UNT > Nyheter

Sunday, 07 March, 07:49

UNT - 25 jan 21 kl. 06:05

Oksanen skildrar liberal äggcellsexportSofia Oksanens nya roman handlar om en skrupellös ukrainsk fertilitetsfabrik. De barnlängtande västerlänningarna är rika "klienter" som köper sina barn, men hennes fokus ligger på två fattiga ukrainska kvinnor som hoppas kunna tjäna pengar..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Oksanens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oksanen, skildrar, liberal, äggcellsexport
Cornucopia - 02 mar 17 kl. 21:51

Läs: Patrik Oksanen exponerar SVR och RISS operationer mot Sverige

Patrik Oksanen har i en massiv tour de force exponerat en av den ryska utländska underrättelsetjänsten SVR och dess informationskrigsdel RISS operationer mot Sverige. Detta är obligatorisk läsning och inkluderar hur Vänsterpartiets ledamot i inte bara försvarsutskottet och försvarsberedningen utan även det svenska kontraspionagets politiska insynsråd anser att SVR har större rätt att finnas i Sverige än Säpo.
Patrik Oksanen.

Expressen - 12 maj 16 kl. 08:57

Liberal Debatt skildrar längtan efter landet

Ida Ölmedal prisar hur Liberal Debatt skildrar Norrland och längtan till glesbygden..

YLE - 17 jul 15 kl. 16:16

Sofi Oksanen måste betala skadestånd

Helsingfors tingsrätt har dömt författaren Sofi Oksanen till skadeståndsersättningar på 35 000 euro till förlaget Bazar Kustannus. Enligt tingsrätten bröt Oksanen mot förlagsavtalet, då hon inte levererade verket som gick under arbetsnamnet Ranskalainen päärynä till Bazar Kastannus. Bazar Kustannus krävde 800 000 euro av Oksanen för avtalsbrott.

YLE - 17 jul 15 kl. 16:16

Sofi Oksanen dömdes till skadestånd

Helsingfors tingsrätt har dömt författaren Sofi Oksanen att betala skadeståndsersättningar på 35 000 euro till förlaget Bazar Kustannus. Enligt tingsrätten bröt Oksanen mot förlagsavtalet, då hon inte levererade verket som gick under arbetsnamnet Ranskalainen päärynä till Bazar Kastannus. Bazar Kustannus krävde 800 000 euro av Oksanen för avtalsbrott.

YLE - 20 aug 14 kl. 16:50

Michael Oksanen har ännu äss i rockärmen

Efter att Michael Oksanen som i nio år fungerat som genaralsekreterare för Finlandssvensk idrott (FSI) antagit tjänsten som generalsekreterare för Pohjola-Norden, är det dags för FSI att se sig om efter en ersättere till Oksanen. Finlandssvensk idrott mår just nu bra och hösten kan ännu ännu bringa nya glädjeämnen. Oksanens målsättning är att som en av sina sista insatser för FSI, starta ett nytt sammarbete med Olympiska Kommittén och ett nytt tränarsammarbete.

YLE - 11 apr 13 kl. 05:50

Oksanen fick nordiskt pris

Sofi Oksanen betonade sitt politiska författarskap när hon igår fick ta emot Svenska akademins nordiska pris. Akademiledamoten Anders Olsson motiverade priset med tyngden och lyskraften i Oksanens verk. Oksanen höll ett långt tacktal om litteraturens kraft, sitt författarskap och om Sovietisk propaganda, en form av härskarteknik, som fortsätter in i i vår tid.

Cornucopia - 07 apr 15 kl. 18:12

Patrik Oksanen: Så ordnas finansiering av återrustat försvar

Ledarskribenten Patrik Oksanen på Östersunds-Posten har ordnat fram 150 miljarder kronor till försvaret, i en lista över hur finansieringen av nödvändiga anslagshöjningar kan gå till. Man kan förstås ifrågasätta varför Sveriges försvar kostar så mycket mer än grannen Finlands, trots att Finland har mångfaldigt högre försvarsförmåga.

Nu bortser vi från att titta över vad det slösas pengar på inom försvaret, även om en del av dessa punkter berörs av Oksanen, t ex att Försvarsmakten ska betala överhyror ("marknadshyror") för anläggningar man redan finansierat.

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 11 kl. 12:57

Oksanen: Hitler förebild för Soini

Finländska författaren Sofi Oksanen jämför i italienska tidningen La Repubblica de valsegrande Sannfinländarnas ledare Timo Soinis uppfattningar med nazismen. ? I fråga om konst och kultur härstammar hans tankegångar direkt från Hitler, säger Oksanen i intervjun.

YLE - 15 mar 13 kl. 11:01

Svenska akademins nordiska pris till Sofi Oksanen

Den finländska författaren Sofi Oksanen får Svenska Akademien nordiska pris för 2013. Oksanen är den femte finländaren som får det och den första finländska kvinnan. Priset har delats ut sedan år 1986.

YLE - 15 mar 13 kl. 11:21

Svenska akademiens nordiska pris till Sofi Oksanen

Den finländska författaren Sofi Oksanen får Svenska Akademien nordiska pris för 2013. Oksanen är den femte finländaren som får det och den första finländska kvinnan. Priset har delats ut sedan år 1986.

YLE - 19 aug 14 kl. 19:23

Michael Oksanen ska leda Pohjola-Norden

Pedagogie magister Michael Oksanen har valts till ny generalsekreterare för Pohjola-Norden. Oksanen är för närvarande generalsekreterare för Finlandssvensk idrott. Han tillträder den 1 december.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.