SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 00:16

SR - 25 jan 21 kl. 05:46

Sjukhusen i Manaus ber anhöriga komma med syrgasI tvåmiljonersstaden Manaus i Amazonas är läget akut, i förra veckan tog syrgasen helt slut på stadens sjukhus. Sjukhusen ber anhöriga komma med syrgastuber, berättar anhöriga för Ekot. Igår kom Brasiliens hälsominister till Manaus för att dämpa kritiken mot regeringens dåliga hantering. Han lovade att staden ska prioriteras vid vaccinationerna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Manaus, Amazonas, Ekot, Brasiliens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhuseni , Manaus, ber, anhöriga, kommamed , syrgas
Västerbottens Folkblad - 22 aug 15 kl. 15:11

Anhöriga vädjar om hjälp

I onsdags anmäldes Kajsa försvunnen. Trots att både polis och Missing People letat henne sedan dess har hon ännu inte hittats. Nu ber anhöriga Västerbottningarna om hjälp.

YLE - 11 sep 17 kl. 19:36

Polisen utredde misshandel på äldreboende i Raseborg – anhöriga visste ingenting

En vårdare på ett äldreboende i Raseborg misstänktes ha misshandlat två klienter. Trots att polisen utredde saken i två år visste klienternas anhöriga ingenting. Det var i november 2015 som en vårdare misstänktes för två fall av misshandel på ett äldreboende i Raseborg.

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

YLE - 24 nov 15 kl. 07:30

Anhöriga behöver också stöd

Det är lätt att glömma bort sig själv som anhörig till person med psykisk ohälsa. Kunskap och samtal hjälper ofta den anhöriga att orka bättre. Är du närstående till någon med psykisk ohälsa är risken för att själv drabbas av depression över fyrtio procent.

HBL - 29 aug 14 kl. 17:01

Anhöriga hade mycket att säga om Sagaboendet

Anhöriga till invånarna på Sagaboendet i Sibbo hade så mycket att berätta att alla inte fick muntur. Kårkulladirektören Märta Marjamäki säger att de som vill kan ringa eller skriva till henne.I anhörigmötet som Kårkulla samkommun ordnade på torsdagskvällen deltog 25 anhöriga.

Skånskan - 15 mar 16 kl. 14:00

Unga anhöriga får chans att träffas

SVEDALA Svedala kommun har engagerat sig i demenssjukvården för unga anhöriga vilket personer i hela Sverige kommer att ha nytta av. Kommunen är med och arrangerar fyra läger för unga som har en demenssjuk förälder. Demenssjuksköterska Birgitta Andersson deltar i två av dem för att kunna bidra med sina erfarenheter.

YA - 07 okt 14 kl. 13:37

Träffar viktiga för anhöriga

Foto: Mark Hanlon
Att vårda en anhörig hemma kan vara ensamt och tungt.– De här träffarna betyder allt för mig, säger Roland Åsenklint, en av de anhöriga som i går träffades under nationella anhörigdagen.
I Ystad underhöll folklivsgruppen Ramslif under anhörigdagen.

YLE - 19 nov 12 kl. 10:28

Många anhöriga till deprimerade insjuknar själv

Under Mentalvårdsveckan uppmärksammas både de som insjuknar i depression och deras anhöriga. Och nästan 40 procent av anhöriga blir själv deprimerade. Det berättar anhörigrådgivare Kai Holm-Pedersen från föreningen Anhörigas stöd för mentalvården i Vasanejden.

YLE - 08 sep 17 kl. 12:08

De anhöriga kräver rättvisa – vill se de åtalade dömda för mord

Andra dagen av den så kallade styckmordsrättegången börjar med att offrets änka får berätta om sin man och vad som hände efter att han försvann. Känslorna ligger på ytan redan från början. - Vi hade ett bra och kärleksfullt förhållande.

BT - 16 mar 14 kl. 17:58

Anhöriga plågas av ovissheten

Fler länder dras in i sökandet efter det försvunna Malaysia Airlines MH370. Samtidigt plågas anhöriga av uppgifterna om att flygplanet kan ha kapats. Ytterligare elva länder blandades under söndagen in i den hittills fruktlösa sökoperationen efter Malaysia Airlines MH370.

Barometern - 16 mar 14 kl. 17:58

Anhöriga plågas av ovissheten

Fler länder dras in i sökandet efter det försvunna Malaysia Airlines MH370. Samtidigt plågas anhöriga av uppgifterna om att flygplanet kan ha kapats. Ytterligare elva länder blandades under söndagen in i den hittills fruktlösa sökoperationen efter Malaysia Airlines MH370.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

USA: Vaccin som bara kräver en dos tycks vara effektivt

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA, har slagit fast att ett coronavaccin som bara behövs tas i en dos är säkert och effektivt. Vaccinet från läkemedelsjätten Johnson and Johnson har över 85 procents skydd mot allvarlig sjukdom, enligt läkemedelsmyndighetens översyn. Beskedet innebär att vaccinet snart kan komma att godkännas i USA..

SR - 3 timmar sedan

Café: ”Snart är hela stan i konkurs”

Från och med måndag måste serveringsställen och restauranger stänga kl. 20.30 oavsett om alkohol serveras eller inte.

SR - 4 timmar sedan

E4 avstängd vid Haga Norra

E4 vid Haga Norra i Stockholm är avstängd i riktning mot Uppsala pga en olycka. Prognosen just nu är att vägen kan öppnas 21.00..

SR - 5 timmar sedan

EU: Så blir vi bättre på att hantera klimatförändringens effekter

EU-kommissionen vill stärka förmågan hantera följder av torka, översvämningar och andra effekter av klimatförändring. Kommissionen menar att strategin för klimatanpassning behövs eftersom det redan finns så mycket koldioxid i atmosfären att påfrestningarna väntas öka även om utsläppsökningen hejdas. Klimatkommissionär Timmermans: "Årliga förluster på cirka 12 miljarder euro, för extremväder kan det öka till 170 miljarder "..

SR - 5 timmar sedan

Apparbetares arbetsvillkor ska ses över i EU

Människor som arbetar via appar och plattformar. t.ex cykelbud som levererar hem mat, jobbar under dåliga förhållanden menar EU-kommissionen som nu vill se över arbetsvillkoren.

SR - 5 timmar sedan

Maduro utvisar EU:s ambassadör

Venezuela utvisar EU:s ambassadör, som får 72 timmar på sig att lämna landet. Utvisningen är Venezuelas svar på de utökade sanktionerna mot landet, som EU införde efter parlamentsvalet i december. Det är det nyvalda parlamentet, som domineras av Maduros anhängare, som krävt utvisningen av EU:s ambassadör..

SR - 6 timmar sedan

Volvos vd: ”En väldigt bra väg framåt”

Håkan Samuelsson vd för Volvo Cars menar att det fördjupande samarbetet med Geely som två självständiga bolag är en bra väg framåt för Volvo. Och det finns ingen risk för neddragningar av personal i Sverige enligt Samuelsson, snarare möjligheter till ökad sysselsättning i Göteborg. Volvo ska bland annat utveckla teknik tillsammans med Geely Auto och målet är att få ut bättre bilar snabbare..

SR - 6 timmar sedan

Fyra av tio jobbar hemifrån

Rekommendationen att den som kan bör jobba hemma har blivit verklighet för många – hemarbetet slår rekord. I januari arbetade mer än fyra av tio hemifrån, enligt Statistiska centralbyrån. Det är den högsta nivån hittills av hemarbete under coronapandemin..

SR - 6 timmar sedan

Kan bli sommarskola för brittiska barn

Den brittiska regeringen vill att skolor runt om i landet ska anordna sommarundervisning för elever efter att skolorna varit stängda under flera månader under covidpandemin. Man har skjutit till extrapengar och utesluter inte heller att förlänga skoldagarna för vissa årskurser, hur många skolor som verkligen kommer anordna sommarundervisning är oklart. Även regeringarna i Skottland, Nordirland och Wales, som i just skolfrågor har stort självbestämmande har infört liknande åtgärder för att i möjligaste mån försöka förhindra att elever halkar efter..

SR - 7 timmar sedan

Så blir de nya strängare restriktionerna

Nya besked från regeringen och Folkhälsomyndigheten – reglerna för restauranger, gym och butiker skärps ytterligare. Förslaget skickas nu på snabbremiss och restriktionerna ska gälla från 1 mars. Hör Fredrik Furtenbach, Ekots inrikespolitiska kommentator..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.