DI > Ekonomi

Monday, 01 March, 16:24

DI - 22 jan 21 kl. 19:30

Otillräcklig strategi för omställning
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Otillräcklig, strategiför , omställning
BT - 29 nov 13 kl. 13:33

Ansökan om Kallak-gruva otillräcklig

Länsstyrelsen i Norrbotten anser i ett yttrande att Jokkmokk Iron Mines AB:s (Jimab) ansökan om den planerade gruvbrytningen utanför Jokkmokk är otillräcklig. Jimab har "inte tillräckligt tydligt visat hur den planerade gruvnäringen kommer att påverka rennäring, natur- och kulturvärden, energiproduktion, kommunikationer med mera", enligt länsstyrelsen.Miljökonsekvensbeskrivningen motsvarar inte kraven, enligt yttrandet.

UT - 11 feb 14 kl. 07:25

Har kritiserats tidigare för otillräcklig styrning

Stora underskott har upptäckts tidigare i kommunens verksamhet.
Men det har inte resulterat i att någon verksamhetschef tvingats sluta, bara timmarna efter att en kritisk rapport lämnats. Som var fallet efter rapporten i januari gällande äldreomsorgen.

YLE - 02 sep 16 kl. 04:08

Expert vid Justitieministeriet: Vårdreformens språkkonsekvensbedömning otillräcklig

Social- och hälsovårdsministeriets bedömning av de språkliga konsekvenserna i vårdreformen räcker inte, enligt en expert på Justitieministeriet. Konsekvensbedömningen ger inte tillräckligt med information om huruvida den enskilda individen verkligen kommer att få service på svenska efter att vårdreformen genomförts. Nu när det ska genomföras en omfattande vårdreform i hela Finland så ska lagstiftaren först bedöma om det efter reformen går att få service även på svenska.

YLE - 02 sep 16 kl. 04:08

Expert: Vårdreformens språkkonsekvensbedömning otillräcklig

Social- och hälsovårdsministeriets bedömning av de språkliga konsekvenserna av vårdreformen räcker inte, enligt en expert på Justitieministeriet. Konsekvensbedömningen ger inte tillräckligt med information om huruvida den enskilda individen verkligen kommer att få service på svenska efter att vårdreformen genomförts. Nu när det ska genomföras en omfattande vårdreform i hela Finland så ska lagstiftaren först bedöma om det efter reformen går att få service även på svenska.

Supermiljöbloggen - 21 sep 19 kl. 14:15

Ledare: Ännu en otillräcklig budget as usual

Som två olika spår i samhället färdas miljöfrågorna på en liten grusväg bredvid den åttafiliga motorvägen som är business as usual. Trots vackra löften om hållbarhet visar den ekonomiska politiken hur prioriteringarna egentligen ser ut, skriver SMB-redaktören Beatrice Rindevall. "Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser", skriver regeringen.

Supermiljöbloggen - 27 okt 17 kl. 13:19

”Klimatkompensation är en tveksam strategi”

"Debatten om huruvida klimatkompensation är en lämplig miljöstrategi har blossat upp på flera håll under den senaste tiden. Vi gör här ett försök att reda ut en rad begreppsmässiga förvirringar som ofta förekommer i debatten och pekar samtidigt på centrala problem med att lägga ut utsläppsminskningar på entreprenad i utvecklingsländer – problem som vi menar att företag som ägnar sig åt klimatkompensation tenderar att skygga för", skriver tre forskare vid Lunds och Stockholms Universitet dag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Vi framhåller att klimatkompensation är en tveksam strategi och att större ansträngningar måste göras på hemmaplan för att snabba på klimatomställningen.

BT - 17 apr 13 kl. 07:37

Wahlgrens tragedi är ingen bra fredagsunderhållning

"Med sin bästsäljare Barnaboken har Anna Wahlgren hjälpt till att uppfostra generationer av barn. Det var därför väldigt uppseendeväckande när hennes dotter Felicia berättade om en kaotisk uppväxt. I dag, ett år senare, får vi höra Anna Wahlgrens egen version.

Supermiljöbloggen - 16 dec 18 kl. 12:20

Otillräckliga besked från klimattoppmötet – nu måste länderna agera

På lördagskvällen avslutades det två veckor långa klimattoppmötet i Katowice. Förhandlingarna resulterade i en svag regelbok, och fortfarande saknas många viktiga bestämmelser.  Efter att ha gått in på övertid kunde världens länder igår sätta punkt för förhandlingarna under klimattoppmötet COP24, som hölls i polska Katowice.

DI - 06 okt 17 kl. 09:26

Unionen: Otillräckligt att bara utbilda arbetslösa

REPLIK. Högkonjunkturen kan inte dölja strukturella problem och obalanser i ekonomin. Det skriver Alliansen på DI Debatt (2/11).

YLE - 31 okt 19 kl. 12:21

Fiskesektorn: Åtgärderna i skarvstrategin är otillräckliga

Centralförbundet för fiskerihushållning ställer sig kritiska till skarvstrategin som den nationella skarvarbetsgruppen fört fram. Den kan inte ses som tillräcklig för att minska på de problem som skarven förorsakar och de konflikter som uppstått, skriver man i ett pressmeddelande..

YLE - 05 maj 17 kl. 10:31

Attendos centralkök i Hangö prickas - tvångsåtgärder föreslås

Miljöhälsomyndigheterna riktar skarp kritik mot centralköket vid Attendos vårdhem Källan i Hangö. Köket lagar mat till över hundra äldre per dag i Hangö, Ekenäs och Karis. Inspektörer konstaterar att köket i Källan lider av både utrymmes- och utrustningsbrist och i viss mån personalbrist.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.