PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 05 March, 08:03

PrivataAffärer - 27 jan 21 kl. 10:00

Klockan 20: Räntebesked från Federal ReserveFed gjorde inga förändringar i tillgångsköpprogrammet vid FOMC-mötet i december, men guidningen om köpen förstärktes med ett åtagande om att dessa köp ska fortsätta i minst nuvarande takt till dess att ”substantiella ytterligare framsteg har gjorts” på vägen mot Feds sysselsättnings- och prisstabilitetsmål. Fedchefen Jerome Powell sade vid den efterföljande presskonferensen att den nya guidningen om tillgångsköpen var ”ett kraftfullt budskap” som förstärker den ackommoderande hållningen i penningpolitiken. ”Tillsammans kommer dessa åtgärder att säkra att penningpolitiken kommer att fortsätta att erbjuda kraftfullt stöd till ekonomin till dess att återhämtningen är komplett”, sade han. Han ville visserligen inte direkt definiera vad dessa ”substant
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Federal Reserve, FOMC, Feds, Jerome Powell, Fed, USA, Biden, Georgia, Fedledamöter, Patrick Harker, Kaplan, Bostic, Charles Evans, James Bullard, Fedchefen, Powell, Economics, Demokraterna, Vita, BNP, Capital Economics, Fedchefer, New York, Wells Fargo, Barkin, Mary Daly, Francisco, Wells Fargo Charles Evans, New Yorkchefen John Williams, Mester, Kashkari, Robert Kaplan, Christopher Waller, Fedstyrelsen, Governors, Donald Trumps, Judy Shelton

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klockan 20 Räntebeskedfrån , Federal, Reserve
PrivataAffärer - 27 jan 16 kl. 10:39

Klockan 20: Räntebesked från Federal Reserve

I kväll klockan 20 svensk tid kommer amerikanska centralbanken Federal Reserve, med Janet Yellen i spetsen, med ett räntebesked. Ingen tror på någon ränteändring. I stället är det formuleringarna i kommunikén som står i fokus....

PrivataAffärer - 01 feb 17 kl. 13:43

Klockan 20: Räntebesked från Federal Reserve

I kväll klockan 20 svensk tid är det återigen dags för den amerikanska centralbanken Federal Reserve att lämna räntebesked. Stalltipset är att Fed sitter still i båten....

DI - 25 mar 14 kl. 12:19

Federal Reserve: Guidning har inte förändrats

Charles Plosser, ledamot i Federal Reserve, uppger för CNBC på tisdagen att centralbankens guidning om den framtida räntebanan inte har förändrats och han uppger sig vara förvånad över marknadens reaktion på förra veckans räntebesked. Det framgår av Dow Jones Newswires..

Cornucopia - 21 jan 20 kl. 17:30

Slutspel på den amerikanska ränttemarknaden - räntorna kommer stiga oavsett vad Federal Reserve gör

Dags för en Youtube-film, som är i sammanhanget kort och tydlig. TL;DL: Analysen i filmen är att den amerikanska centralbanken Federal Reserve nu målat in sig i ett hörn där oavsett vad de gör så kommer de amerikanska räntorna sticka iväg uppåt, och potentiellt krascha finans- och bostadsmarknaderna, såväl som den verkliga ekonomin.
Osynligt för de flesta svenskar har på kort tid ratade skräpsäkerheter (eng junk collateral) som plockas in av amerikanska centralbanken Federal Reserve i repomarknaden exploderat.

Cornucopia - 29 apr 20 kl. 15:16

Federal Reserve har köpt mer tillgångar än under finanskrisen

Sedan den 11:e mars, eller ca sex veckor sedan, har den amerikanske centralbanken Federal Reserve för nytryckta digitala pengar köpt mer tillgångar än under finanskrisens två första år. Om nu någon undrade varför börserna stiger trots att alla fundamenta talar för en totalkrasch.
#nomnomnomSom man ser på grafen nedan har alltså Federal Reserve köpt upp tillgångar från främst obligationsmarknaden för cirka 17 000 miljarder dollar (eng 17000 trillion) sedan den 11:e mars.

DI - 03 okt 13 kl. 19:44

Federal Reserve: Vi bidrar till ekonomisk osäkerhet

"USA:s centralbank Federal Reserve bidrar nu själva till det klimat av allmän osäkerhet som håller tillbaka landets ekonomi". Det säger Richard Fisher, chef för Federal Reserve i Dallas i ett tal på torsdagen, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 05 maj 15 kl. 08:50

Federal Reserve utreds för läckage

USA:s centralbank Federal Reserve kommer att bidra med namn på medarbetare till den kongresspanel som utreder utelämnandet av marknadspåverkande information från Federal Reserve i oktober 2012..

Dagens PS - 17 aug 17 kl. 11:23

Inflationen oroar Federal Reserve

Det visar ett mötesprotokoll från USA:s centralbank. Federal Reserve verkar allt mer oroad över den svaga inflationsutvecklingen och vissa ledamöter vill pausa räntehöjningarna till den har återhämtat sig. Det framgår av protokollet från centralbankens senaste penningpolitiska möte som släpptes under gårdagskvällen, enligt Reuters.

Cornucopia - 31 jul 19 kl. 20:55

Federal Reserve sänkte räntan - svenska kronan rasar

USA:s centralbank Federal Reserve sänkte sin styrränta med 0.25 procentenheter. Detta fick svenska kronan att rasa mot både USD och EUR, förmodligen på förväntningar på att Sverige nu inte kommer höja räntan.

Cornucopia - 19 sep 19 kl. 08:21

Federal Reserve sänkte styrräntan - svenska kronan föll

Igår kväll sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve sin styrränta med 0.25 procentenheter. Resultatet blev det kontraintuitiva att den svenska kronan föll, eftersom snart ingen längre tror på Riksbankens påståenden om höjd svensk reporänta mot slutet av året.

Cornucopia - 22 okt 19 kl. 19:49

Federal Reserve injicerade 100 miljarder dollar i marknaderna - USA-börsen +0.21%

Marknaderna mår som bekant inte särskilt bra. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve injicerade idag 100 (99.9) miljarder USD i marknaderna i en tillfällig repa, men börsen i form av S&P-500 är i skrivande stund bara upp 0.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.