Nerikes Allehanda > Nyheter

Thursday, 25 February, 09:12

Nerikes Allehanda - 24 jan 21 kl. 07:07

Särskilda samtal ska förbättra hälsan i Hällefors och Ljusnarsberg: ”Här finns stor förbättringspotential”Nu ska satsningen Riktade hälsosamtal dra i gång vid vårdcentralerna i Hällefors och Kopparberg.....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Hällefors, Ljusnarsberg, Riktade, Kopparberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Särskilda, samtalska , förbättra, hälsani , Hälleforsoch , Ljusnarsberg, Här finns stor förbättringspotential
Regeringen - 23 maj 16 kl. 10:38

Särskilda satsningar på ungas och äldres hälsa

I lagrådsremissen föreslås nya bestämmelser i hälso- och sjukvårdslagen, tandvårdslagen, socialtjänstlagen, lagen om läkemedelsförmåner m.m. och lagen om statligt tandvårdsstöd.

YA - 10 okt 14 kl. 09:48

Samtal viktigt för ambassadör

Foto: Anette Sjöstrand
Attityderna kring hälsa och psykisk ohälsa kan förbättras om man talar om det. Freja Hillfon Liungman är ambassadör för Hjärnkoll och har lärt sig att leva livet fullt ut trots dyslexi och ADHD.
Sedan snart ett år tillbaka jobbar Freja Hillfon Liungman som konsthallsguide på Tomelilla kulturhus.

BT - 01 feb 13 kl. 09:25

Förebygg psykisk ohälsa

En färsk opinionsundersökning visar att förebyggande arbete mot psykisk ohälsa på arbetsplatser gör att medarbetarna klarar prestationskrav bättre och känner sig mer delaktiga. Genom tidiga insatser kan den psykiska hälsan hos medarbetare förbättras. Kommunerna har möjlighet att förbättra hälsan i länet genom att prioritera frågan.

YLE - 11 dec 16 kl. 19:50

Barbro Löfgren inspirerar äldre att röra på sig

Barbro Löfgren ville göra något meningsfullt tillsammans med andra seniorer. Hon utbildade sig till 65+ coach och grundade en motionsgrupp i Nordsjö i Helsingfors. Gruppen är nu inne på sitt fjärde år.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 08:50

Vad vi i Miljöpartiet vill med äldreomsorgen

Många äldre är friska allt längre upp i åldern och lever ett mer aktivt liv än tidigare generationer. Men för dem som behöver hjälp av olika slag är det viktigt med en trygg och god äldreomsorg som utgår från de individuella behoven. Ett rikt liv kännetecknas av självbestämmande, socialt umgänge och möjlighet till att delta i aktiviteter som man är intresserad av.

SVT Debatt - 01 feb 14 kl. 13:00

Singlar med barn ska inte ha lägre skatt

FAMILJESTÖD Det är behovet – inte hur familjen ser ut – som måste styra vilka som ska få ekonomiskt stöd. Alla singelföräldrar är inte ekonomiskt utsatta. Samhällsgemenskapen omfattar alla.

YLE - 13 apr 16 kl. 10:00

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter

Ångesten driver världsmästaren Fredrik Smulter Ångest och rädsla ligger bakom mina bästa prestationer, säger den filmaktuelle Fredrik ”Freddi/Superhurri” Smulter. Inför VM i bänkpress den 19-24 april finns bara en tanke i den regerande 32-åriga världsmästarens huvud: att vinna ett femte VM-guld. – Är jag inte naturligt bäst så är jag inte intresserad.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 17:13

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

YLE - 28 maj 16 kl. 07:06

Forskare: Slarva inte med antibiotika

EU har länge uppmanat länder att införa åtgärder som kan bidra till en återhållsam användning av antibiotika. I de länder där man för flera år sedan införde informationskampanjer har man kunnat konstatera en minskning av både antibiotikakonsumtion och -resistens. En ansvarsfull användning av antibiotika kan bidra till att stoppa utvecklingen av resistenta bakterier, och därmed bidra till att antibiotika förblir verksamt också för kommande generationer.

News55 - 03 jul 19 kl. 07:23

Onsdagens seminarier hos News55

Slå inte dövörat till – obehandlad hörselnedsättning ett ökande folkhälsoproblem? Hörselnedsättning har visat sig vara den dominerande riskfaktorn för att drabbas av demens, något få känner till. Hur ser kopplingen ut däremellan, varför söker inte fler vård tidigare och hur kan vi komma till rätta med detta folkhälsoproblem?

YLE - 10 apr 14 kl. 09:47

"Oro är ett viktigt verktyg"

Om man känner oro för en ungdom skall man lita på sin intuition och reda ut orsaken till oron med en gång. Det rådet ger Britt-Helen Tuomela-Holti från Folkhälsan som på torsdagen föreläser för personer som jobbar med ungdomar på seminarium i Vasa. - Man skall utgå från sin egen subjektiva känsla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.