Corren > Nyheter

Wednesday, 03 March, 15:37

Corren - 25 jan 21 kl. 05:35

Bundna räntor spås stiga merBoräntorna är på väg upp de närmaste åren, enligt bedömare. Tror man på det och vill köra bundet finns ett fönster nu, enligt statliga banken SBAB. Men utvecklingen är osäker..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
SBAB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bundna, räntor, spås, stiga, mer
Cornucopia - 22 aug 13 kl. 18:57

DI/Henrik Mitelman och SBAB/Tor Borg rekar bundna räntor

Jag är inte den enda som föreslår att man ska binda räntan medan tid är. Henrik Mitelman på Bonnier/DI gör det samma, en upprepning av hans rek runt årsskiftet, då jag också föreslog en bindning av räntan. Januari visade sig vara i princip optimalt än så länge, men fönstret har inte stängt än.

Dagens PS - 26 sep 17 kl. 11:07

Analys: Lånefesten slut – nu höjs räntan

”Planera för högre räntor”, skriver Di. Skribenten Johanna Jeansson menar att räntebotten är nådd och att den rörliga räntan väntas stiga framöver. Det har inte lönat sig särskilt bra att binda sina lån på fem år under senaste 20 åren, konstaterar hon, vilket förklarar varför så många svenskar väljer rörlig ränta.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 06:26

SBAB: Kan vara lönsamt att binda boräntan

Det är i SBAB:s senaste Boräntenytt som bankens chefsekonom Robert Boije spår att ett fortsatt svagt inflationstryck i kombination med en mycket låg real jämviktsränta gör att både tremånadersräntan och de längre bundna boräntorna förblir låga och bara ökar svagt framöver. – Vår bedömning är att tremånadersräntan stiger till 1,9 procent till januari 2021 för att därefter stiga till 2,5 procent till januari 2023. Femårsräntan spås stiga till 2,4 respektive 3,1 procent till samma tidpunkter, säger Robert Boije.

PrivataAffärer - 23 jan 19 kl. 13:00

SBAB: Långsamma boräntehöjningar att vänta

Tremånadersräntan stiger från 1,6 procent nu i januari till 2,4 procent i januari 2022, enligt SBAB:s nya prognoser. – Det är med andra ord en mycket långsam uppgång i bolåneräntorna vi ser framför oss, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i årets första Boräntenytt från banken. Vid räntehöjningen i december justerade Riksbanken samtidigt ned räntebanan.

PrivataAffärer - 26 mar 19 kl. 06:24

SBAB: Så höga är boräntorna om fyra år

Enligt bolånejätten så har sannolikheten för att Riksbanken ska höja reporäntan i år minskat påtagligt efter de fortsatt svaga utfallen på den underliggande inflationen rensad för energipriser. – Vi var förvånade när Riksbanken valde att höja reporäntan i december med tanke på de fortsatt svaga utfallen på den underliggande inflationen och sett till de svaga konjunktursignalerna. Vi tror att Riksbanken kommer att höja reporäntan i långsammare takt än Riksbankens egna prognos.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 10:12

Boprisindikatorn: Fortsatt förväntan om stigande priser

Hushållens förväntningar på högre bopriser är tydliga i hela landet utom i östra Götaland som ligger kvar på samma nivå som i maj. Skåne toppar listan i juni med 42 enheter. Övriga regioner återfinns i ett spann mellan 23 och 34.

DI - 27 jun 14 kl. 09:53

Dags att binda bolånet

Rörligt blir ännu ett snäpp billigare. Men ska du binda bolånen är det dags nu. Redan efter sommaren börjar bundna räntor stiga, varnar Nordea..

Dagens PS - 10 jul 17 kl. 10:13

7 av 10 hushåll tror på bostadsrally

SEB:s boprisindikator ligger fortsatt på den höga nivån 63. Det är samma som föregående månad och femte månaden i rad som boprisindikatorn är över 60. Av de tillfrågade hushållen svarar 73 procent att de tror på stigande priser under det kommande året.

Ekonomistas - 07 jan 14 kl. 09:30

Är hushållens boränteförväntningar för låga?

Sedan i somras har Riksbanken fört fram ett nytt skäl till en högre reporänta (Riksbankens styrränta). Riksbanken påstår nämligen att hushållen skulle ha för låga boränteförväntningar. Men en närmare granskning visar att det knappast finns grund för Riksbankens påstående.

YLE - 30 mar 17 kl. 05:28

Borde jag binda mitt bostadslån till fast ränta?

De rekordlåga marknadsräntorna har fått många att fundera på om det vore vettigast att boka tid hos banken och binda bostadslånet till fast ränta. Trots många års trygghet i vetskapen om att de månatliga bostadslåneutgifterna inte stiger, verkar intresset för fasta räntor ändå vara ytterst litet. Räntorna är historiskt låga just nu, men det är sannolikt att läget förändras de kommande åren.

Cornucopia - 08 aug 19 kl. 12:52

Nordea erbjuder 20-åriga bostadslån utan ränta - i Danmark

Bloomberg rapporterar att danska Nordea kommer erbjuda 20-åriga bundna bostadslån till noll i ränta. Banken förväntar sig att det kommer påverka bostadspriserna, och är inte heller ensamma.
I Sverige får man bara gratis kaffe från Nordea, inga gratis lån.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.