DI > Ekonomi

Monday, 01 March, 02:37

DI - 27 jan 21 kl. 13:59

Blå obligationer stoppar den tickande vattenbomben
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blå, obligationer, stopparden , tickande, vattenbomben
Cornucopia - 24 mar 20 kl. 20:44

Lysa stoppar omplacering av Lysa Räntor

Investeringsroboten Lysa stoppar handeln i Lysa Räntor, på grund av att 17% av dessa utgörs av Spiltan Räntefond Sverige, som till skillnad mot Lannebos likviditetsfond fortfarande är stängd för handel. Därmed kan man inte ändra sin fördelning aktier/räntor på befintliga innehav hos Lysa, eller ta ut pengar om Lysa Räntor omfattas.
Exempel på dasspapper, som åtminstone duger till att torka sig med.

Cornucopia - 28 aug 19 kl. 15:27

Varför vill man köpa obligationer med negativ ränta?

Det pratas nu om att svenska staten ska låna upp pengar på 100 år, och att samtliga svenska statsobligationer nu har negativa räntor, dvs att staten får betalt för att låna. Men varför vill någon köpa obligationer med negativ ränta? Svar nedan.

Sydsvenskan - 16 jul 11 kl. 06:30

Malmöbornas leverne en tickande bomb

550 personer under 39 år fick stroke i Sverige år 2009. Klinikchefen på neurologen i Malmö varnar för att Malmöbornas osunda leverne kan vara en tickande bomb.
?

Barometern - 28 okt 13 kl. 15:53

En tickande bomb i utkanten av Hultsfred

Till en början är Rookie-festivalen en höstkonsert. Någonstans halvvägs under kvällen börjar det kännas som ett gymnasiedisco. Men när Far & Son klockan 01.

SmålandsPosten - 08 maj 14 kl. 09:30

Söraby en ?tickande bomb?

En tickande bomb.
Så beskriver KD-politikern Rene Jaramillo situationen på Söraby skola i Rottne.
Han uppmanar nu kollegorna i skol- och barnomsorgsnämnden att omedelbart ta itu med saken.

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 08:20

Expert varnar: ”En tickande bomb för staten”

”Skräcksiffror” och ”exploderande kostnader” larmar kritiker efter KI:s nya rapport. Torsdagens SvD Näringsliv toppas av rubriker om ”en tickande bomb” i statskassan. Avslöjandet bygger på en färsk rapport från Konjunkturinstitutet, KI, som visar att kostnaderna för ränteavdraget kommer att skena kommande år.

PrivataAffärer - 22 jan 19 kl. 06:02

Rådgivaren: Se upp för obligationer

När jag jobbade i USA var obligationsmarknaden stor för att kontrollera risken i portföljer. Tillgängligheten på obligationer av hög kvalitet var god även för mindre investerare, men i Sverige kräver oftast obligationer med lägre risk en större investering (1 miljon kr eller mer). Många konsumenters innehav i obligationer består ofta av motsatsen, obligationer med väldigt hög risk och ofta betydligt högre risk än många aktier.

Dagens PS - 05 aug 19 kl. 10:53

Debatt: Färre småföretag ”tickande bomb”

Hot mot svensk välfärd om antalet företagsamma fortsätter minska, menar två debattörer. Duon representerar Småföretagarnas Riksförbund och ventilerar sina farhågor på sajten. Enligt en rapport från förbundet har Sverige inte alls så många aktiva företagare som det hävdas i offentlig statistik, det vill säga omkring 1,2 miljoner, framhåller debattörerna.

Cornucopia - 02 mar 15 kl. 07:46

Guldet, börsen och obligationer sedan årsskiftet

En kort sammanfattning av hur guldet, börsen respektive obligationer (eng bonds) gått sedan årsskiftet för oss svenskar. Vi tittar här på guldpris i SEK per gram, Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 och obligationsindexet OMRXBOND Total Bond Index.

OMXS30 leder med +15.

Cornucopia - 29 apr 15 kl. 09:31

FLASH: Riksbanken sänker inte räntan - köper obligationer för 40 - 50 GSEK

Riksbanken med Stefan Ingves vid rodret behåller styrräntan vid -0.25%. Läsarna väntade sig i snitt en sänkning till -0.

Affärsvärlden - 20 nov 12 kl. 14:46

EU:s räddningsfond stoppar emission

Räddningsfonden EFSF skjuter upp en planerad emission av treåriga obligationer efter att Moody's sänkt Frankrikes kreditbetyg till Aa1 från tidigare toppbetyget Aaa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.