ÖstersundsPosten > Nyheter

Thursday, 04 March, 10:22

ÖstersundsPosten - 22 jan 21 kl. 20:00

Skyddsjakt onödigt akut åtgärd menar renskötare – Laara Gråik: ”Skadan redan skedd ”Ett lodjur som rör sig i Jijnjevaerie samebys renskötselområde i östra Jämtland har försvårat....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Gråik, Jijnjevaerie, Jämtland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyddsjakt, onödigt, akut, åtgärd, menar, renskötare, Laara, Gråik, Skadan, redan skedd
Nyan - 24 maj 18 kl. 13:38

Lagförslag för akut vargjakt

Ett lagförslag om akut skyddsjakt på varg och andra rovdjur har lämnats till lagtinget. Regeringen vill att det träder i kraft så snart som möjligt.
Lagändringen ska göra det möjligt för djurägare att skydda tamdjur från angrepp av varg, björn eller lodjur utan ett särskilt beslut av landskapsregeringen.

DalaDemokraten - 05 jun 14 kl. 15:12

Varg från Tiveden fälld i skyddsjakt

Situationen var akut och det fanns inte någon annan lämplig lösning. De dräktiga vajorna kunde inte flyttas och försök att skrämma vargen kunde också störa och påverka vajorna negativt. Trots att det inte fanns information om vargens ursprung fattade Naturvårdsverket beslut om skyddsjakt efter att Länsstyrelsen i Jämtlands län tillstyrkt samebyns ansökan om skyddsjakt..

YLE - 04 sep 17 kl. 05:19

Närpesbor frustrerade över hur myndigheterna sköter skarvproblemet

Motståndet mot skarvarna är stort i Österbotten och det har gått så långt att man hängt upp döda skarvar i vägskyltar. Vi frågade några sydösterbottningar vad de tycker om skarvproblemet. - Det är tassigt skött från första början i och med att man kom på den tokiga idén att de ska skrämmas bort.

Nyan - 30 nov 18 kl. 10:10

Laddar om med jaktlag

Landskapsregeringen har utarbetat ett nytt förslag till jaktlag för Åland. I september underkände Högsta domstolen den lag om skyddsjakt som lagtinget godkände i somras.
Det underkända lagförslaget gjorde det tillåtet att vid akut läge skjuta vargar som angriper tamdjur.

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:41

Ledarkollen: Ambivalent Gardell, sälslakt och asylproblematik

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag står skogen, skyddsjakten på säl, Christer Gardell och asylrätten i fokus. Gardells kritik av Investor Jag var nära att få jobb på Dagens Industri för åtta år sedan.

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 13 kl. 14:43

Han ska skjuta den skånska vargen

Foto: Anette Sjöstrand
Länsstyrelsen har utsett Tom Espgård till jaktledare för skyddsjakten på varg i Skåne.
Länsstyrelsen Skåne skriver i ett pressmeddelande att de i dag har utsett en jaktledare för skyddsjakten på varg. Förberedelser görs för att kunna starta jakten i morgon.

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 14:46

Han ska skjuta den skånska vargen

Foto: Anette Sjöstrand
Länsstyrelsen har utsett Tom Espgård till jaktledare för skyddsjakten på varg i Skåne.
Länsstyrelsen Skåne skriver i ett pressmeddelande att de i dag har utsett en jaktledare för skyddsjakten på varg. Förberedelser görs för att kunna starta jakten i morgon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.