DI > Ekonomi

Thursday, 25 February, 00:14

DI - 26 jan 21 kl. 21:06

Vice riksbankschefen om stöden: ”Man ska inte strama åt för snabbt”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vice, riksbankschefenom , stödenMan ska inte , strama, åt, för snabbt
DI - 03 jul 15 kl. 09:24

Vice riksbankschefen: Ränteavdragen borde ses över

Vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick motiverar chocksänkningen av reporäntan med omvärldsoro och den starka kronan. Den låga räntan riskerar att elda på bopriserna ytterligare, men har räntefallet snart nått en nedre gräns enligt henne..

SVT - 19 maj 19 kl. 22:42

Vice riksbankschefen om kronan: ”Vi kommer få en starkare valuta på längre sikt”

De senaste sju åren har den svenska kronan sjunkit i värde. Speciellt den senaste tiden har flera kritiska röster höjts mot Riksbankens inflationsmål på två procent, men vice riksbankschefen Cecilia Skingsley är inte orolig. – Vi tror att vi kan klara vårt inflationsmål de kommande åren med en starkare krona, säger hon i Agenda..

Affärsvärlden - 18 jul 17 kl. 09:46

Vice riksbankschefen: Då kan vi börja höja räntan

Vice riksbankschefen Per Jansson har tre villkor för att det ska vara möjligt att på ett allvarligt sätt börja diskutera en avveckling av den mycket expansiva penningpolitiken..

DI - 17 sep 18 kl. 10:30

Vice riksbankschefen: Period av fleråriga minusräntor kan upprepas

Vice riksbankschefen anser att det krävs en politik som medverkar till högre realräntor, och utan att direkt ta ställning anser hon att högre inflationsmål kan övervägas. Det framgår av protokollet från Riksbankens penningpolitiska möte den 5 september..

DN - 22 apr 13 kl. 09:36

Vice riksbankschefen slutar i protest

Vice riksbankschef Lars E O Svensson ställer inte upp för omval när hans nuvarande mandat löper ut den 20 maj. Detta i protest mot den penningpolitik som förts..

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 07:54

Kronraset förvånar vice riksbankschefen

I en intervju med Dagens industri förklarar vice riksbankschef Henry Ohlsson varför det förvånar att kronan är så svag. Han ser i dagsläget inga skäl att tvivla på en ny räntehöjning i höst. ”I våra prognoser tittar vi på fundamenta och de talar för en starkare krona.

Affärsvärlden - 10 jun 16 kl. 13:57

Vice riksbankschefen får förlängt

Riksbanksfullmäktige beslutade vid dagens sammanträde att förlänga vice riksbankschef Per Janssons mandat som direktionsledamot ytterligare fem år till den 31 december 2021. Det framgår av ett pressmeddelande..

Expressen - 06 jul 16 kl. 14:08

Vice riksbankschefen: Prognosen är osäker

Riksbanken låter räntan ligga kvar på minus 0,5 procent. Och den låga räntan kommer att finnas kvar länge - inte minst på grund av brexit. – Osäkerheten om politiken får direkt ekonomiska konsekvenser, säger vice riksbankschef Martin Flodén..

SvD - 21 feb 17 kl. 12:08

Vice riksbankschefen om e-kronan: ”Ser risker”

Om två år väntas Riksbanken ha en analys klar om den virtuella valutan e-kronor ska bli verklighet. Centralbankens kronor skulle ha högsta säkerhet men vice riksbankschef Cecilia Skingsley ser potentiella problem med virtuella valutor. .

Affärsvärlden - 07 maj 19 kl. 09:58

Vice riksbankschefen: Kanske penningolitiken borde gjorts än mer expansiv

Man kan fråga sig om det inte borde gjorts en ännu större revidering av penningpolitiken i expansiv riktning. Det sade vice riskbankschefen Per Jansson vid det penningpolitiska mötet den 24 april, enligt protokollet från mötet..

PrivataAffärer - 10 jul 20 kl. 10:23

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.