Expressen > Nyheter

Thursday, 25 February, 08:56

Expressen - 24 jan 21 kl. 07:03

Effekten av vaccinet: Antalet inlagda över 60 år störtdykerIsrael är hittills det land som vaccinerat flest människor i världen, något som verkar ha fått effekt.Enligt statistik från ett nationellt forskningscenter har antalet inskrivna på sjukhus minskat med över 60 procent för personer över 65, skriver Mail Online. Samtidigt dör rekordmånga i landet just nu. En förklaring kan vara den tid det tar innan vaccinet får effekt. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mail Online

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Effektenav , vaccinetAntalet , inlagdaöver 60 , år, störtdyker
YLE - 25 feb 17 kl. 18:17

Viruset vann över vaccinet den här vintern - effekten sjönk med en tredjedel

Institutet för hälsa och välfärd, THL, har utvärderat effekten av influensavaccinet genom att jämföra vaccinationsregistret med sjukdomsregistret. Då A-influensaviruset bröt ut i december fick hälften av de vaccinerade skydd av vaccinet. Men efter nyår förändrades läget.

YLE - 25 feb 17 kl. 18:17

Viruset vann över vaccinet den här vintern - effekten sjönk till en tredjedel

Institutet för hälsa och välfärd, THL, har utvärderat effekten av influensavaccinet genom att jämföra vaccinationsregistret med sjukdomsregistret. Då A-influensaviruset bröt ut i december fick hälften av de vaccinerade skydd av vaccinet. Men efter nyår förändrades läget.

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 17 kl. 15:00

Fler inlagda patienter efter svår influensavåg

Vaccinet sämre än tidigare.

YLE - 26 jan 15 kl. 06:34

Sju av tio flickor tar HPV-vaccinet

Det finns stora regionala skillnader i intresset för HPV-vaccinet, det vill säga vaccinet mot humant papillomvirus. I huvudstadsregionen vaccinerar man sig ivrigast. Institutet för hälsa och välfärd THL uppskattar att runt sju flickor av tio tar vaccinet som blev en del av det nationella vaccinationsprogrammet år 2013.

YLE - 27 nov 13 kl. 05:43

HPV-vaccinet väcker frågor om sex

Två av tre elever som i Helsingforsregionen erbjudits HPV-vaccin har tagit det. I Mattliden undrar flickor som redan haft sex om de ska ta vaccinet. - Mycket har flickorna frågat om biverkningar, att vad man får för biverkningar.

YLE - 26 nov 13 kl. 04:59

HPV-vaccinet delar flickornas åsikter

Hela 66 procent av flickorna i nian i högstadiet i Nykarleby har låtit vaccinerna sig mot humant papillomvirus. Det är den största andelen bland åtta högstadier i svenska Österbotten. I de allra flesta högstadier säger ungefär hälften av niorna ja till vaccin, hälften säger nej.

YLE - 22 nov 13 kl. 13:35

Många tveksamma till HPV-vaccinet

Vaccinet mot humant papillomvirus (HPV) har i Österbotten tagits emot med tveksamhet. Hittills har hälften av flickorna i nionde klass i Vasa och Seinäjoki tackat nej till vaccinet. HPV-vaccinet ingår från och med i år i det nationella vaccinationsprogrammet och erbjuds därför gratis till alla flickor i grundskolans sjätte till nionde årskurs.

YA - 21 feb 12 kl. 06:29

Narkolepsin, vaccinet och förtroendet

Jag var imponerad. Tryggt och metodiskt genomfördes vaccinationen mot svininfluensa på skolan hösten 2009.
Den oro som anades bland sex- till nioåringarna var definitivt mer kopplad till sprutans nål än till eventuella biverkningar.

Sydsvenskan - 04 feb 11 kl. 06:30

Vaccinet mot vårtvirus skyddar även pojkar

Vaccinet mot vårtviruset HPV, som ska ges till alla flickor, kan ge visst skydd även för pojkar. Men en allmän vaccinering av pojkar är inte aktuellt. Och flickorna får fortsätta vänta på kostnadsfri spruta.

Cornucopia - 16 sep 14 kl. 20:01

Romson-effekten

Westerberg-effekten kallades Folkpartiets succéval när den valpliknande Westerberg charmade valtrosorna av kvinnliga väljare land och rike runt. Dess direkta motsats kallar bloggrannen Fredrik Antonsson på Den sjätte mannen för Åsa Romson-effekten.

Innan valet slog sig Miljöpartiet för sina genusneutrala bröst om att de minsann skulle bli Sveriges tredje största parti i kamp mot (sd).

Expressen - 01 apr 12 kl. 06:43

Sju dog i influensa - vaccinet kritiseras

Efter att sju personer under helgen mist livet i influensa riktas uppmärksamheten mot vaccinet, skriver Dagens Nyheter. Frågan som ställs: Har vaccinet sämre verkan än brukligt?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.