DN > Nyheter

Monday, 01 March, 10:41

DN - 27 jan 21 kl. 15:33

Norsk serie anklagas för historieförfalskning
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, serie, anklagasför , historieförfalskning
Cornucopia - 03 jul 16 kl. 15:20

Rysk domstol fäller ryss för "historieförfalskning" om Sovjets angrepp mot Polen 1939

Andra världskriget startade den 1:a september 1939 när Tyskland tillsammans med sin via Molotov-Ribbentroppakten allierade Sovjetunionen anföll Polen. Detta är dock förbjudet att skriva något om i Ryssland numera och en rysk domstol har nu fällt en rysk man för "historieförfalskning" när han länkat en artikel om detta i sociala medier.
Stalin skakar hand med Ribbentrop.

Blekinge Läns tidning - 19 dec 16 kl. 13:30

”Det riskar att bli historieförfalskning”

Förändringen av Karl XI-monumenten väcker allt mer reaktioner. Nu ger sig sent omsider även Blekinge museum in i debatten – och befarar historieförfalskning..

Expressen - 16 dec 19 kl. 20:55

Jan Guillous angrepp på ”Vår tid är nu”: Historieförfalskning

”Vår tid är nu” är över för den här säsongen. Nu riktar författaren och journalisten Jan Guillou stark kritik mot tv-succén – och menar att den är historieförfalskande. ”Om denna historieskrivning kan man säga att den dels är grundfalsk, dels älskad av många och närmast officiell historia på Flashback och liknande SD-tillhåll på nätet”, skriver han i ”Folk i bild/Kulturfront”.

DN - 27 jan 14 kl. 12:13

Ungern anklagas för historieförfalskning

Ungrare sände i samarbete med tyska nazister en halv miljon judar i döden under andra världskriget. Det säger Ungerns president Janos Ader inför måndagens internationella minnesdag av Förintelsen. Samtidigt anklagar kritiker Ungerns regering för att försöka förfalska historien..

GöteborgsPosten - 06 maj 13 kl. 13:58

"Mamma Mia vilken historieförfalskning"

I dag invigs Abba-museet i Stockholm. GP:s Mark Isitt har varit där och konstaterar att det behövs någon som kan reda ut begreppen. Abbamuseum, hotell eller Swedish Music Hall of Fame?.

DN - 20 feb 14 kl. 16:34

”Christianson gör sig skyldig till historieförfalskning”

Professor Sven Å Christianson hävdar att jag inte förstår de teorier om bortträngda minnen som han förde fram på 1990-talet (DN 18/2). Det stämmer inte. I min bok ”Mannen som slutade ljuga” demonstrerar jag med citat från Christianson själv vad idéerna gick ut på.

UNT - 14 apr 14 kl. 06:56

Amorös historieförfalskning

Amanda Svenssons nya roman handlar om en destruktiv kärlekshistoria och om ordens makt. Viktor Johansson läser en roman som får semantik att brännas..

UNT - 28 aug 14 kl. 06:00

Historieförfalskning i Uppsala

Krig, i s­ynnerhet misslyckade, ­skapar plågsamma trauman, hos soldater och nationer..

Expressen - 09 feb 15 kl. 08:38

Historieförfalskning i grundskolan

Gunilla Brodrej saknar den svenska sameskulden i historieböckerna..

Skånskan - 10 apr 15 kl. 23:30

Historieförfalskning och läromedel

För en tid sedan pågick en infekterad diskussion om huruvida det saknades kvinnor av fel eller rätt skäl i svenska historieböcker. Satt kvinnorna inlåsta i kyskhetsbälten med sin knyppling och höll mun, eller var läroboksförfattarna mansgrisar?.

SvD - 30 dec 16 kl. 06:00

S: Beskyllning av M ”snudd på historieförfalskning”

Moderaterna i Stockholms landsting talar med kluven tunga om NKS-affären, anser oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S). Hon tycker att det blivande finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) nu måste agera – och göra verklighet av talet om att omförhandla och häva NKS-avtalet med Skanska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.