till mars

Flygbolaget Norwegian genomför ändringar i vinterprogrammet och ställer fortsatt flygningar med Boeings 737 Max-flygplan till och med den 28 mars 2020. Det skriver branschsajten Check-in.dk.

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:36

Nu pausar Boeing 737 Max-planen

Flygplanstillverkaren Boeing bekräftar att bolaget kommer att pausa leveranserna av sina 737 Max flygplan till kunderna till följd av flygförbudet för den olycksdrabbade flygplansmodellen. Det rapporterar Reuters. ”Vi fortsätter att bygga 737 Max-flygplan medan vi bedömer hur situationen, inklusive potentiella kapacitetsbegränsningar, kommer att påverka vårt produktionssystem”, uppger en talesperson för bolaget.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 20 kl. 01:12

Viktigt flygtest för 737 Max utfört

Boeings olycksplan 737 Max har för första gången genomgått certifieringstester av USA:s luftfartsmyndighet FAA, sedan modellen fick flygförbud i mars 2019. I tre dagar har personal från FAA testflugit 737 Max 7, en något mindre variant än de Max 8 vars.

SvD - 10 dec 15 kl. 09:42

Här är Boeings nya 737 Max-plan

Det första Boeing 737 Max-planet är färdigt. Det är ett av Boeings viktigaste projekt och planet ska bland annat användas av Norwegian som blir först i Europa med 737 Max..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Nya regler för elsparkcyklar ska minska olyckor

För att minska antalet olyckor med elsparkcyklar vill Transportstyrelsen införa flera nya regler. Till exempel vill myndigheten ta bort taket för motoreffekten. Det skulle göra det möjligt med mer robusta och säkra elsparkcyklar, med bättre bromsar och däck.

SR - 1 timme sedan

Ginna Lindberg: “Ett traditionellt politiskt kampanjtal“

Sveriges Radios USA-kommentator Ginna Lindberg kommenterar Donald Trumps första tal efter överlämnandet av presidentposten. Trump erkänner fortfarande inte valförlusten, trots att han motbevisats gång på gång. "Ett fortsatt starkt stöd från de republikanska väljarna", säger hon i P1 Morgon..

SR - 1 timme sedan

Fyra förslag på hur höghastighetsjärnväg kan byggas

Trafikverket lämnar nu fyra nya förslag på hur en höghastighetsjärnväg kan byggas i Sverige och förslagen har ett kostnadstak på 205 miljarder kronor. Vissa förslag ger möjlighet till kortare restid mellan ändstationerna och vissa ger fler stationer mellan dem och underlättar då mer för regionalt resande, enligt myndigheten. Samtidigt höjs kostnadsbedömningen för det tidigare byggförslaget rejält, med 50 miljarder kronor till 295 miljarder..

SR - 1 timme sedan

Kriser får oss att konsumera mindre – och värdera medmänsklighet mer

Vid kriser och katastrofer påminns vi om att livet är skört och värderar inte materiella saker lika mycket, enligt Jonas Colliander, docent i konsumentbeteende vid Handelshögskolan, Stockholm. Vi håller hårdare i plånboken men blir mer omtänksamma, visar tidigare studier av naturkatastrofer och sars-epidemin 2003. Hör konsumenterna Lisa Carstor och Per Eander som har olika inställning till materiella saker under pandemin..

SR - 2 timmar sedan

Förslaget: Erbjud alla vuxna tandvård för 200 kronor

Förslaget kommer från Veronica Palm, särskild utredare för utredningen om jämlik tandhälsa. "Det stora vi har kommit fram till och som vi föreslår regeringen är att styra resurser till dom som har dom största behoven alltså öka jämlikheten i tandvården", säger Veronica Palm. Det lämnas till regeringen idag..

SR - 3 timmar sedan

Privatpersoner håller hårdare i plånboken i kristid

Privatpersoner tenderar att hålla hårdare i plånboken i samband med kriser och katastrofer, och värderar även materiella saker mindre. Istället inriktas spenderandet mer mot känslor, relationer och omtanke. Det säger Jonas Colliander, docent i köpbeteende på Handelshögskolan i Stockholm och drar paralleller till dagens pandemi.

SR - 3 timmar sedan

Maffian blomstrar i pandemins spår

Maffian i Italien ger pengar och matpaket till familjer i ekonomisk knipa under coronapandemin för att skaffa sig stöd hos italienare Inrikesministeriets antimaffiautredare oroas inför att hundratals miljarder kronor snart kommer i återuppbyggnadsstöd till Italien från EU "Organiserade brottslingar köper upp konkursföretag för att få fasader till sin penningtvätt", säger analytikern Guilia Laganà..

SR - 4 timmar sedan

Riksrevisionen kritiserar bidrag till företag i norr

Nu kommer hård kritik från Riksrevisionen mot de hundratals miljoner i transportbidrag som staten ger till företag i nordligaste Sverige, det skriver Dagens industri. Riksrevisionen menar att det är mer eller mindre bortkastade pengar, eftersom det är oklart om företagen som får bidragen haft ökade kostnader, då de uppgifterna inte samlas in. Riksrevisionen vill nu ha en ordentlig översyn av transportbidraget..

SR - 4 timmar sedan

Ingen Golden Globe för Ludwig Göransson

I natt delades det amerikanska film- och tvpriset Golden Globe ut. Svensken Ludwig Göransson var nominerad för bästa filmmusik för filmen Tenet, men priset gick till musiken från Pixar-filmen Soul, Själen på svenska. Soul tog också hem priset för bästa animerade film.

SR - 4 timmar sedan

Socialtjänst får kritik efter uppmärksammat mord med hedersmotiv

P1-programmet Kalibers granskning visar att sönerna utretts, men fått flytta tillbaka till sin pappa innan mordet. Detta efter att socialtjänsten bedömt att det inte fanns risk för hedersrelaterat våld i familjen. Alla tre dömdes senare för mord med hedersmotiv i Kiruna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.