Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 01 March, 14:10

Dalarnas tidningar - 24 jan 21 kl. 06:04

Dalfolket ratar munskydd i kollektivtrafiken: ”Färre än tio procent som använder”Resenärer uppmanas använda munskydd i kollektivtrafiken. Men trots rådet använder knappt tio....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dalfolket, ratar, munskyddi , kollektivtrafiken, Färre, än, tioprocent , som använder
Dalarnas tidningar - 21 dec 13 kl. 10:28

Dalfolket ratar lutfisken

Lutfisk på julbordet uppskattas minst av personer boende i Dalarna där hela 43 procent uppger att de helst inte blir bjuda på detta till jul, inte heller dopp i grytan, 12 procent, är en favorit i Dalarna.

GöteborgsPosten - 15 aug 20 kl. 11:32

Danmark inför krav på munskydd i kollektivtrafiken

Danmark gör som Norge och inför nu krav på munskydd i kollektivtrafiken. Från 22 augusti måste alla som åker kollektivt bära munskydd dygnet runt, det meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) på en pressträff under lördagen..

Nyan - 13 aug 20 kl. 13:53

Riksregeringen rekommenderar munskydd

Nedan följer axplock från Svensk Presstjänsts liveblogg från regeringens presskonferens torsdag eftermiddag. – Det är hälsomyndigheterna som bestämmer om man ska kräva att en person testas eller sätts i karantän, sa statsminister Sanna Marin. Regeringen ska utveckla ett system för att kommunicera vilka länder som är riskländer och vilka som är trygga.

Cornucopia - 01 sep 20 kl. 09:52

Ont om munskydd i Göteborgs kollektivtrafik

På grund av service för 35000-milsrishögen spenderades morgonen i Göteborgs kollekttivtrafik. Man kan konstatera att undantaget chaufförernas  säkerhet så verkar ingen  bry sig om pandemiskyddet, och eventuell social distansering på spårvagnarna kan avfärdas som vanligt svensk folkfobi. Exakt två munskydd observerades, varav ett på mig.

SVT - 31 jul 20 kl. 13:46

Danskar uppmanas bära munskydd på bussen

Semestern i Danmark närmar sig sitt slut – och därför uppmanas danskarna nu att använda munskydd i kollektivtrafiken vid trängsel. Enligt Sundhedsstyrelsen är man orolig över att fler människor återvänder till städerna och att trycket på kollektivtrafiken ökar..

Expressen - 12 aug 20 kl. 06:59

Tegnell skeptisk mot munskydd på bussar

Krav på munskydd i kollektivtrafiken har införts i flera länder, och i Sverige höjs röster för att vi ska gå samma väg.Statsepidemiolog Anders Tegnell utesluter inte det men är skeptisk.– I första hand måste man titta på vad man kan göra organisatoriskt för att undvika trängsel i kollektivtrafiken, säger han i TV4 Nyheterna..

DN - 14 aug 20 kl. 17:09

Norges regering rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken

Från och med måndag den 17 augusti rekommenderar Norges regering att man bär munskydd i kollektivtrafiken, meddelar hälsominister Bent Høie….

Expressen - 16 aug 20 kl. 10:35

Coops vädjan till danskarna: ”Vänta med att köpa munskydd”

Lördagens besked om att Danmark inför krav på munskydd i kollektivtrafiken från och med 22 augusti, befaras skapa rusning till butikerna. Nu vädjar Coop till sina kunder att vänta med att hamstra munskydd, rapporterar BT. – De som är i störst riks för att drabbas av allvarlig smitta bör köpa munskydd först menar koncernen.

SR - 17 aug 20 kl. 22:19

Regionråd uppmanar till munskydd i kollektivtrafiken

Region Stockholms trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M) uppmanar nu resenärerna att bära munskydd i kollektivtrafiken, men vare sig regionens smittskyddsläkare eller Storstockholms lokaltrafik, SL, ställer sig bakom uppmaningen..

Sydsvenskan - 18 aug 20 kl. 19:22

Krav på munskydd på kollektivtrafiken i Danmark

Från lördag gäller krav på munskydd i danska kollektivtrafiken..

SVT - 05 jun 20 kl. 20:43

WHO ändrar riktlinjer om munskydd – bör användas i folkmassor

Världshälsoorganisationen WHO uppdaterar sina riktlinjer om munskydd. Munskydd bör användas i folkmassor och på andra platser där det är svårt att hålla avstånd, enligt WHO. – Till exempel i kollektivtrafiken och andra mindre utrymmen, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.