Dalarnas tidningar > Nyheter

Thursday, 25 February, 09:07

Dalarnas tidningar - 22 jan 21 kl. 19:08

Med brinnande ord – ny bibel visar vår kristna kulturhistorias skatter



En skarp skiljelinje mellan katoliker och protestanter har länge varit synen på Bibeln, men på....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Bibeln

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Med brinnande, ordny , bibelvisar vår , kristna, kulturhistorias, skatter
Dagen - 01 feb 11 kl. 17:22

EU oenigt om skydd för kristna

EU lyckades inte att få fram en skrivning mot religiös förföljelse under måndagen. Italien, uppbackad av Frankrike, klagade på att texten som tagits fram inte innehöll ett ord om skydd för kristna.

Samtalet på ministernivå i EU skedde efter påtryckningar från bland annat Frankrike, Italien, Ungern och Polen.

SVT Debatt - 28 aug 13 kl. 11:22

Amerikansk attack kan slå tillbaka mot Syriens kristna

SYRIENKRIGET Efter den fruktansvärda gasattacken kommer ett amerikanskt angrepp mot Assads styrkor allt närmare. Men samtidigt strömmar rapporter in om den religiösa rensning som Syriens al-Qaida-kopplade rebellgrupper nu ägnar sig åt. ”Konvertera till islam eller fly” är budskapet.

Alliansfritt Sverige - 19 sep 11 kl. 09:29

Kristna högerns angrepp på Hägglund fortsätter

HÖGERYTTER. Kristna Högern har vittring och kritiserar Hägglund i alla kanaler de kommer åt. Senast är det i form av Siewert Öholm på Newsmill.

Dagen - 15 apr 12 kl. 16:07

Att äga en bibel kan sätta hela famlijen i fängelse

Söndag den 15 april är det 100 år sedan Nordkoreas grundare, Kim Il-Sung, föddes. Att vara kristen i Nordkorea kan vara förenat med livsfara. Samtidigt förväntas landets invånare hylla ?

Dagen - 05 jan 12 kl. 03:00

Kristna Sveriges planer för år 2012

Vad det kommer att stå om 2012 i historieböckerna vet än så länge bara Gud, men utkast finns det redan gott om. Vi bad företrädare för Sveriges kristenhet att dela med sig av planerna inför det nya året.

Katolska kyrkanFredrik Heiding, jesuitpater och lektor i teologi vid Newmaninstitutet i Uppsala:
- En utmaning under kommande år handlar om den mångfald vi har inom Katolska kyrkan i Sverige, när det gäller kulturell och nationell härkomst.

Dagen - 01 feb 12 kl. 03:00

Felfri bibel är allmänkristen tro

Att hävda att Bibeln är "felfri i allt" är inte ett fundamentalistiskt kännetecken, utan allmänkristen tro. Det menar Svenska Evangeliska Alliansens generalsekreterare Stefan Gustavsson i samtalet om evangelikal bibelsyn.

Kristen tro hämtar sitt innehåll från de bibliska texterna och samtliga kristna traditioner läser och förkunnar bibelordet i gudstjänsten.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 14 kl. 13:24

Boom för bibelöversättningar

Guds ord må vara evigt - men det behöver uppdateras med jämna mellanrum. "Folkbibeln" kom i reviderad form i oktober, och nya provöversättningar av "Bibel 2000", Sveriges mest spridda bibel, pågår. Samtidigt har nätet öppnat för bibelöversättningar bortom de traditionella vägarna.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 13:24

Boom för bibelöversättningar

Guds ord må vara evigt - men det behöver uppdateras med jämna mellanrum. "Folkbibeln" kom i reviderad form i oktober, och nya provöversättningar av "Bibel 2000", Sveriges mest spridda bibel, pågår. Samtidigt har nätet öppnat för bibelöversättningar bortom de traditionella vägarna.

Världen Idag - 08 aug 19 kl. 13:05

Kina tar bort kristna ord från barnböcker

Kina censurerar nu barnböcker från uttryck som ”Kristus” och ”bibel” i en nyligen utgiven lärobok. Landet har riktat in sig på kristna publikationer i försök att ta kontroll över kristendomen..

Västerbottens Folkblad - 03 nov 14 kl. 13:26

Boom för bibelöversättningar

Guds ord må vara evigt – men det behöver uppdateras med jämna mellanrum. ”Folkbibeln” kom i reviderad form i oktober, och nya provöversättningar av ”Bibel 2000″, Sveriges mest spridda bibel, pågår. Samtidigt har nätet öppnat för bibelöversättningar bortom de traditionella vägarna.

Dagen - 04 maj 11 kl. 03:00

David Wilkersons budskap till Sveriges evangeliska kristna

Våren 2004 besökte David Wilkerson Filadefilakyrkan i Stockholm. Hans predikan var skarp och blev mycket uppmärksammad, i Sverige men också i andra delar av Skandinavien. Den citeras ofta i olika sammanhang, inte minst nu i samband med hans död, som en beskrivning av läget i svensk kristenhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.