DI > Ekonomi

Monday, 01 March, 16:50

DI - 24 jan 21 kl. 21:00

Klart med ny regering i Estland
Läs mer på DI
Läs mer om:
Estland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart med ny regeringi , Estland
YLE - 09 apr 15 kl. 08:40

Snart kostar alkoholen i Estland mer

Det kommer att bli betydligt dyrare att köpa alkohol i Estland. Landets nya regering planerar att gradvis höja alkoholskatten under flera års tid. Skattehöjningen kommer troligen få finländarna att importera mindre mängder alkoholdrycker.

HBL - 24 apr 14 kl. 14:45

Postimees: Estland betalade Aker för obyggd isbrytare

Estlands regering har betalat minst 700 000 euro till Aker Arctic för en isbrytare som inte kommer att byggas, skrev den estniska tidningen Postimees på torsdagen.550 000 euro har gått till att planera isbrytaren. Dessutom fick den estniska staten punga ut med 150 000 euro för att avtalet avslutats tidigare än överenskommet.

Expressen - 02 mar 15 kl. 05:42

Regering väntas sitta kvar i Estland

ESTLAND. Estlands styrande mittenvänsterkoalition saknar egen majoritet efter valet. Men landets unge premiärminister Taavi Rõivas väntas ändå få presidentens uppdrag att försöka bilda även nästa regering..

DN - 03 mar 19 kl. 23:35

Reformpartiet vinnare i Estland – kan bilda regering med ärkerivalen

Reformpartiet är den stora vinnaren i söndagens parlamentsval i Estland. De blev klart större än tidigare styrande Centerpartiet, men framgångar för högerpopulistiska Ekre gör att de båda ärkerivalerna ändå kan komma att bilda regering tillsammans..

Dagen - 03 jan 11 kl. 11:27

Skulle bygga kyrka i Estland för ryska pengar

En före detta statsminister i Estland tog emot pengar av Ryssland för att bygga en rysk-ortodox kyrka i Tallinn. Nu anklagas han för att vara rysk spion.

Edgar Savisaar var Estlands förste statsminister efter det att landet blev fritt från Sovjetunionen 1991.

Cornucopia - 15 aug 18 kl. 08:47

Beskedet: Löfven (S) beredd bilda regering med Åkesson (SD) för folkhemmet skull

"Jag kommer att göra allt för att förverkliga det gröna folkhemmet." - Stefan Löven (s)Under gårdagens partiledardebatt gav statsminister Stefan Löfven (S) beskedet att han är beredd att göra allt för det gröna folkhemmets skull, alltså inklusive att bilda regering med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson (SD) om så behövs. Ett tydligt besked om att en röst på S kan bli en röst på S+SD.

YLE - 12 okt 15 kl. 09:01

Irakisk barnfamilj inspärrad i Estland - de ville till Finland

För den som vill komma till Finland för att söka asyl lönar det sig inte att komma via Estland. Estland har en oerhört strikt linje jämfört med andra länder. När Svenska Yle besöker ett förvar i Harku, där asylsökande hålls inspärrade, hörs det hjälprop från fönstren.

Helsingborgs Dagblad - 01 sep 11 kl. 13:55

Dubbelt upp för Estland

Estlands regering har enligt premiärminister Andrus Ansip nästan fördubblat prognosen för tillväxt i år till 7 procent, vilket ligger i linje med snittprognosen bland analytiker. Estland införde euron vid årsskiftet och har tagit sig ur en djup recession 2009. En stor del av framgångarna beror på tillväxt i exportsektorn, där leveranser till svenska storföretag som Ericsson och ABB ingår som en viktig ingrediens..

VA - 01 sep 11 kl. 13:30

Dubbelt upp för Estland

1 september Estlands regering har enligt premiärminister Andrus Ansip nästan fördubblat prognosen för tillväxt i år till 7 procent, vilket ligger i linje med snittprognosen bland analytiker. Estland införde euron vid årsskiftet och har tagit sig ur en djup recession 2009. En stor del av framgångarna beror på tillväxt i exportsektorn, där leveranser till svenska storföretag som Ericsson och ABB ingår som en viktig ingrediens.

YLE - 12 okt 15 kl. 09:01

Irakisk barnfamilj inspärrade i Estland - de ville till Finland

För den som vill komma till Finland för att söka asyl lönar det sig inte att komma via Estland. Estland har en oerhört strikt linje jämfört med andra länder. När svenska Yle besöker fängelset i Harku, där asylsökande hålls inspärrade, hörs det hjälprop från fönstren.

Sydsvenskan - 03 apr 19 kl. 23:03

Kallas får uppdrag att sondera i Estland

Det har varit låsningar i politiken i Estland sedan valet. Nu får Kaja Kallas, ledare för liberala Reformpartiet, en månad senare, i uppdrag att försöka bilda en regering. I drygt en månad har det varit låsningar i den estniska politiken – men nu har Ka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.