DI > Ekonomi

Monday, 01 March, 02:00

DI - 27 jan 21 kl. 13:43

Norwegian ska ta in nya miljarder om en månad
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegianska ta in nya , miljarderom en månad
PrivataAffärer - 06 maj 19 kl. 10:00

SAS lyfte Norwegian på Oslobörsen

Norwegian har haft en förmåga att befinna sig i centrum på den norska börsen, och den nyss avslutade aprilmånaden blev inget undantag, enligt Mads Johannesen, investeringsekonom på Nordnet i Norge. De norska privatspararna omsatte 7 miljarder norska kronor under månaden, varav nettoförsäljningen svarade för 5 miljarder. Medan Norwegian toppar köplistan i Norgen har det gått betydligt sämre för en tidigare norsk aktiefavorit.

PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 07:16

Sämre än väntat för Norwegian

Norwegian redovisar ett justerat ebitdar-resultat på 436 miljoner norska kronor för det fjärde kvartalet. Väntat var458 miljoner, enligt Infront. Nettoomsättningen uppgick till 8.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 08:40

Norwegian tar in 3 miljarder i nyemission

  Kapitalanskaffningen skulle öka den finansiella flexibiliteten och skapa utrymme mot obligationskovenanter, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bolaget ska samtidigt ändra sitt strategiska fokus från tillväxt till lönsamhet. ”Bolaget tänker sig att kapitalisera på den marknadsposition och skala som byggts upp över de senaste åren”, heter det vidare.

Dagens PS - 05 jul 19 kl. 10:43

Flygjätten dementerar bud på Norwegian

IAG, som äger bland annat British Airways, tillbakavisar senaste uppgifter om ett budintresse för Norwegian. Bolaget uppger sig inte vara intresserade av det norska lågprisflygbolaget och tillägger att deras position är oförändrad, rapporterar Bloomberg News. Uttalandet kommer sedan spanska tidningen Okdiario rapporterat att IAG väntas komma med ett bud på Norwegian inom två veckor, som Dagens PS rapporterade om.

HBL - 02 mar 15 kl. 20:24

Konflikten på Norwegian symptom på pressad bransch

En strejk bland de norska piloterna i Norwegian kan utvidgas till hela Skandinavien. Det är hårt mot hårt i konflikten där facket till och med har befarat att ledningen försätter dotterbolaget i konkurs – för att få bort folk.Under måndagskvällen möttes Norwegians styrelse till ett flera timmar långt snabbinkallat möte.

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 07:07

Så ska krisande Norwegian stärka kassan

Flygbolaget Norwegian ska ta in pengar via en privat placering, riktad nyemission, och en konvertibelobligation på 175 miljoner dollar. Pengarna ska göra att bolaget är fullt finansierat till år 2020 och framåt baserat på dagens affärsplan. Detta enligt ett pressmeddelande.

SvD - 14 apr 17 kl. 02:53

Norwegian planerar Argentina-satsning

Flygbolaget Norwegian planerar att investera runt 37 miljarder norska kronor (runt 39 miljarder svenska kronor) i sin satsning i Argentina. Flygbolaget hoppas kunna trafikera 146 rutter. Målet är att flyga 18,2 miljoner passagerare per år, både inrikes och till andra länder i Sydamerika, och långdistansflygningar till Nordamerika och Europa, skriver norska Dagens Næringsliv , som hänvisar till argentinska La Nación.

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 07:30

Brakförlust för Norwegian

Trots genomförda konverteringar där skulder blivit till aktier, genomförd nyemission och flera kostnadsreducerande åtgärder beskrivs situationen som ”fortfarande mycket utmanande” av flygbolaget. 71 procent färre resenärer (5,3 miljoner kunder) ombordsteg på Norwegians flygplan i andra kvartalet, jämfört med motsvararande period i fjol. ”Innan pandemin förväntade Norwegian ett lönsamt 2020 och den bästa sommaren någonsin.

PrivataAffärer - 03 dec 19 kl. 04:00

Norwegian novembers mest köpta aktie i Norge

Börsmånaden november präglades av bolagens kvartalsredovisningar, samt av nyheter i anslutning till den långa handelskonflikten mellan USA och Kina. Den mest uppmärksammade börhändelsen var Norwegians vd-byte, vilket ledde till att det norska flygbolaget toppar köplistan på Oslobörsen. Aktien nettoköptes för 37 miljoner norska kronor.

PrivataAffärer - 03 apr 19 kl. 04:00

Norrmännen fortsätter tanka Norwegian

Mars präglades av högre volatilitet på Oslobörsen än under de närmast föregående månaderna. Det finns en rädsla, som förstärktes under mars, för en global recession. Rädslan ökade i takt med att flera europeiska länder visat svag statistik under månaden.

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 11 kl. 09:09

Lägre vinst för Norwegian

Flygbolaget Norwegian redovisar en vinst före skatt på 686 miljoner norska kronor för årets tredje kvartal. Motsvarande period 2010 var vinsten 733 miljoner kronor. Det underliggande rörelseresultatet landade på över en miljard och var det högsta hittills för Norwegian.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.