SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 16:45

SR - 22 jan 21 kl. 17:23

Fler doser ska användas ur varje flaska - oro bland regionerRegioner är oroliga för att vaccintillverkaren Pfizer/Biontech nu anser att varje levererad flaska vaccin ska räcka till sex i stället för fem doser. Flera regioner uppger för Ekot att det är långtifrån alltid det går. "Det ska inte finnas en press att börja chansa på hur man hanterar vaccinet", säger Emma Spak på Sveriges kommuner och regioner..
Läs mer på SR
Läs mer om:
PfizerBiontech, Ekot, Emma Spak, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, doserska , användasur varje , flaska, orobland , regioner
YLE - 17 okt 16 kl. 09:57

Potatisskal kunde användas i läkemedel

I fabriker bildas väldiga berg av potatisskal som kommer till nytta som djurfoder. Men med förädling kunde skalen användas till mer. I fabriker som tillverkar potatisprodukter används potatisskal och rester till mycket.

YLE - 06 maj 16 kl. 15:42

Räikkönen: Motorsportbanan kommer att användas sällan

Kyrkslätts kommun har krävt att Kimi Räikkönen berättar vad banan för motorsport som byggts på Porkala udd ska användas till. Så här svarar han på kommunens frågor. På formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen mark i Kyrkslätt har det byggts en motocrossbana under vintern.

YLE - 19 dec 12 kl. 06:28

"Kreditkort är till för att användas"

I fjol använde Vandas sex stadsdirektörer sitt kreditkort för sammanlagt 27 742 euro. I år har kreditkortsanvändningen varit mer återhållsam. Det här framkommer i en granskning som Yle Huvudstadsregionen har gjort.

Barometern - 20 nov 13 kl. 09:27

?Varje krona kan bara användas en gång?

Hur mycket får det kosta att rädda ett liv? I förra veckan kom tysk tv till Kalmar länssjukhus för att höra lite om prioriteringar inom Sveriges sjukvård. Jag har under åren skrivit några artiklar i tyska tidskrifter om nationella prioriteringar som Socialstyrelsen är ansvarig för och även om mer regionala projekt.

BT - 12 aug 14 kl. 13:24

Ebolamedicin bör användas enligt WHO

Världshälsoorganisationen (WHO) anser att läkemedlet ZMapp bör sättas in mot ebola trots att läkemedlet inte genomgått kliniska tester. Samtidigt meddelas att en spansk präst som påbörjat behandlingen har avlidit.En expertpanel inom WHO har kommit fram till att det är etiskt riktigt att ge medicinen, som inte genomgått kliniska tester, till patienter som smittats.

Nya Wermlands Tidningen - 04 nov 15 kl. 06:00

Så kan pengarna användas

Flera förslag. Arvika kommun har liksom andra kommuner fått del av statsbidrag som ska gå till ökad bemanning inom äldreomsorgen. Till viss del har man bestämt vad pengarna ska användas till.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 15:03

Ringsjön får användas för bevattning

ringsjön Länsstyrelsen har fått klartecken av Sydvatten att Ringsjön får användas för bevattning.Normalt sett ska Ringsjön fungera som reservtäkt för dricksvatten. Det finns en vattendom på det.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 13:09

LMV: Cytotec bör inte användas


Det kontroversiella medlet Cytotec bör inte användas för att sätta i gång förlossningar, fastslår Läkemedelsverket. Medlet är inte godkänt för den användningen.Av verkets granskning framgår också att användningen av Cytotec inte hotar patientsäkerheten.

YLE - 01 nov 14 kl. 08:46

Vinterdäck får börja användas i dag

Från och med den första november får man börja byta dubbdäck till bilen. Trafiksäkerhetsverket Trafi påminner ändå om att dubbdäck ska användas alltid då väglaget kräver det. Senast i december måste däcken bytas till vinterversioner, och de ska användas fram till slutet av februari.

YLE - 19 feb 13 kl. 15:38

Mållinje-teknik kommer att användas i VM

Fotbolls-VM i Brasilien år 2014 kommer att bli historiskt, i alla fall sett till tekniken. Det Internationella fotbollsförbundet har meddelat att mållinje-teknik kommer att användas vid turnerningen. På tisdagen meddelade det Internationella fotbollsförbundet, Fifa att mållinje-teknik kommer att användas både vid sommarens Confederations Cup och i VM nästa år.

Kristianstadsbladet - 11 jul 14 kl. 15:41

Paracetamol kan användas av gravida


Gravida kvinnor kan fortsätta ta paracetamol - det finns inget vetenskapligt stöd för att användning av den smärtstillande substansen påverkar barnets neuropsykiatriska utveckling. Det konstaterar den europeiska läkemedelmyndighetens (EMA) säkerhetskommitté, skriver svenska Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.EMA inledde en granskning efter att flera studier pekat på risker med paracetamolanvändning hos gravida - det verkade störa barnets utveckling.

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Flera företag tar fram vaccin mot virusvarianter

Flera företag tar fram nya versioner av sitt vaccin som ska fungera bättre mot varianter av coronaviruset. Pfizer Biontech och Moderna har båda inlett kliniska studier för sitt vaccin mot den Sydafrikanska varianten. Sveriges vaccinsamordnare Richard Bergström menar att det här innebär att man inte behöver vara orolig att vaccinen inte ska fungera mot mutationer..

SR - 15 minuter sedan

16,8 grader i Kalmar: Nationellt värmerekord

Idag har det noterats nationellt värmerekord för februari - vid flygplatsen i Kalmar var det 16,8 grader. Enligt SMHI beror det på varma så kallade Föhnvindar. Ett högtryck i sydväst gör att mild luft når västkusten på sin väg österut över sydsvenska höglandet uppstår Föhneffekten – luften blir torrare och därmed ännu varmare på ostkusten..

SR - 15 minuter sedan

Efter ett års förhandlingar: Foodoras avtal med facket klart

Matleveransföretaget Foodora har tecknat ett kollektivavtal med Transportarbetarförbundet. Avtalet omfattar företagets 2000 bud, även cykel- och mopedbud. Avtalet innebär bland annat högre löner och ersättningar inklusive ersättning för cykelunderhåll och arbetskläder, och också pension och försäkringar..

SR - 15 minuter sedan

Vulkanen Etna i spektakulärt utbrott

Vulkanen Etna på Sicilien är mitt inne i ett utbrott med explosioner och askpelare. Långa glödande lavaströmmar är på väg ned för berget. Flygplatsen i Catania är stängd men det ska inte vara någon fara för människor som bor i byarna i närheten av Etna..

SR - 2 timmar sedan

Ytterligare fem döda med bekräftad covid-19

Ytterligare fem dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Men det finns en viss eftersläpning. Därmed har 12.

SR - 3 timmar sedan

Kristian Åström: ”Styrelsen och ledningen vill gå vidare

Imorse kom beskedet att Swedbanks styrelse beslutat att inte driva någon skadeståndsprocess mot förra vd:n Birgitte Bonnesen. Ekots ekonomikommentator, Kristian Åström, säger att bankens styrelse och ledning vill gå vidare och att driva processen inte skulle ha gagnat dem. Samtidigt fortsätter ett antal rättsliga utredningar av Swedbank både i Sverige och utomlands..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Socialministern håller pressträff om vaccin

Deltar gör även Richard Bergström, vaccinsamordnare samt Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten..

SR - 3 timmar sedan

KD-ledarens facebookinlägg kan vara grovt förtal

Anmälan om grovt förtal mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch ligger nu på Särskilda åklagarkammarens bord. ”Det gäller grovt förtal. Det är det som har anmälts, men vad det innefattar vill jag inte gå in på, eftersom jag inte har tagit del av anmälan fullt ut”, säger överåklagare Anders Jakobsson.

SR - 3 timmar sedan

”Får man vänta för länge finns en risk att man blir sämre”

I en majoritet av landets regioner ser ungdomsmottagningar allvarligt eller mycket allvarligt på hur ungas mående påverkas av pandemin. I till exempel Norrköping har man märkt av ett ökat behov av samtalsstöd och där är enhetschefen Marie Löfving orolig över väntetiden. "Får man vänta lite för länge finns det ju en risk att man blir lite sämre", säger hon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.