DI > Ekonomi

Sunday, 28 February, 15:58

DI - 27 jan 21 kl. 13:34

Blankarna tvingas till reträtt på börsen – ”kortade aktier” tar glädjeskutt
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blankarna, tvingastill , reträtt, börsen, kortade, aktier, tar, glädjeskutt
Cornucopia - 08 aug 18 kl. 09:33

Musk trött på blankarnas lögner - erbjuder sig köpa ut Tesla från börsen

Teslas VD gick igår ut med att finansiering är säkrad för att köpa ut Tesla från börsen. VD:n är trött på att blankarna ljuger och baktalar bolagets produkter, och utanför börsen skulle man därmed slippa dessa lögner om bolaget och därtill få arbetsro och slippa kvartalskapitalismen. 420 USD per aktie uppges vara nivån för att köpa ut de som inte vill vara kvar.

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 12:22

Nu är Fingerprint näst mest blankad på börsen

Bostadsutvecklingsbolaget JM har under lång tid varit börsens mest blankade aktie. Men sedan toppen i mitten av juni, då över 15 procent av aktierna var blankade, har positionerna successivt minskat. I samband med rapporten i mitten av juli fick vi se ett ”short rally” med en uppgång för aktien på över 8 procent som till stor del kunde förklaras av att blankarna täckt sina positioner.

DI - 09 jan 20 kl. 20:01

Bolag under attack: Blankarna tar nytt järngrepp om Fingerprint

Blankarna stärker sitt grepp om Stockholmsbörsen och biter sig fast i inkassobolaget Intrum och byggbolaget JM trots….

DI - 14 jan 16 kl. 14:10

Rekordstora blankningar på börsen

Blankarna utökar sina positioner på Stockholmsbörsen kraftigt. Sedan i våras har indexet OMXS30 vänt nedåt medan blankarnas positioner är rekordstora, visar data från ägartjänsten Holdings..

VA - 11 dec 18 kl. 13:31

Musks revansch: Blankarna förlorar miljarder när Tesla slår börsen

Tesla är USA:s mest blankade aktie. Men till blankarnas förtret har elbilsbolaget slagit börsen rejält de senaste tre månaderna – med en uppgång på 45 procent. .

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 13:12

Blankarna satsade fel i Fingerprint

Läs också: Förbättrat resultat för Fingerprint Fingerprint Cards minskade i första kvartalet förlusten på rörelsenivå till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Rapporten har fått aktien att rusa 30 procent som mest omsatta bolag på Stockholmsbörsen. Enligt Finansinspektionens blankningsregister, där alla positioner s

Cornucopia - 09 apr 20 kl. 07:36

Uppåt i USA - halvdag på Stockholmsbörsen - nästa handel blir på Svarta konkusrtisdagen

Börserna stängde starkt positivt i USA, föll något i Sverige och går blandat i Asien. Stockholmsbörsen har halvdag och sedan stängt till tisdag, vilket innebär att den får hitta sin egen väg under torsdagen och sedan korrigera till internationell utveckling på tisdag, vilket kan bli fyra spännande dagar fram till svarta konkurstisdagen när alla konkurser ska lämnas in förr att komma undan företrädaransvaret för skatteskulderna.Månadschart OMXS30.

Affärsvärlden - 12 jun 15 kl. 16:22

Blankarna börja täcka positioner

Elekta har länge varit en favorit bland blankare på Stockholmsbörsen men nu har de som blankat aktien börjat täcka sina positioner..

DI - 21 jul 15 kl. 14:06

Blankarna gick bet i MTG

Mediebolaget MTG:s kvartalsrapport för det andra kvartalet 2015 tog marknaden på sängen och aktien stiger med drygt 7,3 procent. Rapporten blev en riktig kalldusch för ett gäng börspessimister då bolaget är det i procent tredje mest blankade bolaget på Stockholmsbörsen..

Affärsvärlden - 12 aug 15 kl. 09:26

Blankarna flockas kring fastighetsbolagen

I tolv av 25 fastighetsaktier på Stockholmsbörsen förekom per halvårsskiftet 2015 större inrapporterade blankningspositioner..

DI - 14 okt 16 kl. 15:21

Blankarna flockas runt Amazon

Amazons uppseendeväckande utveckling på börsen med en uppgång på 170 procent sedan början av 2015 har knappast undgått någon. Den procentuella ökningen har ökat bolagets marknadsvärde med nästan 250 miljarder dollar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.