Corren > Nyheter

Tuesday, 02 March, 18:57

Corren - 25 jan 21 kl. 04:25

Försvaret ger värnpliktiga gratis mensskyddFörsvarsmakten erbjuder nu alla värnpliktiga kvinnor gratis mensskydd, rapporterar Sveriges Radio Ekot..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Sveriges Radio Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretger , värnpliktiga, gratis, mensskydd
Cornucopia - 30 okt 13 kl. 07:33

När kräver svenska slavarbetande och tvångsutbildade värnpliktiga upprättelse?

Genom tiderna har olika grupper behandlats ovärdigt och kränkande, men i enlighet med svensk lag. Tvångssteriliseringar, barnhemsbarnen mm. Men den största gruppen som kränkts är förstås idag fortfarande levande miljontals vuxna män som tvångsutbildats och använts som slavarbetskraft under den sk värnplikten.

Cornucopia - 10 jan 16 kl. 15:59

Wallström vill tvinga unga att jobba gratis via värnplikt

Utrikesminister Margot Wallström (s) pratade idag om en modern värnplikt. Ungdomarna ska få välja vad de vill göra - om de ska göra militärtjänst eller om de ska vara gratis arbetskraft åt civila myndigheter.
Margot Wallström
Wallströms nya värnplikt ska omfatta både kvinnor och män och ska kallas modern värnplikt.

Cornucopia - 14 apr 16 kl. 16:17

47-åriga värnpliktiga kvar som krigsplacerade

"Farfar, vad gjorde du i kriget förra året?"Försvarsmakten förlänger krigsplaceringen av "vissa" värnpliktiga. För att kunna hålla den svenska krigsorganisationen fullbemannad förlängs nu krigsplaceringen för många gamla värnpliktiga.

Cornucopia - 13 okt 17 kl. 13:48

Officerstidningen: Hälften av de 1000 värnpliktiga dök inte upp till Aurora

Senaste numret av Officerstidningen är nu ute och fokuserar på den just genomförda försvarsmaktsövningen Aurora. Bland annat rapporteras att av de drygt 1000 värnpliktiga ("pliktsoldater") som kallades in till övningen dök endast hälften upp. Ett okänt antal kan riskera fängelse.

Cornucopia - 09 jan 17 kl. 15:05

ÖB: Värnpliktiga sänker svensk försvarsförmåga - ersätt ej stående förband #fofrk

Överbefälhavaren Micael Bydén var tydlig med att Försvarsmakten måste få mer pengar för att kunna genomföra försvarsbeslutet 2015. Han påtalade också att värnpliktiga inte får ersätta dagens fast anställda personal och stående förband, då det skulle sänka svensk försvarsförmåga. Bland annat den snabba förstärkningen av Gotland och införandet av kustrobotar hade ej gått att genomföra med värnpliktiga.

Cornucopia - 06 jul 20 kl. 12:57

Med smal värnplikt blir värnpliktsutbildning en stark civil merit - och svårare att rekrytera till yrkesförsvaret

Kontraintuitivt leder värnpliktsutbildning till starkt en stark civil merit, och därmed relativt sett svårare att rekrytera till yrkesförsvaret än när militär utbildning var frivillig. Idag rekryteras nämligen inte frivilliga, utan bara den fysiska, intellektuella och psykiska gräddan av en ungdomskull, dessutom med klanderfritt förflutet. Värnpliktsutbildning blir facit på att du är en av de bästa ungdomarna i Sverige, och därmed blir det enklare att få ett mer välbetalt civilt jobb istället för yrkeskarriären inom Försvarsmakten.

Cornucopia - 17 aug 17 kl. 15:16

Slavlöner för värnpliktiga - 72:- SEK om dagen

Nu när tvångsbaserad pliktutbildning av värnpliktiga återinförs så slår regeringen på stort och höjer slavlönerna under utbildningen till 72:- SEK de första 60 dagarna, därefter 146:- SEK. Normalt är dock att man under utbildning som arbetsgivaren kräver och betalar ska få full lön. Underligt nog klagar här inte facket LO över lönedumpning, men kanske var det detta som regeringen avser med sk "enkla jobb"?

Cornucopia - 10 maj 19 kl. 11:36

Försvarsberedningen spricker - S vill ej finansiera försvaret

Veckan innan Försvarsberedningen skulle redovisa sitt resultat och tänkt svenskt försvar det kommande decenniet, så spricker nu beredningen efter att M, KD, C och L hoppar av. Anledningen är att S vill ha ett pappersförsvar som ser fint ut på pappret, men inte finansiera det hela i verkligheten.
Vill inte finansiera ett upprustat svenskt förvar, men gärna ha värnpliktiga på pappret.

Cornucopia - 10 sep 14 kl. 10:11

(kd) vill repöva de sista värnpliktiga kullarna

Kristdemokraterna ansluter sig nu på morgonen till någon form av återuppväckt värnplikt, vilket innebär att det i princip finns en parlamentarisk majoritet för detta i form av åtminstone (fp), (s), (sd) och (kd). Inledningsvis handlar det om att kalla in de sista årskullarna värnpliktiga till repetitionsövningar för att fylla upp personalbristerna i den nuvarande organisationen. (Public Service/SR)

Mikael Oscarsson, (kd):s försvarspolitiske talesman:"Utan uppfyllda förband, utan övningar, har vi ingen effekt och det är till stor skada för Sverige, för vårt rykte och vår förmåga att kunna ha ett försvar som är värt namnet [...

Skånskan - 25 sep 19 kl. 16:29

P7 får allt fler värnpliktiga

REVINGEHED Det råder framtidsanda på Södra Skånska regementet, P7, i Revingehed. Antalet värnpliktiga ska successivt öka, och nya byggnader för att klara utmaningen börjar byggas inom kort.
På onsdagen fick regementet besök av försvarsminister Peter Hultqvist.

Blekinge Läns tidning - 17 sep 19 kl. 04:00

Fler värnpliktiga behövs till växande försvar

Försvaret växer och har behov av mer personal. Från 2024 väntas försvaret behöva 8 000 nya värnpliktiga varje år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.