DI > Ekonomi

Thursday, 25 February, 08:08

DI - 23 jan 21 kl. 07:04

Ygeman: Techjättarna ska regleras tuffare
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ygeman, Techjättarnaska , regleras, tuffare
PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 06:45

Bratt: Spararna rusar till techjättarna

– Spararna har rusat till de amerikanska techjättarna under det oroliga första kvartalet. Förhoppningen är att bolag som surfar på megatrender ska parera krisen, samtidigt som vissa av jättarna ju rentav ”tjänar” på hemmasittandet, säger Frida Bratt. Till exempel har har antalet Nordnetkunder som äger Microsoftaktier ökat med 39 procent sedan årsskiftet.

Dagens PS - 19 okt 17 kl. 08:39

Indianstam stämmer techjättarna

Microsoft och Amazon vägrar kommentera stämningen. Den amerikanska indianstammen Saint Regis Mohawk har stämt Microsoft och Amazon vid en federal domstol i Virginia, rapporterar Reuters. Stämningen är kopplad till intrång på patent som Mohawk-stammen förvarat åt teknikföretaget SRC Labs.

Dagens Media - 11 feb 19 kl. 14:16

Ny rapport: techjättarna tar mer än hälften av annonsintäkterna

En ny rapport visar att Facebook, Google och de andra internationella techjättarna tar hela 63 procent av den digitala annonskakan. – Frågan är vad som händer när konjunkturen vänder nedåt, säger medieforskaren Jonas Ohlsson..

DI - 23 jul 19 kl. 23:01

USA inleder monopolgranskning av techjättarna

USA:s justitiedepartement ska inleda en stor monopolutredning av techjättarna Facebook, Alphabet, Amazon och Apple. Det skriver The Wall Street Journal..

Computer Sweden - 17 dec 19 kl. 07:01

Svårt reglera techjättarna – "GDPR gynnar de stora plattformarna"


Techjättarna beskrivs ibland som motorvägar men Raoul Grünthal som är koncernchef på Schibsted anser att de största allt mer liknar stater – ”de har sina egna lagar och skatter”. Och det är svårt att komma åt dominansen med lagar..

SR - 30 jul 20 kl. 04:00

Skarp kritik mot techjättarna i kongressen

Cheferna för de fyra stora techjättarna Amazon, Facebook, Apple och Google pressades hårt i den amerikanska kongressen i går. Samtliga bolag tvingades försvara sig mot beskyllningar om osund maktutövning på marknaden..

DI - 10 feb 16 kl. 15:23

Analys: Har techjättarna förlorat sin glans?

2015 var ett rekordår för de amerikanska teknikjättarna. 2016 har inte börjat lika bra och den starka dollarn är ett problem. Kan rekordresultaten fortsätta eller går de mot tuffare tider?.

DN - 24 jul 19 kl. 00:16

USA startar granskning av techjättarna

USA:s justitiedepartement tillsätter en stor granskning av techjättar som Facebook, Alphabet, Amazon och Apple. Syftet med utredningen är att visa om bolagen hindrar konkurrens på ett olagligt sätt. Aktierna dök i efterhandeln när nyheten blev känd..

DI - 07 sep 19 kl. 11:02

Techjättarna under lupp - ett fyrtiotal stater inleder granskningar

En våg av utredningar mot amerikanska techjättar inleddes på fredagen, rapporterar flera amerikanska medier..

Computer Sweden - 22 okt 18 kl. 06:01

EU fortsätter pressa techjättarna – anklagas för handelskrig


Rekordböter, granskningar och nya regleringar. EU pressar de stora teknikjättarna på många områden. Vad är det som pågår egentligen?.

IDG - 22 okt 18 kl. 06:01

EU fortsätter pressa techjättarna – anklagas för handelskrig


Rekordböter, granskningar och nya regleringar. EU pressar de stora teknikjättarna på många områden. Vad är det som pågår egentligen?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.