DI > Ekonomi

Thursday, 25 February, 11:23

DI - 27 jan 21 kl. 14:52

Hemnet: Rivstart på bostadsmarknaden 2021
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemnet, Rivstart, bostadsmarknaden, 2021
Cornucopia - 10 jul 19 kl. 20:03

Mäklarägd Hemnet-konkurrent riskerar störa boprisstatistiken

Några av landets största mäklarfirmor startar en egen Hemnet-konkurrent, sedan de tröttnat på Hemnets avgifter. Samtidigt gör detta att oberoende prisstatistik för bostadsmarknaden kan störas.Tröttnat.

PrivataAffärer - 10 dec 19 kl. 15:46

Hemnet: Budpremien på bostadsrätter stiger

Det visar statistik från bostadssajten Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Den återhämtning vi sett på bostadsmarknaden under 2019 har tagit ytterligare fart under hösten, särskilt i Stockholm. Vi ser att Stockholm också sticker ut när det gäller budpremier, extra tydligt i innerstaden där budpremien nu stigit över 10 procent”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 10:52

Hemnet: Rekordmånga bostadsrätter såldes i juli

”Vi har sett att bostadsmarknaden återhämtat sig under 2019. De höga försäljningsvolymerna är delvis en effekt av det höga utbudet samt att man nu accepterar läget med något lägre priser och amorteringskrav. Den främsta orsaken är nog ändå psykologisk.

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 08:06

Trendbrott: ”Proppen ur” på bostadsmarknaden

Det skriver Di.se och även andra affärstidningar rapporterar om att bostadsaffärerna börjat ta fart igen. Branschfolk bedömer att en uppsving på bostadsfronten är i antågande.

Cornucopia - 10 aug 20 kl. 12:07

Rekordlågt utbud av villor på Hemnet i juli - rekordhögt för bostadrätter

Antalet villor till salu på Hemnet var i juli rekordlågt, eller åtminstone den lägsta siffran för en juli månad så långt bak som Hemnet delar med sig av sin statistik. För bostadrätter är det istället ett rekordutbud i antalet objekt till salu för en juli månad, men Hemnet säger till TT att det också är rekord för antalet avslutade affärer. Den svenska drömmen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemnet köper Svensk Mäklarstatistik

Svensk Mäklarstatistik blir dotterbolag till Hemnet. Mäklarstatistik presenterar varje månad siffror över priserna på bostadsmarknaden, som grundar sig på cirka 70 procent av de försäljningar som sker via mäklare. Redan i dag ägs Svensk Mäklarstatistik i stort av samma aktörer som står bakom Hemnet; Mäklarsamfundet, Svensk Fastighetsförmedling och Fastighetsbyrån.

Expressen - 13 mar 18 kl. 09:17

Efter amorteringskravet – bostadsmarknaden dyker

Amorteringskravet har slagit till med full kraft mot bostadsmarknaden.Det visar ny statstik från Hemnet.– Att bostadsutbudet sjunker vid den här tiden på året är mycket ovanligt, säger Staffan Tell på Hemnet..

PrivataAffärer - 26 jun 18 kl. 11:58

Fler osålda lägenheter tas bort från Hemnet

Hittills i juni har runt en tredjedel av bostadsrättsannonserna i Stockholms län som tagits bort varit osålda och i Stockholms innerstad ännu fler. Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vi ser att andelen bostadsrätter som säljs av det som tas bort har minskat stadigt och nu är under 70 procent för riket hittills i juni.

PrivataAffärer - 28 aug 19 kl. 15:57

Hemnet: Rekord för sålda bostadsrätter i augusti

”Försäljningen är på höga nivåer och det återstår nu att se om även augusti blir en rekordmånad. Det kan delvis förklaras av ett högt utbud, men vi ser också andra tecken på att köparna är på hugget: Budpremien har stuckit iväg, det är fler som tror på stigande priser och vi har haft besöksrekord på Hemnet”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. Så långt tillbaka som Hemnet har jämförbar statistik, sedan 2014, har det aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter i Sverige under perioden 1-21 augusti som i år.

Cornucopia - 09 maj 15 kl. 11:12

Gästinlägg: Bostadsmarknaden är kraftigt övervärderad, men brister inte inom de närmsta åren

Nedanstående är ett gästinlägg författat av aktiemalle.

Bostadsmarknaden är kraftigt övervärderad, men brister inte inom de närmsta åren

1) Historiskt har bostadspriserna följt inflationen men avviker kraftigt idag, och har så gjort sedan 1999. Man kan argumentera för att globaliseringen och/eller ny teknologi har dämpat den ”riktiga” inflationen senaste åren och således blir jämförelsen med inflationen missvisande.

PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 14:50

Hemnet: Byggts upp ett rekordutbud av bostadsrätter

”Vi har ett för veckan rekordhögt utbud. Det brukar vanligen sjunka lite inför påsk, men i år har det i stället stigit. Detta rekordhöga utbud har byggts upp av att det kommer ut många nya bostäder till salu samtidigt som vi haft en viss minskning av försäljningsvolymerna de senaste veckorna, även om aktiviteten är fortsatt relativt hög”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.