DI > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 17:56

DI - 26 jan 21 kl. 20:23

Fondjätten kan snart vara börsens största ägare – ”Bygger på att åka snålskjuts”
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fondjättenkan snart vara , börsensstörsta , ägare, Bygger, att åka snålskjuts
PrivataAffärer - 12 nov 18 kl. 07:01

Fondjätten ökar i H&M

  ”Marknaden har en alltför negativ syn på H&M. Det här är kläder, det är inte biotech. Kläder köper kunder även i dåliga tider”, säger Nordea Fonders förvaltningschef John Hernander till tidningen.

DI - 24 jan 14 kl. 06:09

Capital Group ny storägare i Kinnevik

Den amerikanska fondjätten Capital Group har dammsugit börsen på Kinnevikaktier och är näst största ägare med 3,7 procent av kapitalet. Aktieposten har byggts upp på bara tre månader och var i går värd 2,7 miljarder kronor..

DI - 21 jun 20 kl. 12:55

Volvo om Blackrocks kritik – ”har en dialog med våra ägare”

Volvo kommenterar nu kritiken från storägaren Blackrock inför torsdagens årsstämma, där fondjätten inte ville välja om ordföranden….

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norman sågas för time out-uttalande

Storägare i Telia Sonera är kritiska mot finansmarknadsminister Peter Norman (M) för åsikten att de brottsmisstänkta cheferna i bolaget borde ta time out. Den andra huvudägaren, finska staten, meddelade genom sitt förvaltarbolag Solidiums vd att en eventuell time out är en fråga för styrelsen, inte den svenske ministern. Till kritikerna sällar sig nu enligt flera medier även storägare, som fondjätten Swedbank Robur, och bedömare som Aktieägarna..

DI - 04 jul 13 kl. 10:02

Jätteutdelning på haltande East Capital

Fondjätten East Capitals sex ägare får 50 miljoner kronor i utdelning för 2012. Men inga av fondgruppens aktiefonder överträffade sina jämförelseindex. Runt hälften av utdelningen går till East Capitals grundare, Peter Elam Håkansson, som är majoritetsägare..

DI - 18 nov 13 kl. 13:48

Tunga dollar till Schörling

Den amerikanska fondjätten Capital Group storhandlar svenska aktier och Melker Schörlings bolag är favoriter.I Assa Abloy är Capital Group numera största aktieägare. Och i Hexagon är de  trea..

Affärsvärlden - 14 mar 14 kl. 08:04

DI: Ägaruppror i Volvo

Carl-Henric Svanbergs arvode möter allt större motstånd. Ytterligare två tunga institutionella ägare i Volvo kallar nu höjningen av styrelsearvodena för "omusikalisk". Fondjätten Robur betecknar den som "utmanande"..

DI - 30 maj 16 kl. 18:57

Städningen i Swedbank inte färdig

Det är allt annat än förtroendeingivande att Swedbanks nya vd Birgitte Bonnesen envisas med att det inte skulle vara fastighetsskandalen, där Swedbanks högsta direktörer gjorde stora privata affärer med bankens egna kunder, som ligger bakom de stora förändringarna i bankens ledning. Nu har sammanlagt fem personer i bankens koncernledning med någon form av koppling till fastighetsaffärerna plus styrelseordförande Anders Sundström fått sparken eller avgått inom loppet av sex månader. På måndagen meddelade Swedbank att Jonas Eriksson slutar.

DI - 08 jan 19 kl. 21:10

Ny verklighet när indexjättarna styr börsen

Fondjätten Blackrock är snart den största ägaren på Stockholmsbörsen. Denna nya typ av indexägare sätter naturligtvis sin prägel på bolagen, men även aktiehandeln påverkas. Det kommer framför allt att märkas när det blir börsoro och kursfall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.