UNT > Nyheter

Thursday, 04 March, 10:41

UNT - 24 jan 21 kl. 06:00

Försvaga inte strandskyddetVi måste värna om allemansrätten och strandskyddet, skriver Maria Gardfjell i en replik..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Maria Gardfjell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvagainte , strandskyddet
Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:00

Strandskyddet kan hävas

HÖRBY Strandskyddet för tre lucktomter vid Ringsjön kan komma att hävas. Kommunstyrelsen har beslutat att göra en framställan till länsstyrelsen.
Kommunalrådet Susanne Meijer (S), som blev nedröstad, är orolig för att en hävning kan försämra tillgängligheten till strandremsan.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 05:00

”Häv strandskyddet vid Ringsjöstrand”

Hörby Alf och Elisabet Anderssons stugdröm vid Ringsjön förvandlades till en mardröm av strandskyddsregler och paret riskerar viten på hundratusentals kronor.
Nu föreslår Liberalerna i en motion att häva strandskyddet vid Ringsjöstrand.Skånska Dagbladet rapporterade i början av augusti om Alf och Elisabet Andersson som stötte på patrull från Hörby kommun när de ansökte om strandskyddsdispens för att bygga ett fritidshus på sin jordbrukstomt vid Ringsjön.

Skånskan - 19 mar 19 kl. 15:00

Begär att strandskyddet vid Ringsjöstrand hävs

HÖRBY Hörby kommun vill sätta punkt för de långdragna tvisterna om strandskyddet vid Ringsjöstrand, och har skrivit till mark- och miljödomstolen och gjort klart att man anser att strandskyddet bör tas bort.
Därmed går kommunen de fastighetsägare som har hamnat i kläm till mötes.Strandskyddet för de flesta av tomterna vid Ringsjöstrand hävdes redan 2008.

Kristianstadsbladet - 02 okt 13 kl. 14:06

Lättnader i strandskyddet föreslås

Boverket och Naturvårdsverket föreslår ändringar i strandskyddet som ska göra det lättare att bygga vid små sjöar.Dåligt, anser Naturskyddsföreningen, medan Sveriges Kommuner och Landsting vill ha mer uppluckringar.
2009 och 2010 infördes nya regler som myndigheterna på regeringens uppdrag nu utvärderat.

BT - 02 okt 13 kl. 14:08

Lättnader i strandskyddet föreslås

Boverket och Naturvårdsverket föreslår ändringar i strandskyddet som ska göra det lättare att bygga vid små sjöar. Dåligt, anser Naturskyddsföreningen, medan Sveriges Kommuner och Landsting vill ha mer uppluckringar.2009 och 2010 infördes nya regler som myndigheterna på regeringens uppdrag nu utvärderat.

BT - 21 jul 14 kl. 08:45

Värna om strandskyddet

Replik. Svar till Falco Güldenpfennig (KD), BT 14/7. Falco Güldenpfennig kritiserar utformningen av strandskyddslagen.

Trelleborgs Allehanda - 25 dec 12 kl. 08:00

Strandskyddet för hamn i Smyge kan försvinna

Arkiv: Claes Nyberg
Smygehamns hamn ska inte längre ingå i strandskyddet. I alla fall inte om stadsbyggnadsnämnden får bestämma.
Anledningen är att kommunen vill ha friheten att utföra åtgärder i hamnen utan att vara begränsad av strandskyddsreglerna.

Barometern - 07 nov 13 kl. 07:07

Dubbla budskap vad gäller strandskyddet

Justeringen av strandskyddslagstiftningen 2009 torgfördes av den borgliga regeringen som en lättnad av strandskyddet kring våra insjöar och vattendrag, och skulle innebära en skärpning på kraven för länsstyrelserna för att få utvidga strandskyddet utöver det generella skyddet 100 meter. Detta har länsstyrelsen i Kalmar län märkligt nog tagit till intäkt för att i stället gå på tvärs och vill nu utöka strandskyddet kraftigt vid flera större och medelstora sjöar i norra delen av länet. Det är verkligen att gå ut med dubbla budskap.

Kristianstadsbladet - 24 feb 14 kl. 17:12

Strandskyddet måste ses över

Foto: Tomas Nyberg
Riksdagsledamot Christer Akej (M) vill att man ser över strandskyddet. Han anser att för stora delar av vårt land hindras från att bebyggas. Han skriver att han vill ha till en lagstiftning som skyddar där det behövs.

Cornucopia - 02 nov 15 kl. 16:17

Desperat Riksbank vill nu försvaga kronan aktivt

En allt desperatare Riksbank, fastlåst vid det helt godtyckliga idiotmålet om 2% i KPI-inflation, vill nu aktivt försvaga svenska kronan. Den som har kapital att förvalta anpassar sig förstås och flyttar kapitalet från Sverige.

Den svenska kronan har de senaste åren försvagats avsevärt mot t ex euron och amerikansk dollar, men ändå lyser KPI-inflationen med sin frånvaro.

BT - 14 jun 12 kl. 07:23

Strandskyddet kvar vid Viared sjöstad

Efter många turer tas nu det slutliga steget för ett nytt bostadsområde i Viareds sjöstad.
Snart kan det börja byggas villor på området som fotbollsspelarna Anders Svensson och Mathias Svensson köpte för snart sex år sedan. Hus-Arvid ansvarar för området och planerar att bygga cirka 60 villor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.