SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 08:36

SR - 22 jan 21 kl. 17:48

Relationen kan bli spänd mellan Biden och DuqueJoe Bidens nya administration i USA kan bli en besvärande faktor för Colombias regering. Biden är en stor anhängare av det fredsavtal som slöts i Colombia 2016 efter 50 år av inbördeskrig, men den colombianske presidenten Ivan Duque vill riva avtalet. Colombia har historiskt varit USA:s viktigaste allierade i Latinamerika och många ställer sig frågan hur oenigheten kring freden kommer att påverka de båda ländernas relation de kommande fyra åren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Biden, Duque, Bidens, USA, Colombias, Colombia, Ivan Duque, Latinamerika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Relationenkan bli , spändmellan , Bidenoch , Duque
Sydsvenskan - 21 aug 11 kl. 08:31

Biden lovar att betala lånen

Foto: Ng Han Guan
USA:s vicepresident Joe Biden, på plats i Kina för att stärka relationen mellan världens två största ekonomier, säger att USA aldrig har underlåtit att betala av på sina lån och aldrig kommer att göra det.
Biden sade att USA kvarstår som det enskilt bästa landet att investera i, trots den historiska nedgraderingen från kreditvärderingsinstitutet Standard and Poor's. Kina kontrollerar runt 8 procent av USA:s skuld, mest av alla utländska instanser.

NT - 21 aug 11 kl. 07:12

Biden lovar att USA betalar lånen

USA:s vicepresident Joe Biden, på plats i Kina för att stärka relationen mellan världens två största ekonomier, säger att USA aldrig har underlåtit att betala av på sina lån och aldrig kommer att göra det..

Kristianstadsbladet - 03 feb 11 kl. 05:00

"Jag skulle inte kalla honom diktator"

Ett stenkast från de moderna glasskraporna utmed Nilen är gatorna inte längre asfalterade. Affärsmän i kostym ersätts av kycklingar, getter och smutsiga barn som leker i dammet. Husen saknar fönster, och folk tittar på mig som om jag just landat med ett rymdskepp.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 11 kl. 09:53

Basketslagsmål mellan Kina och USA

Samtidigt som USA:s vicepresident Joe Biden besöker Kina för att jobba på relationen länderna emellan så urartade en vänskapsmatch i basket mellan länderna på Peking OS-arena. Lagen Washingtons Georgetown Hoyas och Bayi Military Rockets drabbade samman ? knytnävsslag utdelades och någon i publiken kastade en stol.

Kristianstadsbladet - 29 jun 13 kl. 22:05

EU mål för USA:s övervakning

EU var ett av målen för USA:s omfattande övervakningsprogram, skriver tyska Der Spiegel som säger sig ha fått dokument som bevisar intrången.
Ett hemlighetsstämplat dokument från 2010, som Edward Snowden hjälpt till att få fram, visar enligt tidningen hur USA:s säkerhetsmyndighet NSA har avlyssnat samtal, telefoner och e-post med EU som uttryckligt mål. Mikrofoner ska även ha installerats i EU:s kontor, inklusive högkvarteret i Bryssel.

BT - 09 jun 14 kl. 21:34

Hillary Clinton satsar - via ny bok

Blir det en Madam President i USA? I nya memoarboken "Hard Choices" skapar Hillary Clinton välbehövlig politisk distans till president Barack Obama. Och bokturnén påminner mest om en valkampanj.

Kristianstadsbladet - 10 jun 14 kl. 05:37

Hillary Clinton satsar - via ny bok

Blir det en Madam President?I nya memoarboken "Hard Choices" skapar Hillary Clinton välbehövlig politisk distans till president Barack Obama. Och bokturnén påminner mest om en valkampanj.

BT - 10 jun 14 kl. 05:37

Hillary Clinton satsar - via ny bok

Blir det en Madam President? I nya memoarboken "Hard Choices" skapar Hillary Clinton välbehövlig politisk distans till president Barack Obama. Och bokturnén påminner mest om en valkampanj.

Expressen - 13 aug 16 kl. 23:32

USA:s vicepresident kommer till Sverige

Statsminister Stefan Löfven kommer i slutet av augusti att träffa USA:s vicepresident Joe Biden i Stockholm."Relationen mellan Sverige och USA har sällan varit så bra som den är nu", säger Stefan Löfven i ett uttalande.På mötet kommer de bland annat att diskutera flyktingfrågan.

SvD - 23 aug 16 kl. 16:53

Ett försök att lappa ihop USA:s relation med Turkiet

På onsdag besöker USA:s vicepresident Joe Biden Ankara för att lägga på plåster på den såriga relationen med Turkiet. Ilskan mot de allierade i Washington är nära kokpunkten i Turkiet inför Bidens möte med president Erdoğan..

PrivataAffärer - 14 maj 20 kl. 06:31

Lundkvist: Står världen inför ett nytt kallt krig?

Covid-19-krisen innebär att det står än mer på spel och de båda länderna använder samma taktik när de skyller interna problem på varandra. Kina upplever den första perioden med negativ tillväxt sedan Mao Zedongs kulturrevolution vilket sätter stor press på den auktoritära regimen. Det är historiskt mycket ovanligt att amerikanska presidenter blir omvalda när landet befinner sig i lågkonjunktur.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Swedbank släpper krav mot förra vd:n

Swedbank har beslutat att avstå från skadeståndsprocess mot tidigare ordförande och vd Birgitte Bonnesen och Michael Wolf. Det uppger banken i ett pressmeddelande. "Beslutet att avstå är det bästa för banken och för bankens ägare.

SR - 1 timme sedan

Fler kopplingar mellan Khashoggi och saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman

Flygplanet som transporterade de personer som misstänks ha mördat den saudiske journalisen Jamal Khashoggi, kom från ett bolag som kontrollerades av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman. Det rapporterar tv-bolaget CNN som hänvisar till hemligstämplade kanadensiska domstolshandlingar. Idag väntas den amerikanska regeringen offentliggöra en rapport om mordet på Khashoggi i Turkiet 2018.

SR - 1 timme sedan

Företag får olika betalt av regionerna för att vaccinera

Staten ersätter regionerna med 275 kronor per given vaccindos, men betalningen från regionerna till privata aktörer som hjälper till varierar. Till exempel betalar Region Skåne 150 kronor per dos, vilket är 50 kronor mindre än Västra Götalandsregionen och Uppsala. Enligt regionrådet Gilbert Tribo (L) används pengarna som blir över i Skåne till bland annat information, lagring och transporter..

SR - 1 timme sedan

Politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk ut som Kremls förlängda arm

I Ukraina pekas politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk ut som Kremls förlängda arm. I en intervju med Ekot tillbakavisar Medvedtjuk alla anklagelser. - Det är klart att det är förolämpande, att bli kallad för en femtekolonnare i sitt eget land, säger Viktor Medvedtjuk när han tar emot på sitt kontor i Kiev.

SR - 1 timme sedan

Smittorisken på gym ska undersökas

Folkhälsomyndigheten vill undersöka hur stor risken har varit att smittas av coronaviruset på gym. I en studie tillsammans med gymkedjan Friskis och Svettis medlemmar kommer deltagarnas personnumer och träningsstatistik från förra året jämföras med Folkhälsomyndighetens register över vilka som insjuknat i covid-19..

SR - 2 timmar sedan

Kina har ökat sitt inflytande i Serbien under pandemin

Under covidkrisen har Serbien uttryckt sitt missnöje över bristande solidaritet från EU. Istället har Kina trätt in som en hjälpande hand. Kina har de senaste åren investerat allt mer i industri och infrastruktur i Serbien, och i hela regionen.

SR - 2 timmar sedan

Tusentals britter bor brandfarligt

Tusentals brittiska lägenhetsinnehavare bor i hus med hög brandrisk och kan därför heller inte sälja sin lägenheter. Efter branden i höghuset Grenfell Tower för tre år sedan pågår arbetet med att byta ut brandfarligt material, men det går långsamt. Häromveckan presenterade regeringen ett mångmiljardpaket som ska skynda på processen men intressegrupper för drabbade lägenhetsinnehavare tycker att mer måste göras..

SR - 3 timmar sedan

Ungdomsmottagningar upplever ökad psykisk ohälsa

I över hälften av Sveriges regioner upplever man att den psykiska ohälsan bland unga har ökat under pandemin, det framgår av en enkät som Ekot skickat ut till ansvariga över ungdomsmottagningar i samtliga regioner. De flesta uppger att det rör sig om en ökad problematik. "Den största oron är att de ska må så dåligt så att de inte vill leva", säger avdelningschefen Josefine Brydolf..

SR - 4 timmar sedan

Myndigheter lovar anonymitet – men skickar ip-adresser till Google

Ett åttiotal offentliga webbplatser lovar sina besökare anonymitet, men skickar i själva verket deras personuppgifter till Google. Dubbelt så många sajter skickar vidare uppgifterna, så kallade ip-adresser, utan att berätta om det. Efter Ekots granskning har flera myndigheter anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten..

SR - 5 timmar sedan

Större minskning av utrikes födda företagare under pandemin

Under coronapandemin har antalet företagare minskat, särskilt bland dem som är födda i andra länder, enligt statistik från SCB. Utrikes födda företagare har blivit 9 procent färre under pandemin och det kan få allvarliga följder eftersom de ofta anställer personer med samma bakgrund, varnar Svenskt Näringsliv. "De som har svårast att komma in på arbetsmarknaden kommer att få det ännu svårare", säger företagarekonomen Johan Kreicbergs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.