SR > Nyheter

Thursday, 25 February, 08:37

SR - 22 jan 21 kl. 16:08

Snöovädret skapar stora problemSnöovädret fortsätter i Norrland och det kommande dygnet väntas stora mängder. Det kan komma upp till en halv meter snö fram till i morron kväll och SMHI höjer till en klass 3-varning för snöfallet i Västerbotten. Ovädret leder till stora problem både i väg- och järnvägstrafiken det kommande dygnet.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norrland, SMHI, Västerbotten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snöovädret, skaparstora problem
BT - 15 jan 15 kl. 18:41

Snöovädret skapar stora problem för tågtrafiken i Väst

Oväder, nedrivna kontaktledningar och växelfel skapar stora problem för tågtrafiken i Västsverige. Trafiken från Göteborg mot Alingsås och vidare mot Stockholm dras med förseningar efter ett växelfel. Samtidigt har en nedriven kontaktledning strax utanför Göteborg central medfört att all trafik mot Älvängen, Trollhättan och Vänersborg påverkats liksom trafiken mot Karlstad och Kil.

Expressen - 11 dec 13 kl. 12:05

Milda vädret skapar problem för Frölunda

Efter segern mot Örebro laddar nu Frölunda för årets häftigaste hemmamatch. Det milda vintervädret ställer till vissa problem. – Innebär en del merjobb, men allt pekar ändå på perfekta förutsättningar på lördag, säger Peter Gyllander..

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 11:19

Regnovädret skapar trafikkaos

På grund av regnet i Västsverige har vägar spärrats av och tåg ställts in.Trafikverket varnar för att det kan bli långa restider med ersättningsbussarna, på grund av läget på vägarna.
Bland annat vid Nordens Ark på vägen mot Kungshamn och en sträcka strax utanför Hunnebostrand har vägarna spärrats av.

BT - 16 okt 14 kl. 11:19

Regnovädret skapar trafikkaos

På grund av regnet i Västsverige har vägar spärrats av och tåg ställts in. Trafikverket varnar för att det kan bli långa restider med ersättningsbussarna, på grund av läget på vägarna.Bland annat vid Nordens Ark på vägen mot Kungshamn och en sträcka strax utanför Hunnebostrand har vägarna spärrats av.

Expressen - 08 jan 16 kl. 07:35

Snöovädret skapar kaos – flera olyckor

Det ordentliga snöovädret är inne över Sverige. Fredagsnatten har som följd av det varit besvärlig och polisen vittnar om mycket halt och besvärligt väglag på flera platser. Bland annat har det varit totalstopp på E4 i natt – och en smitare körde på en postlastbil i Västerås..

GöteborgsPosten - 04 jan 17 kl. 16:25

Ovädret skapar översvämningar

Ovädret har höjt vattennivån i sydöstra Östersjön med runt en meter och just nu är nivån vid Skanör i sydvästra Skåne 113 centimeter över det normala. Vägar nära vatten har fått stängas av på flera platser..

UNT - 04 jan 17 kl. 16:25

Ovädret skapar översvämningar

Ovädret har höjt vattennivån i sydöstra Östersjön med runt en meter och just nu är nivån vid Skanör i sydvästra Skåne 113 centimeter över det normala..

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 13 kl. 18:00

Brist på parkeringar skapar kaos

Det varma vädret skapar kaos när folk vill ställa sig strandnära och platserna är begränsade. I går lappades massor av bilar på Råå vid bland annat Rååbadet, något som ledde till stor irritation bland badgäster..

UT - 06 dec 13 kl. 07:06

Ovädret skapar problem på vägarna

Det har blåst rejält över södra Sverige natten till fredag. Rapporter om träd över vägar och strömlösa hushåll börjar komma in tidigt fredag morgon. Det är stora problem för trafiken vid Tolkabro.

Skånskan - 25 dec 13 kl. 12:44

Vädret skapar fortsatta problem

Efter mycket hårt väder över västra Europa under julaftonen gäller även på juldagen översvämningsvarningar på många håll i England..

Expressen - 20 jan 14 kl. 19:27

Varningen: Vädret skapar trafikkaos

Det har varit besvärligt ute på de skånska vägarna det senaste dygnet. Och nu varnar SMHI för att det blir fortsatt dåligt väder. "Hårda vindbyar och därmed risk för snödrev på vägarna", skriver SMHI..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Swedbank släpper krav mot förra vd:n

Swedbank har beslutat att avstå från skadeståndsprocess mot tidigare ordförande och vd Birgitte Bonnesen och Michael Wolf. Det uppger banken i ett pressmeddelande. "Beslutet att avstå är det bästa för banken och för bankens ägare.

SR - 1 timme sedan

Fler kopplingar mellan Khashoggi och saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman

Flygplanet som transporterade de personer som misstänks ha mördat den saudiske journalisen Jamal Khashoggi, kom från ett bolag som kontrollerades av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman. Det rapporterar tv-bolaget CNN som hänvisar till hemligstämplade kanadensiska domstolshandlingar. Idag väntas den amerikanska regeringen offentliggöra en rapport om mordet på Khashoggi i Turkiet 2018.

SR - 1 timme sedan

Företag får olika betalt av regionerna för att vaccinera

Staten ersätter regionerna med 275 kronor per given vaccindos, men betalningen från regionerna till privata aktörer som hjälper till varierar. Till exempel betalar Region Skåne 150 kronor per dos, vilket är 50 kronor mindre än Västra Götalandsregionen och Uppsala. Enligt regionrådet Gilbert Tribo (L) används pengarna som blir över i Skåne till bland annat information, lagring och transporter..

SR - 1 timme sedan

Politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk ut som Kremls förlängda arm

I Ukraina pekas politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk ut som Kremls förlängda arm. I en intervju med Ekot tillbakavisar Medvedtjuk alla anklagelser. - Det är klart att det är förolämpande, att bli kallad för en femtekolonnare i sitt eget land, säger Viktor Medvedtjuk när han tar emot på sitt kontor i Kiev.

SR - 1 timme sedan

Smittorisken på gym ska undersökas

Folkhälsomyndigheten vill undersöka hur stor risken har varit att smittas av coronaviruset på gym. I en studie tillsammans med gymkedjan Friskis och Svettis medlemmar kommer deltagarnas personnumer och träningsstatistik från förra året jämföras med Folkhälsomyndighetens register över vilka som insjuknat i covid-19..

SR - 2 timmar sedan

Kina har ökat sitt inflytande i Serbien under pandemin

Under covidkrisen har Serbien uttryckt sitt missnöje över bristande solidaritet från EU. Istället har Kina trätt in som en hjälpande hand. Kina har de senaste åren investerat allt mer i industri och infrastruktur i Serbien, och i hela regionen.

SR - 2 timmar sedan

Tusentals britter bor brandfarligt

Tusentals brittiska lägenhetsinnehavare bor i hus med hög brandrisk och kan därför heller inte sälja sin lägenheter. Efter branden i höghuset Grenfell Tower för tre år sedan pågår arbetet med att byta ut brandfarligt material, men det går långsamt. Häromveckan presenterade regeringen ett mångmiljardpaket som ska skynda på processen men intressegrupper för drabbade lägenhetsinnehavare tycker att mer måste göras..

SR - 3 timmar sedan

Ungdomsmottagningar upplever ökad psykisk ohälsa

I över hälften av Sveriges regioner upplever man att den psykiska ohälsan bland unga har ökat under pandemin, det framgår av en enkät som Ekot skickat ut till ansvariga över ungdomsmottagningar i samtliga regioner. De flesta uppger att det rör sig om en ökad problematik. "Den största oron är att de ska må så dåligt så att de inte vill leva", säger avdelningschefen Josefine Brydolf..

SR - 4 timmar sedan

Myndigheter lovar anonymitet – men skickar ip-adresser till Google

Ett åttiotal offentliga webbplatser lovar sina besökare anonymitet, men skickar i själva verket deras personuppgifter till Google. Dubbelt så många sajter skickar vidare uppgifterna, så kallade ip-adresser, utan att berätta om det. Efter Ekots granskning har flera myndigheter anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten..

SR - 5 timmar sedan

Större minskning av utrikes födda företagare under pandemin

Under coronapandemin har antalet företagare minskat, särskilt bland dem som är födda i andra länder, enligt statistik från SCB. Utrikes födda företagare har blivit 9 procent färre under pandemin och det kan få allvarliga följder eftersom de ofta anställer personer med samma bakgrund, varnar Svenskt Näringsliv. "De som har svårast att komma in på arbetsmarknaden kommer att få det ännu svårare", säger företagarekonomen Johan Kreicbergs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.