NT > Nyheter

Sunday, 07 March, 09:49

NT - 27 jan 21 kl. 14:05

Efter kritiken – Karlsson hyllar coronasäkerhetenSäsongen startade med coronakaos och kritik mot Internationella skidförbundet (Fis). Inför världscupen i Falun tycker de svenska skidstjärnorna att Fis-ledningen har tagit till sig av kritiken. –Det är nödvändigt och jättebra att vi får göra dessa tester, säger Frida Karlsson..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Internationella, Falun, Fis, Frida Karlsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter kritiken, Karlsson, hyllar, coronasäkerheten
Trelleborgs Allehanda - 28 feb 14 kl. 06:30

"Det är allvarligt för patientsäkerheten"

Foto: Tomas Nyberg
De föreslagna förändringarna på Trelleborgs lasarett väcker stor oro. Enligt läkare på lasarettet skulle en stängning av akuten nattetid och nedläggning av de intensivvårdsnära platserna kunna göra att man inte längre kan rädda livet på vissa patienter.
I fredags berättade TA om Bengt Anderberg från Höllviken som kom till akuten i Trelleborg och återupplivades efter ett 17 minuter långt hjärtstillestånd.

YLE - 03 jan 14 kl. 07:10

Säkerheten på förbindelsefartyg förbättras

Spela upp klipp på ArenanSäkerhetsfrågor på förbindelsebåtar är på tapeten igen. Trafiksäkerhetsverket Trafi fått in en anmälan om säkerhetsbrister på m/s Satava som trafikerar på Iniörutten. Också Olycksutredningscentralen påpekar säkerhetsbrister i sin rapport.

DN - 04 maj 14 kl. 00:40

”Kritiken mot säkerheten på BB Sophia är helt obefogad”

Barnmorskeledda kliniker pålitliga. Svensk förlossningsvård är dyr, ineffektiv och inte fokuserad på födande kvinnors behov. Därför välkomnar vi att den byggs ut och differentieras.

Ekonomistas - 26 maj 14 kl. 07:11

Om Pikettys dataserier och kritiken från Financial Times

Thomas Piketty och hans nya bok Capital in the 21 Century har rönt enorm uppmärksamhet i hela världen (och kommenterats av oss bl a här, här). Boken har huvudsakligen fått beröm men en del skeptiska kommentarer har också hörts. I helgen publicerade Financial Times en kritisk granskning av bokens fördelningsstatistisk och hävdade att man funnit flera indikationer på felaktigheter och att dessa rentav kan ändra vissa av bokens centrala slutsatser.

Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 12:26

"Säkerheten har varit rigorös"

Foto: Scanpix
Kristianstadsbladets politiske redaktör Mattias Karlsson är på plats i Stockholm för att bevaka presskonferensen med Barack Obama och Fredrik Reinfeldt.
? Nu har dörrarna till Bella Venezia på Rosenbad öppnats och alla journalister och fotografer har intagit sina platser.

SVT Debatt - 23 nov 13 kl. 15:00

Kriminalvården satsar seriöst på säkerheten

KRIMINALVÅRD Kritiken att det överlag skulle finnas en stor rädsla bland Kriminalvårdens personal är inget vi känner igen. Men säkerhetsarbete är en färskvara som det gäller att nöta på, öva och vara så förberedd på som möjligt. Efter händelsen på häktet i Huddinge övar vi mer, utbildar personal fortlöpande och dessutom har vi kartlagt riskfyllt arbete med flera åtgärder, skriver Per Westberg, säkerhetschef Kriminalvården, i en replik till Caroline Akguc Ego.

Barometern - 04 mar 14 kl. 07:53

Hyrläkare en fara för patientsäkerheten

Landstinget måste agera för att minska kostnaderna för inhyrd personal och gör det möjligt för sjuksköterskor att få heltidstjänster. Sverigedemokraterna i landstinget presenterar nu en rad krav och förslag. Vi som folkvalda för Sverigedemokraterna i landstingsfullmäktige, har gång på gång uppmärksammat att det är ohållbart att driva sjukvård med hyrläkare.

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 04:07

USA-forskare hyllar Iranavtal

I ett långt brev till USA:s president Barack Obama hyllar 29 framstående amerikanska forskare, varav flera Nobelpristagare, det nyligen slutna avtalet med Iran om landets kärnenergiprogram.Forskarna skriver enligt The New York Times bland annat att avtalet "stärker freden och säkerheten i Mellanöstern och tjänar som en vägvisare för framtida överenskommelser".Brevet kan bli en fjäder i hatten för Obama när han ska baxa avtalet genom kongressen..

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 15 kl. 04:07

USA-forskare hyllar Iranavtal

I ett långt brev till USA:s president Barack Obama hyllar 29 framstående amerikanska forskare, varav flera Nobelpristagare, det nyligen slutna avtalet med Iran om landets kärnenergiprogram.Forskarna skriver enligt The New York Times bland annat att avtalet "stärker freden och säkerheten i Mellanöstern och tjänar som en vägvisare för framtida överenskommelser".Brevet kan bli en fjäder i hatten för Obama när han ska baxa avtalet genom kongressen..

SR - 09 aug 15 kl. 08:50

Forskare hyllar Obama

Framstående forskare hyllar i ett brev till USA:s president Barack Obama avtalet med Iran om landets kärnenergiprogram. Forskarna skriver i brevet att avtalet stärker freden och säkerheten i Mellanöstern..

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 14:15

Tema: Att spela spelet ”Den Ryska Världen” – en tolkning av Krimhändelserna, lärdomar och slutsatser för den europeiska säkerheten.

Förra veckan arrangerade Försvarsutbildarna en föreläsning om rysk hybridkrigföring, angreppen mot Ukraina och konsekvenser för den europeiska säkerhetspolitiken. Bloggen närvarade och kommer under dagen i en serie inlägg publicera en sammanfattning.
Generalmajor (reserv) Oleg Khairulin föreläste för Försvarsutbildarna i egenskap av privatperson.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Blåsten orsakar problem - flera träd nerblåsta

Den kraftiga vinden i Östergötland har orsakat problem i Norrköping. Under förmiddagen blåste trädgrenar ner över Söderleden..

NT - 15 minuter sedan

Fallna träd skapar problem i trafiken

Trafiken i båda riktningarna på väg 768 mellan Gårdeby Kyrka och Hylinge påverkas av nerfallna träd, uppger Trafikverket..

NT - 30 minuter sedan

Virusfri vecka i Nya Zeeland

I Nya Zeelands största stad Auckland hävdes på söndagen en veckolång nedstängning, som infördes sedan ett fall av den covidvariant som först upptäcktes i Storbritannien konstaterats i slutet av februari..

NT - 30 minuter sedan

IFK-seger och vi kan prata om en Norling-drömstart

Säsongens viktigaste match kommer tidigt. Jag kan knappt vänta på att se hur IFK Norrköping möter utmaningen..

NT - 45 minuter sedan

Tre regioner släpar efter med vaccineringen

De flesta regionerna har inlett fas två i vaccineringen mot covid-19 och tre fjärdedelar uppskattas inleda sista fasen i maj. Men tre regioner släpar efter..

NT - 1 timme sedan

Larm om explosion på adress i Hageby

En explosion ska ha hörts på en adress i Hageby på söndagsmorgonen..

NT - 1 timme sedan

Fördubblad arbetslöshet på Åland i pandemins spår

Pandemin har lett till en mer än fördubblad arbetslöshet på Åland under det senaste året – och mycket hänger nu på den kommande sommaren, säger Veronica Thörnroos, lantråd på ögruppen. –Får vi inte igång säsongen 2021 kan det leda till konkurser i höst, säger hon till TT..

NT - 1 timme sedan

Räddningstjänsten rycker ut till vattenläcka

En vattenläcka ska ha uppstått i en byggnad på Slottsgatan i Norrköping..

NT - 1 timme sedan

Vasaloppet är igång – Bjørgen aktiv direkt

Inga motionärer i spåren och olika starttider för herrar och damer för första gången. Nu är årets mycket ovanliga Vasalopp igång..

NT - 1 timme sedan

Kritikerna: Chanslösa artister till final

Clara Klingenström gick vidare till Melodifestivalfinal via Andra chansen tillsammans med Paul Rey, Alvaro Estrella och Klara Hammarström. Men har de någon chans nästa vecka? Kritikerna är skeptiska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.