UNT > Lokalt

Friday, 05 March, 13:42

UNT - 24 jan 21 kl. 18:00

Marmabo i kamp mot Microsoft i filmprojektLastbilschaufförerna Robert Axelson och Ted Rolands försöker tillsammans med dokumentärfilmaren Håkan Berthas sätta ljus på teknikjätten Microsofts etablering i Gävle. Filmen kommer ut under våren..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Microsoft, Robert Axelson, Ted Rolands, Håkan Berthas, Microsofts, Gävle

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marmaboi , kampmot , Microsofti , filmprojekt
Computer Sweden - 7 timmar sedan

Nu ska Microsoft slå ihop den virtuella och verkliga världen – med nya plattformen Mesh


Teams-möten på distans ska i framtiden kunna kännas som om deltagarna befinner sig i samma rum. Microsoft kallar det blandad verklighet och gör nu en jättesatsning med nya plattformen Mesh. Nu vill de ha ombord utvecklarpartners på tåget..

IDG - 7 timmar sedan

Nu ska Microsoft slå ihop den virtuella och verkliga världen


Teams-möten på distans ska i framtiden kunna kännas som om deltagarna befinner sig i samma rum. Microsoft kallar det blandad verklighet och gör nu en jättesatsning med nya plattformen Mesh. Nu vill de ha ombord utvecklarpartners på tåget..

Skånskan - 22 mar 16 kl. 18:10

En nära bild av kamp, kärlek och missbruk

Film I åtta år har filmaren Jessica Nettelbladt följt en Malmökvinna med missbruksproblem.
På fredag är det Sverigepremiär för MonaLisa story.
– Det är en film om kamp, kärlek och heroin, säger regissören som gästar visningen på Panora i Malmö.

Dagensanalys.se - 13 jun 16 kl. 21:39

#RipIn Microsoft köper LinkedIn – ännu ett företag i Microsoft-graven

Microsoft försöker  hänga med i evolutionen som en av de sista digitala dinosaurierna och ödelägger nu ännu ett framgångsrikt företag i sin desperata kamp att om att hänga med i den snabbt växande mobila, och sociala ekonomin. Senast köpte de Skype och trasade sönder en väl fungerande tjänst när de försökte integrera den i sin uråldriga digitala företagskultur. Frågan om LinkedIn nu blir nästa digitala tjänst som blir uppslukad av denna uråldriga digitala gigant som nu sväljer alla framstående digitala företag i sin förtvivlan att försöka överleva i den nya digitala ekonomin.

Expressen Dina Pengar - 11 feb 11 kl. 12:59

Nokia gifter sig med Microsoft - hånas

Nokias desperata kamp för överlevnad i konkurrensen med Apple och Google på mobilmarknaden har nu slutat med ett äktenskap med Microsoft. Men redan nu hånas alliansen och liknas vid "två fetton som dansar på en vattensäng" samtidigt som Nokias börskurs rasar. .

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 20 kl. 19:36

Teknikbolag samlas i kamp mot desinformation

De stora teknikbolagen i USA samlas i ett gemensamt försök att stoppa desinformation om coronapandemin. I ett uttalande meddelar Facebook, Google, Twitter, Microsoft och Reddit att man gör gemensam sak i kamp mot lögner och felaktigheter som sprids via.

IDG - 26 okt 16 kl. 06:07

I dag visar Microsoft upp nya Surface-produkter – det här väntar vi oss

I dag visar Microsoft upp nya Surface-produkter – det här väntar vi oss En allt i ett-dator, Windows 10-nyheter och en utmanare till Amazon Echo är några av nyheterna som Microsoft tros visa upp i eftermiddag. 2016-10-26 06:07 Simon Campanello Klockan fyra sänder Microsoft ett Windows 10-event från New York med den kryptiska titeln "föreställ dig vad du kommer att göra". Vi har istället försökt fokusera på att föreställa oss vad Microsoft kommer att göra.

HBL - 18 jul 14 kl. 06:48

"Microsoft ångrar sitt köp av Nokia"

Efter att Microsoft meddelade att de köper mobiltillverkningen av Nokia varnade experter för att jobben i Finland är hotade på lång sikt. Gårdagens uppsägning visar att de hade rätt.– Vi är djupt engagerade i Finland, vi planerar inte att flytta några arbetsplatser, sade Microsofts förre vd Steve Ballmer när Nokiaaffären blev offentlig i september 2013.

YLE - 25 maj 16 kl. 10:44

Microsoft säger upp 1350 i Finland

Programvarujätten Microsoft lägger ned Microsoft Mobile i Tammerfors och säger upp
1 350 anställda i Finland. Dessutom avskedas 500 anställda vid enheter utomlands. De omkring 270 anställda vid försäljnings- och marknadsföringsenheten i Esbo omfattas inte av uppsägningarna.

Dagensanalys.se - 28 jul 17 kl. 13:49

Ooyala samarbetar med ZoneTV och Microsoft inom AI- programmering för bättre TV

”Vårt samarbete med Microsoft innebär att våra kunder kan använda Microsoft Cognitive AI Services för att extrahera data helt automatiskt,”säger David Mühle, regionchef från Ooyala och tillägger ”det här är en verklig ”game changer.” ”Machine Learning och datorer får äntligen göra det de är bäst på även inom TV, nämligen snabbt och effektivt och utan någon ansträngning addera metadata, översätta till olika språk med mera. Och allt detta till en mycket låg kostnad.

YLE - 17 jul 14 kl. 09:31

Reuters: Microsoft meddelar om uppsägningar i dag

Mjukvarujätten Microsoft kommer i dag att meddela om jätteuppsägningar som bland annat drabbar före detta Nokiaanställda, uppger källor inom bolaget för nyhetsbyrån Reuters. Enligt nyhetsbyrån kan uppsägningarna vara de största någonsin inom Microsoft. Helsingin Sanomat rapporterade i går att Microsoft planerar att skära ner ungefär tusen jobb i Finland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.