DN > Ekonomi

Thursday, 25 February, 09:10

DN - 25 jan 21 kl. 10:42

Miljongap i livsinkomst mellan kvinnor och mänDet skiljer omkring 3,2 miljoner kronor i livsinkomst mellan kvinnor och män, konstaterar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Åsa Lindhagen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljongapi , livsinkomstmellan , kvinnoroch , män
Expressen - 13 jun 19 kl. 15:48

Trots bättre hälsa – kvinnor är mer sjukskrivna än män

Kvinnor sjukskrivs oftare än män trots att de bedöms ha samma arbetsförmåga. Det visar en granskning av Riksrevisionen.– Sjukfrånvaro får ju konsekvenser för livsinkomst och pension.

ÖstersundsPosten - 06 mar 15 kl. 11:01

Kvinnor måste få rättvisa löner

Sverige är världens mest jämställda land. Det hindrar inte att det finns stora brister i jämställdheten också här. Det skiljer 3,6 miljoner kronor i livsinkomst mellan en vanlig kvinna och en vanlig man..

YLE - 02 maj 17 kl. 07:00

Kvinnor våldsammare än vi tror

Kvinnor som begår grova våldsbrott ökar. Man kan också se att kvinnors våld påminner allt mera om männens, och kvinnor som är våldsamma blir också allt yngre. Det har funnits en allmän uppfattning om att kvinnor inte är våldsamma.

Sydsvenskan - 25 nov 11 kl. 00:05

"Sex av tio kvinnor utsätts för våld"

Idag är den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Michelle Bachelet skriver om framsteg och motgångar i kampen mot kvinnovåldet och vill se en internationell politisk agenda med konkreta åtgärder för att stoppa våldet mot kvinnor. Carl Emanuelsson (Fi) presenterar en ny rapport som visar att våldet mot kvinnor ökar i Sverige, och menar att våldet är en fråga som i högre grad borde engagera männen.

Politikerbloggen - 12 jan 13 kl. 08:00

De flesta kvinnor saknar insyn i försvarsfrågor


DEBATT. Visst har vi en kvinnlig försvarsminister. Men fortfarande involveras alltför få svenska kvinnor i beslut som berör försvaret och dess insatser.

HBL - 24 mar 13 kl. 05:31

Styrelser med fler kvinnor har bättre koll

Utan kvotering växer andelen kvinnor i börsbolagens styrelser långsamt. Samtidigt visar färsk forskning att styrelser med både män och kvinnor lägger stor vikt vid övervakning samtidigt som de kvinnliga chefernas antal växer.  Könsbalans i börsbolagens styrelser har en positiv effekt på styrelsearbetet, visar en färsk rapport skriven av professorn i finansiell ekonomi Karin Thorburn vid Norges handelshögskola.

SmålandsPosten - 29 nov 13 kl. 06:29

Våld mot kvinnor i nära relation

Förra året anmäldes nästan 30 000 fall av misshandelsbrott mot kvinnor. Majoriteten av dessa fall skedde i hemmet, i nära relationer. Varje år dödas i snitt 17 kvinnor i Sverige av en man.

BT - 23 maj 14 kl. 17:24

Kvinnor: rösta för jämställdheten

Fyra tunga, kvinnliga representanter för Moderaterna uppmanar idag på bt.se alla kvinnor att rösta i EU-valet, för jämställdhetens skull. På söndag är det val till Europaparlamentet och förtidsröstningen pågår för fullt.

YLE - 19 nov 14 kl. 11:15

Allt fler unga kvinnor leder företag

Kvinnliga chefer tar allt mer över ansvaret för affärsverksamhet – framför allt i den yngre generationen. Andelen unga kvinnor i börsbolagens styrelser håller på att öka. I år har 39 procent av utnämningarna gällt unga kvinnor.

YLE - 04 dec 16 kl. 19:50

Inför självständighetsdagen: Kvinnor vill försvara landet utan vapen

Knappt 400 kvinnor väljer årligen att göra värnplikt i vårt land. Det här är bara en liten andel av alla 12.000 beväringar.

YLE - 21 maj 17 kl. 09:02

Kvinnor syns dåligt i politiken i Sjundeå

Fullmäktige i Sjundeå har flera kvinnliga ledamöter än tidigare, ändå syns de knappt då ordförandeposterna delas ut. SFP:s Merja Laaksonen är den enda kvinnan på en tung post eftersom hon fortsätter som ordförande för kommunstyrelsen. Nuvarande fullmäktigeordföranden Arja Alho (SDP) tycker att det är synd att kvinnors kunskaper inte tas till vara.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Semper återkallar välling

Barnmatstillverkaren Semper återkallar produkten Fullkornsvälling mild med havre från åtta månader..

DN - 1 timme sedan

SAS redovisar ny brakförlust

Flygbolaget SAS redovisar en förlust före skatt på nästan två miljarder kronor för kvartalet som avslutades i januari..

DN - 3 timmar sedan

Australien klubbar ny tekniklag

Australiens parlament godkänner en uppmärksammad lag som gör att digitala plattformar måste betala för att visa australiskt nyhetsinnehåll..

DN - 12 timmar sedan

Bank-id slogs ut – hot mot företag ökar

Bank-id hade i tisdags stora störningar i sin tjänst på grund av en överbelastningsattack. – Sedan i höstas har vi sett en kraftig ökning….

DN - 13 timmar sedan

Förre LO-basen får nytt jobb i stålindustrin

Förre LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson har fått ett nytt jobb hos ståltillverkaren SSAB..

DN - 15 timmar sedan

Dags att deklarera – här är viktigaste datumen

Ska du få tillbaka skattepengar och vill ha dem så fort som möjligt? Då måste du se till att du uppfyller villkoren för tidig utbetalning..

DN - 23 timmar sedan

Skövdebolaget med en miljon nya kunder i veckan

Svenska utvecklarna bakom äventyrsspelet i vikingamiljö: ”Vi är i chock”..

DN - Igår: 06:00

Oro för ovaccinerade sommarjobbare

Extra svårt pussel för för äldreomsorgen inför sommaren..

DN - Igår: 22:16

Bank-id låg nere efter attack

Bank-id hade under tisdagskvällen stora störningar i sin tjänst. Anledningen var en överbelastningsattack. – All data och användares….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.