SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 07:48

SR - 24 jan 21 kl. 16:25

Inga covid-dödsfall på GrönlandDet har bara konstaterats 30 fall bland de knappt 57 000 invånarna. Ingen har behövt läggs in på sjukhus och ingen har dött i covid-19. En anledning är att man tidigt införde hårda reserestriktioner och de stora avstånden berättar landsläkare Henrik Hansen. Sjukvårdskapaciteten är begränsad på Grönland, vilket är en anledning till att man haft hårda restriktioner..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Grönland, Henrik Hansen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, covid-dödsfall, Grönland

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 1 timme sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 4 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 11 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 11 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 12 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

SR - 13 timmar sedan

Stort stödpaket klart i USA

Stort coronastödpaket klart i USA. Röstades nyss fram i senaten. Ekot sänder direkt..

SR - 13 timmar sedan

Historiskt möte mellan påven och Iraks storayatollah

Säkerhetspådraget var massivt när bilkonvojen banade väg genom Najaf i centrala Irak och påve Franciskus klev ut i en av den heliga stadens trånga gränder och in i storayatollan Ali al-Sistanis anspråkslösa hem. Mötet mellan den katolska kyrkans överhuvud och storayatollan beskrivs som historiskt. Franciskus har försökt stärka Vatikanens interreligiösa relationer och har tidigare träffat höga sunnimuslimska företrädare i flera länder, men aldrig någon så framstående shialedare som al-Sistani..

SR - 14 timmar sedan

Initiativtagare: ”Vi accepterar inte det här förtrycket med restriktioner”

En av initiativtagarna till dagens demonstrationen mot pandemirestriktionerna är Filip Sjöström. Han kallar det en manifestation, tusenmannamarschen för frihet och sanning. Accepterar inte restriktionerna som man tycker är ogrundade och skador människor..

SR - 14 timmar sedan

Sputnik orsakar regeringskris i Slovakien

I Slovakien hotar en regeringskris sedan premiärministern köpt in det ryska coronavaccinet Sputnik V bakom ryggen på övriga partier i koalitionsregeringen. Samarbetspartierna hade motsatt sig köpet eftersom vaccinet inte är godkänt och eftersom man ser det som en del av en rysk strävan att splittra EU. Sedan några veckor tillbaka har Slovakien flest corona-döda i världen, per capita..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.