SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 22:32

SR - 22 jan 21 kl. 19:50

Just nu: Finland begränsar inresorFinland skärper nu restriktionerna för inresa till landet. Bland annat ska alla som reser in i landet coronatestas. Det meddelar statsminister Sanna Marin efter regeringsförhandlingar på fredagen. Nya restriktioner kan få stora följder för färjtrafiken mellan Finland och Estland. Även resandet mellan Finland och Sverige påverkas..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sanna Marin, Finland, Estland, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Finland, begränsar, inresor
Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 06:16

Lögn begränsar möjligheter

Foto: Tommy Svensson
Jag vill förtydliga och ge svar på artikeln ”Folkets röst i Bromölla lägger ner sin blogg” 15/5-2014.
Vår anonyme rikskändis når nya höjder i sin jakt efter publicitet. Detta senaste inlägg på bloggen visar ”Webbes” totala avsaknad av moral och integritet då utspelet grundar sig helt på ”Webbes” egen fabulering.

SmålandsPosten - 04 feb 14 kl. 06:58

Brott och otrygghet begränsar friheten

Att brott, otrygghet och oro för brott begränsar den enskildes frihet är­ oacceptabelt oavsett om det är en man eller en kvinna som drabbas. Vi måste dock fundera på varför kvinnor i en mycket högre utsträckning än män känner oro, skriver Johan Hultberg (M), riksdags­ledamot Kronoberg, Marianne Nilsson (M), ordförande för ­Moderatkvinnorna i Kronoberg och Catharina Winberg (M), vice ordförande för Moderatkvinnorna i Krono­berg. ?

Cornucopia - 27 apr 15 kl. 08:10

Schweiz begränsar kontantuttag för att stödja negativ ränta

Forbes rapporterar att schweiziska banker begränsar kontantuttag. Detta för att hindra kontohavare att ta ut pengar för att ducka den negativa räntan.

Ursprungligen kommer uppgifterna från radio- och TV-bolaget SRF:s websajt.

Alingsås tidning - 27 apr 19 kl. 05:30

Kommunen begränsar fyrverkerier

Nu begränsar kommunen möjlighet att skjuta fyrverkerier. Det blir endast tillåtet på Nyårsafton och Påskafton mellan 18.00 och 01.

YLE - 22 mar 16 kl. 06:03

Karleby begränsar rätten till dagvård

Karleby går in för att halvera den subjektiva rätten till dagvård till 20 timmar per vecka. Det handlar om att begränsa rätten till dagvård för barn med vårdnadshavare som inte är i jobb, studerar eller har ett eget företag att sköta. Begränsningarna i den subjektiva rätten till dagvård berör i dag 60 barn i Karleby.

YLE - 09 apr 13 kl. 13:38

Regeringen begränsar alkoholreklam - men inte inom idrott

Regeringen begränsar utomhusreklam för alkohol. I radio tillåts alkoholreklam först efter klockan 21. Däremot ska alkohol också i fortsättningen få synas i samband med idrottsevenemang.

Nyan - 26 apr 17 kl. 09:55

Tallink Silja begränsar alkoholköp på helgerna

Rederiet Tallink Silja begränsar handeln med tax-free-sprit ombord på sina helgkryssningar med Baltic Princess. Det skriver Svenska Yle på sin hemsida. Kryssningsgäster som åker från Åbo till Stockholm får inte längre köpa alkohol för att dricka i hytten utan handeln begränsas till restaurangerna och barerna ombord.

Cornucopia - 23 apr 19 kl. 18:35

SEB tar krafttag mot penningtvätt - begränsar privatpersoners kontantuttag

SEB-banken tar nu krafttag mot den senaste tidens enorma penningtvättskandaler med hundratals miljarder i ryska pengar. Man begränsar nu svenska privatkunders möjlighet att ta ut kontanter.
SEB-kontor i Oslo.

Dagensanalys.se - 30 apr 19 kl. 10:01

Apple lanserar ITP 2.2 som begränsar spårning över flera domäner

Apple har nyligen lanserat senaste versionen av sin Intelligent Tracking Prevention. Med den här uppdateringen förfinar Apple sin blockering av mätspårning och kakor. När Apple lanserade iOS 12.

Dagensanalys.se - 05 nov 19 kl. 11:20

Facebook begränsar antalet annonser på sidor

Facebook tänker begränsa antalet visade annonser på sidor med start nästa år. Facebook har redan tagit fram en ny version av Marketing API som inkluderar Ad Volume API vilken visar hur många annonser som visas på en sida (page). Med start nästa år kommer Ad Volume API även visa hur många annonser en sida får ha samtidigt.

Sydöstran - 08 nov 18 kl. 00:12

Just nu: Begränsad framkomlighet på E22 efter olycka

En singelolycka på E22 öster om Ronneby begränsar framkomligheten på vägen..

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Nederländerna klassar Kinas behandling av uigurer som folkmord

Nederländernas parlament har röstat för att klassa Kinas behandlingar av uigurer i Xinjiang-regionen som folkmord. Nederländerna är det första land i Europa där ett sådant förslag röstas igenom, och beslutet togs efter rapporter om övergrepp, steriliseringar, tvångsarbete och förföljelse av den muslimska folkgruppen i Kina. Hör Ekots kinakommentator Hanna Sahlberg om utvecklingen som möter motstånd i Peking..

SR - 1 timme sedan

Astrachefen hoppas kunna leverera utlovade doser till EU

Cheferna för de stora vaccintillverkarna frågades ut i EU-parlamentet i Bryssel tidigare ikväll om hur produktionen av vaccin ska kunna utökas. ”Vi jobbar 24 timmar om dygnet för att skala upp tillverkningen och jag tror att vi kan leverera utlovade doser redan under nästa kvartal” sa Astra Zenecas VD Pascal Soriot bland annat. Det kom som något av kalldusch för många EU-länder när Astra Zeneca i januari meddelade att man drar ned på leveranserna till EU med 60 procent på grund av problem hos företagets underleverantör i Belgien..

SR - 2 timmar sedan

Fler domar för mutbrott riktade mot myndighetspersoner

Bland de 26 personer som dömdes för mutbrott 2020, har antalet fall där myndighetsutövare är inblandade ökat. Det gäller bland annat mutförsök vid körkortsprov och i försök att påskynda processer vid statliga myndigheter. Vid en uppstart efter Corona är det angeläget att fundera över vilka korruptionsrisker som kan uppstå, säger Hayaat Ibrahim, tillförordnad generalsekreterare vid Institutet mot Mutor..

SR - 3 timmar sedan

MUST utesluter inte väpnat angrepp: ”Det är hot mot hela samhället”

Hotbilden mot Sverige har blivit mer komplex och väpnat angrepp kan inte uteslutas. En försvagad internationell ordning, med en utveckling mot mer hårdhänt maktpolitik har förstärkts och det innebär en förhöjd risk för Sverige. Det skriver MUST den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten i sin årsöversikt som presenterades under torsdagen..

SR - 4 timmar sedan

Armeniens ledare vill förhandla – möts av ilska

Den politiska krisen i Armenien fördjupas, oppositionspartier och militär kräver att premiärministern avgår. Idag ställde också höga militärer ett sånt krav till premiärminister och regering. Men premiärministern Nikol Pasjinian kallar det försök till militärkupp och manar oppositionen till samtal istället..

SR - 4 timmar sedan

Andreas Liljeheden: ”Stor frustration hos ledamöterna på mötet”

EU:s stats- och regeringschefer har samlats digitalt för ett två dagars toppmöte som främst kommer att handla om corona och vaccinationer – detta inför hotet om en tredje våg. Krav på uppskalning av produktion av vaccin och ökade leveranser. Hör Ekots korrespondent i Bryssel Andreas Liljeheden berätta om en stor frustration på mötet över att det går för långsamt..

SR - 4 timmar sedan

Riksdagsmajoritet för att ge mer pengar till äldreomsorgen

SD ställer sig bakom förslaget från M, KD och V om 4,35 miljarder kronor extra i år till äldreomsorgen som ska finansieras med att staten ökar upplåningen. Hälften ska gå till att minska antalet timanställda. "Det är uppenbart att de inte har ett långsiktigt helhetsprogram och då skapar man ju heller inte de förutsättningar som är nödvändiga", säger finansminister Magdalena Andersson..

SR - 5 timmar sedan

Kritik mot kommuner som delar personuppgifter: ”Ett misslyckande”

Det kommer nu kritik mot svenska myndigheter och kommuner efter Ekots rapportering om att de delar personuppgifter utan besökarnas samtycke. Flera kommuner och myndigheter medger att de inte känt till problemet. "Jag tror inte man är fullt medveten om hur mycket information som lämnas till Google", säger Peter Michanek, talesperson för Föreningen för Digitala Fri- och Rättigheter..

SR - 5 timmar sedan

Flera företag tar fram vaccin mot virusvarianter

Flera företag tar fram nya versioner av sitt vaccin som ska fungera bättre mot varianter av coronaviruset. Pfizer Biontech och Moderna har båda inlett kliniska studier för sitt vaccin mot den Sydafrikanska varianten. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström menar att det här innebär att man inte behöver vara orolig att vaccinen inte ska fungera mot mutationer..

SR - 6 timmar sedan

16,8 grader i Kalmar: Nationellt värmerekord

Idag har det noterats nationellt värmerekord för februari - vid flygplatsen i Kalmar var det 16,8 grader. Enligt SMHI beror det på varma så kallade Föhnvindar. Ett högtryck i sydväst gör att mild luft når västkusten på sin väg österut över sydsvenska höglandet uppstår Föhneffekten – luften blir torrare och därmed ännu varmare på ostkusten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.