SR > Nyheter

Sunday, 07 March, 06:48

SR - 22 jan 21 kl. 19:06

Osäkerheten ökar om sommar-OSFrågetecknen kring sommar-OS i Tokyo blir fler och fler. Nya mediauppgifter om att den japanska regeringen vill ställa in spelen på grund av pandemiläget, men det tillbakavisas av de styrande. Men smittkurvorna pekar åt fel håll och vaccineringarna har ännu kommit igång. Dessutom är det folkliga motståndet mot OS stort enligt opinionsmätningar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
OS, Tokyo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osäkerheten, ökarom , sommar-OS
YLE - 09 dec 15 kl. 06:08

Gatusäkerheten ökar, men åbolänningarna känner sig otryggare

I sydvästra Finland ökar gatusäkerheten. Ändå ökar känslan av osäkerhet. Polisens statistik visar att det begås färre egendomsbrott, våldsbrott och brott mot strafflagen.

YLE - 20 jul 17 kl. 17:16

F1-bilarna får nytt utseende – säkerheten ökar för förarna

Från och med nästa säsong kommer formel 1-bilarna vara utrustade med ny skyddsutrustning. Halo som det kallas ska förbättra säkerheten för förarna. Internationella bilsportförbundet Fia har beslutat att införa den nya skyddsutrustningen Halo.

DI - 07 okt 14 kl. 11:08

Riksbanken: Osäkerheten ökar

Svenska företag rapporterar om en konjunktur som långsamt förbättras, framför allt driven av hushållens konsumtion men också av byggsektorns bostadsinvesteringar. Men osäkerheten har ökat sedan i somras och det håller tillbaka övriga branschers investeringar..

DI - 28 aug 20 kl. 10:57

Svårt att bli av med den långa ekonomiska skuggan – osäkerheten ökar rejält

Premiärministern Shinzo Abes avgång höjer osäkerheten rejält i Japan. Men hans ekonomiska politik kastar en lång skugga som kan visa sig….

GöteborgsPosten - 06 nov 19 kl. 12:46

Osäkerheten ökar – Securitas växlar upp

I takt med att känslan av otrygghet i samhället ökar stiger efterfrågan på väktare..

SmålandsPosten - 12 jan 18 kl. 18:50

Stefan Nilsson: Ta säkerheten på allvar

Trafiksäkerheten ökar. Den saken är klar. Den ökar på många plan, men samtidigt tycks intresset för trafiksäkerheten minska.

YLE - 16 nov 15 kl. 18:30

Asylmottagningar skärper säkerheten efter Parisdåden

Oron för den egna säkerheten ökar både bland asylsökande och dem som beviljats uppehållstillstånd. De fruktar att terrordåden i Paris leder till att alla muslimer stämplas. Många asylmottagningar och nödboenden har höjt säkerheten efter terrorattackerna i Paris.

Sydsvenskan - 19 jun 13 kl. 06:30

Ständigt denna sommar

Semesterhuset är bokat, veckorna planlagda och vad som återstår är att packa bilen.Då hörs en harkling från arbetsgivaren, Skånes universitetssjukhus.?Vi ber våra medarbetare att boka sig för extra arbetspass eller skjuta på en semestervecka.

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 09:57

Riksbanken: Osäkerheten på bostadsmarknaden har ökat

”Ett minskat antal försäljningar, som brukar bli fallet när osäkerheten ökar på bostadsmarknaden, kan bidra till att krisens effekter på bostadsmarknaden inte fullt ut reflekteras i bostadspriserna utan istället tar sig uttryck i en minskad omsättning. Men hur bostadsmarknaden kommer att påverkas är svårbedömt och beror på hur utdragen krisen blir och vilka effekter den får på svensk ekonomi”, skriver de. Riksbanken tillägger att en ökad osäkerhet kring bostadspriserna påverkar bostadsbyggandet.

Blekinge Läns tidning - 04 apr 16 kl. 16:49

Låga krav på ambulansvikarier hotar säkerheten i sommar

Just nu pågår rekrytering av sommarvikarier av ambulanspersonal vid olika sjukhus runtom i landet. Ingen vet vilka krav som ställs för den som ska börja köra ett ambulansfordon..

IDG - 04 jun 16 kl. 08:11

Här är bästa prylarna som fixar säkerheten i sommar


Tjuvar och olyckor kan lägga en trist skugga över den sköna semestern. Här är prylarna som gör att du kan njuta av solen i lugn och ro..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

”Nu kan amerikaner få sina checkar”

USA:s stora Corona-stödpaket har nu godkänts av senaten, med en rösts övervikt. Nu skickas förslaget vidare till representanthuset, där det förväntas godkännas i början av nästa vecka. Joe Biden fokuserade efter omröstningen på de direktutbetalningar av stöd som kommer att göras "till de amerikaner som är i så desperat behov av hjälp".

SR - 1 timme sedan

Poliser och militärer i Myanmar hoppar av i protest

Över 600 poliser och militärer i Myanmar har hoppat av för att ansluta sig till de folkliga protesterna mot juntan. Majoriteten av de som hoppat av har uppgett att de inte vill eller kan genomföra militärlednings order om att använda våld mot det egna folket. "Jag vill inte tjänstgöra under en ledning som använder våld mot sitt eget folk" säger Tin Min Tun som till för härom dagen var en av de högsta polischeferna i Myanmars största stad Yangon..

SR - 3 timmar sedan

Personalen orkar inte – intensivvårdsplatser stänger

För flera av landets regioner är utmaningen i vad som kallas för den tredje vågen i pandemin, att hitta vårdpersonal som orkar jobba, visar en rundringning Ekot har gjort bland regioner och sjukhus. I Region Jönköping har man tvingats dra ner på iva-platserna eftersom de som jobbar där inte klarar mer och de inte fick hjälp via Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Hur väl människor idag följer restriktionerna påverkar även direkt de växande operationsköerna, och en avdelningschef Ekot pratat uppmanar alla att tänka till: Förr eller senare har vi vaccineffekterna här, men nu gäller det att hålla ut och verkligen tänka till och följa rekommendationerna..

SR - 10 timmar sedan

Många poliser för samtal och trygghet

Det är fortfarande hög polisnärvaro i Vetlanda efter knivattackerna i onsdags. Det välkomnas av Vetlandabon Christina Johansson som själv var i omedelbar närhet av händelserna. "Dom skrek att någon blivit knivskuren.

SR - 10 timmar sedan

Vill stärka JO:s oberoende

Attacker på rättsväsendet i länder som t.ex. Polen och Ungern oroar Justitieombudsmannen i Sverige.

SR - 11 timmar sedan

Hungerstrejkande terrorist delar Grekland

I Grekland har en dömd terrorist hungerstrejkat i två månader i protest mot behandlingen han får i fängelset. Den ökände vänsterextremisten Dimitris Koufodinas liv hänger nu på en skör tråd. Samtidigt pågår en intensiv politisk debatt om hans öde..

SR - 12 timmar sedan

Stort stödpaket klart i USA

Stort coronastödpaket klart i USA. Röstades nyss fram i senaten. Ekot sänder direkt..

SR - 12 timmar sedan

Historiskt möte mellan påven och Iraks storayatollah

Säkerhetspådraget var massivt när bilkonvojen banade väg genom Najaf i centrala Irak och påve Franciskus klev ut i en av den heliga stadens trånga gränder och in i storayatollan Ali al-Sistanis anspråkslösa hem. Mötet mellan den katolska kyrkans överhuvud och storayatollan beskrivs som historiskt. Franciskus har försökt stärka Vatikanens interreligiösa relationer och har tidigare träffat höga sunnimuslimska företrädare i flera länder, men aldrig någon så framstående shialedare som al-Sistani..

SR - 13 timmar sedan

Initiativtagare: ”Vi accepterar inte det här förtrycket med restriktioner”

En av initiativtagarna till dagens demonstrationen mot pandemirestriktionerna är Filip Sjöström. Han kallar det en manifestation, tusenmannamarschen för frihet och sanning. Accepterar inte restriktionerna som man tycker är ogrundade och skador människor..

SR - 13 timmar sedan

Sputnik orsakar regeringskris i Slovakien

I Slovakien hotar en regeringskris sedan premiärministern köpt in det ryska coronavaccinet Sputnik V bakom ryggen på övriga partier i koalitionsregeringen. Samarbetspartierna hade motsatt sig köpet eftersom vaccinet inte är godkänt och eftersom man ser det som en del av en rysk strävan att splittra EU. Sedan några veckor tillbaka har Slovakien flest corona-döda i världen, per capita..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.