Realtid > Ekonomi

Tuesday, 02 March, 15:05

Realtid - 25 jan 21 kl. 14:52

Kickbacks till livbolagen fortsätter ökaUnder 2019 ökade de svenska livbolagens ”kickbacks” från värdepappersfondbolagen med 450 miljoner kronor, visar statistik från Finansinspektionen. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kickbackstill , livbolagenfortsätter , öka
Newsmill - 30 sep 11 kl. 15:38

Medierna sväljer okritiskt konkurrenternas kritik av livbolagen

http://www.newsmill.se/trackback/39836Försäkringsmäklare får okritiskt och i alla mediekanaler lägga fram sin syn på livbolagen som förvaltar många svenskars pensioner.

DI - 07 jun 12 kl. 08:31

FI tvingas rädda livbolagen

Rekordlåga räntor och börsfall är en katastrofal kombination för livbolagen. Nu rycker Finansinspektionen ut och skapar ett särskilt golv för räntan som ska rädda livbolagen ur knipan..

DN - 28 feb 11 kl. 06:35

Livbolagen surfar gott på räntevågen

Ränte­­uppgången är manna för livbolagen. Samtidigt har stigande aktiekurser kraftigt minskat risken för att bolagen ska tvingas återta preliminär utdelning, visar en färsk analys från placeringskonsultföretaget Söderberg & Partner..

DI - 27 sep 11 kl. 06:04

Livbolagen hotar sänka börsen

Flera av livbolagen har redan tvingats dumpa aktier för miljarder. Men det riskerar att bli ännu värre om börsen sjunker ytterligare. Det skriver Dagens industri..

Nyhetskanalen - 27 sep 11 kl. 08:42

LIVE 11.00: Folksam om pensionssparande i livbolagen

Med start klockan 11.00 har Folksams VD Anders Sundström presskonferens om pensionssparande i livbolagen.
.

DI - 27 sep 11 kl. 13:35

Riksbanken oroas inte av livbolagen

Riksbanken är i dagsläget inte oroliga för att situationen bland de svenska livbolagen ska hota svensk ekonomi eller den finansiella stabiliteten. Det säger chefen för Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet, Mattias Persson, till Reuters på tisdagen. .

Nyhetskanalen - 27 sep 11 kl. 13:55

Chefen för Folksam försvarar livbolagen

De traditionella livbolagen är inte ett dåligt alternativ för en pensionssparare. De är väsentligt bättre än att sitta hemma vid köksbordet och fundera..

DN - 27 sep 11 kl. 14:37

Folksam till försvar av livbolagen

De traditionella livbolagen är inte ett dåligt alternativ för en pensionssparare. De är väsentligt bättre än att sitta hemma vid köksbordet och fundera..

E24 - 30 sep 11 kl. 15:47

Kommuner följer på livbolagen

Efter livbolagen kommer kommunerna och landsting. Pensionsskulden växer kraftigt och måste nu skrivas upp med 33 miljarder. Det bör i sin tur påverka både skatter och tjänster, skriver Annika Creutzer..

Newsmill - 04 okt 11 kl. 08:05

Stelbenta regler tvingar livbolagen att sälja goda tillgångar

http://www.newsmill.se/trackback/39896Regleringarna bör göras trögare så att kriser inte omedelbart innebär att de stora institutionerna dumpar sina risktillgångar och förstärker nedgångarna, skriver Mikael Nyman, chefredaktör för Pensionsnyheterna, apropå debatten om livbolagen..

DI - 07 jun 12 kl. 14:32

Livbolagen jublar åt FI:s förslag

Livbolagen gläds över Finansinspektionens nödåtgärd att sätta ett golv för räntan, något som gör att de inte tvingas paniksälja aktier för att klara sin solvensgrad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.