Sydsvenskan > IT

Wednesday, 03 March, 15:29

Sydsvenskan - 23 jan 21 kl. 19:40

Domstolar: Svårt bevisa hedersbrottFlera domstolar är kritiska mot att införa en särskild brottsrubricering för hedersbrott. De bedömer att förslaget leder till få fällande domar. Hovrätten för västra Sverige anför "betydande invändningar" och pekar på att det är svårt att bevisa att en.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domstolar, Svårt, bevisa, hedersbrott
DN - 23 okt 16 kl. 21:00

”Vi vill att domstolar ska utvisa fler för hedersbrott”

Liberalt integrationsprogram. Vi vill att arbetet mot parallellsamhällen ska intensifieras och individens rätt ska stärkas. För vissa brott, som hedersrelaterade brott, grova vålds- och sexualbrott samt hatbrott, ska domstolar ska vara skyldiga att pröva utvisning.

Dagen - 27 jul 11 kl. 03:00

Kristnas rättigheter - fall för Europadomstolen

Brittiska domstolar inskränker religionsfriheten för enskilda när man förbjuder anställda att bära kors. Det hävdar brittiska Equality and Human Rights Commission som vill att Europadomstolen förtydligar hur konventionerna ska tillämpas. Kritiken är hård från grupper av ateister och homosexuella.

SVT Debatt - 18 jan 14 kl. 08:00

Jag hatar den manliga blicken

JÄMSTÄLLDHET Vi har ett gemensamt ansvar, kvinnor som män, att se till att inte skambelägga kvinnor för deras sexualitet. Det är aldrig den våldtagnas fel. Ännu en man åtalad för våldtäkt blev frikänd den här veckan.

Dagen - 02 mar 11 kl. 03:00

I strid med rättsmedvetandet

Lagar och förordningar och hela rättsväsendet - poliser, domstolar och kriminalvård - finns till för att skydda alla medborgare. Det ska inte spela någon roll om man är fattig eller rik, man eller kvinna, ung eller gammal, har hög eller låg status, är infödd svensk eller har invandrat till landet. Så måste det vara i en rättsstat.

SVT Debatt - 14 jan 14 kl. 06:00

Jag böjer mig inte för mediernas ramaskri i våldtäktsmålet

VÅLDTÄKT Om tanken inte har slagit honom, att hon inte vill ha sex med honom, då har han inte heller haft något uppsåt att göra det som han gjort. Han ska då också frikännas. Jag förstod redan när jag tog mig an detta mål, att det skulle bli ett ramaskri vid ett frikännande, skriver domaren i det uppmärksammade målet vid Lunds tingsrätt, Ralf G Larsson.

BT - 07 maj 13 kl. 14:50

Fyra års ungdomsvård för hedersmord på 19-årig syster

Det var ett hedersmord när en 19-årig kvinna förra våren dödades av sin bror i Landskrona. Det slår hovrätten i Malmö fast och dömer den 17-årige brodern till fyra års sluten ungdomsvård. Det är en lindring jämfört med domen i Lunds tingsrätt, där straffet blev åtta års fängelse.

SvD - 30 sep 15 kl. 13:09

Nej, otrohet ger inte rätt att misshandla

Är det alltså okej att misshandla sin fru om hon varit otrogen? Variationer på den frågan präglade reaktionerna i sociala medier på en dom från Vänersborgs tingsrätt. En mer tillspetsad version av frågan var: Accepteras hedersbrott i svenska domstolar?

Nyheter 24 - 14 feb 11 kl. 10:40

Vakter misshandelsfrias - trots fem ögonvittnen


Dannys kamp för rättvisa mot ordningsvakterna som misshandlat honom kom ingenvart. Och hans öde är inte unikt. GÖTEBORG.

BT - 10 okt 11 kl. 17:19

Reportrar får inte etiopiskt visum

Inga svenska journalister har fått visum till Etiopien inför rättegången mot två svenska journalister som är åtalade för terroristbrott.
Enligt statsminister Fredrik Reinfeldt försöker regeringen hjälpa till.
- Det har framställts från etiopisk sida att det ska vara en öppen rättegång, sade Reinfeldt på måndagen.

BT - 10 okt 11 kl. 18:42

Regeringen begär visum till Etiopien

Inga svenska journalister har fått visum till Etiopien inför rättegången mot två svenska journalister som är åtalade för terroristbrott. Nu träder regeringen in ? och begär att visum beviljas.

BT - 18 dec 13 kl. 12:44

Nya lagar ska stoppa bedrägerier

Straffet för bedrägerier med bluffakturor och identitetskapningar ska skärpas, föreslår en ny utredning. Antalet bedrägerier har tredubblats på 10 år och är svåra och tidsödande att utreda. För att stoppa den snabba utbredningen föreslår utredningen två nya avsnitt i lagstiftningen, fordringsbedrägeri och identitetsintrång.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.