Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Monday, 01 March, 07:49

Expressen Dina Pengar - 27 jan 21 kl. 15:01

Rivstart för bostadsmarknaden 2021Den starka utvecklingen på bostadsmarknaden har fortsatt i början av 2021.Det visar statistik från bostadssajten Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Hemnet, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rivstartför , bostadsmarknaden, 2021
Cornucopia - 09 maj 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Bostadsmarknaden är kraftigt övervärderad, men brister inte inom de närmsta åren

Nedanstående är ett gästinlägg författat av aktiemalle.

Bostadsmarknaden är kraftigt övervärderad, men brister inte inom de närmsta åren

1) Historiskt har bostadspriserna följt inflationen men avviker kraftigt idag, och har så gjort sedan 1999. Man kan argumentera för att globaliseringen och/eller ny teknologi har dämpat den ”riktiga” inflationen senaste åren och således blir jämförelsen med inflationen missvisande.

PrivataAffärer - 12 feb 15 kl. 08:55

Högtrycket på bostadsmarknaden förstärks ytterligare

Bostadsmarknaden har inlett 2015 med en rivstart. Enligt Fastighetsbyråns mäklarpanel fortsätter efterfrågan att öka....

Cornucopia - 02 apr 20 kl. 07:51

Finansinspektionen: Samtliga bolåntagare - nya som gamla lån - slipper amortering till juni 2021

Finansinspektionen meddelar i ett pressmeddelande att amorteringskraven lyfts som en konsekvens av coronakrisen. Samtliga bolåntagare kan beviljas amorteringsfrihet till och med juni 2021 om de så vill. Detta gäller inte bara nya bolån, utan även befintliga gamla lån.

Skånskan - 10 jan 19 kl. 09:00

53 seniorlägenheter inflyttningsklara 2021

Kävlinge Det blev inget seniorboende i Trehörningen, hörnhuset på Unionsgatan som invigdes i slutet av förra året.
I gengäld bygger Riksbyggen 53 seniorlägenheter i Kvarteret Kilen. Försäljningen har precis inletts.

Affärsvärlden - 02 apr 20 kl. 12:07

Analytiker: FI-åtgärder stöttar ekonomin - inte bostadsmarknaden

Finansinspektionens besked att banker får medge undantag från amorteringskravet till åtminstone mitten av 2021 innebär ett likviditetsstöd för amorterande hushåll. Detta stimulerar ekonomin, och innebär en välbehövlig lättnad för hushåll med stora lån, men det ger inget större stöd åt bostadsmarknaden. Det säger Tor Borg, analytiker på Boverket...

DI - 09 aug 17 kl. 19:10

Rivstart för bostadsköpen: "Säljarnas marknad råder"

Andra halvan av augusti är startskottet för bostadsmarknaden efter sommardvalan. Den sega marknaden under våren ger en extra knuff åt utbudet i år. Och enligt experterna är det säljarnas marknad igen..

Cornucopia - 12 jan 19 kl. 10:17

Uppgörelsen: Inga förändringar i LAS förrän tidigast 2021

Bland många frågor i uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna så viftas det med en moderniserad arbetsrätt. Men det uppgörelsen egentligen säger är att frågan ska utredas. Resultaten från utredningen ska genomföras 2021, om inte parterna kommer överens om något annat.

Cornucopia - 17 jan 16 kl. 17:44

Kan teknisk analys signalera att bostadsmarknaden viker?

Inom aktiehandel är det populärt att använda sk teknisk analys för köp- eller säljsignaler. Frågan är om detta kan användas för att avgöra när bostadsmarknaden faktiskt faller, även om det i sig inte ska användas som beslut för att köpa eller sälja ett boende?

Tekniken har jag använt tidigare, när jag gick ut med att bostadsmarknaden föll 2011, och det som visade sig fungera som säljssignal (=att bostadsmarknaden går in i en negativ trend) var indikator MACD - moving average convergence/divergence, som är en sk oscillator.

Skånskan - 18 nov 16 kl. 16:58

”Det blev en bra rivstart för mig”

Nöje Lisa Ekdahl är tillbaka som musiker i Sverige efter tio år utomlands och hon tackar TV4-programmet Så mycket bättre för nytändningen.
– Det blev en bra rivstart för mig, säger sångerskan som snart är aktuell med en ny skiva och som på lördag kväll bjuder tittarna på sin dag. ERWP.

Ekonomistas - 31 jan 18 kl. 08:50

Amorteringskraven ökar obalanserna på bostadsmarknaden

Amorteringskraven ökar två obalanser på bostadsmarknaden. Den ena obalansen är den stora skillnaden för högbelånade hushåll mellan boendeutgifter och egentliga boendekostnader. Denna skillnad är i själva verket ett stort ofrivilligt sparande, närmare 14 000 kr per månad för en genomsnittlig trerumslägenhet i Stockholm.

YLE - 30 jul 14 kl. 05:40

Forskare: Östersjömålen omöjliga att nå till 2021

De flesta forskare är överens: Att nå en god ekologisk status i Östersjön fram till 2021 är inte realistiskt. - Målet var politiskt, inte vetenskapligt, säger man på Östersjökommissionen Helcom. Det är mycket ambitiösa mål som Kommissionen för skyddet av Östersjön Helcom satte upp i åtgärdsprogrammet för hur Östersjön ska räddas, Baltic Sea Action Plan som godkändes 2007.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.