SR > Kultur

Sunday, 28 February, 23:42

SR - 22 jan 21 kl. 15:50

Kraftfullt möte i "One night in Miami"Filmen "One night in Miami" visas nu på streamingtjänsten Amazon Prime Video. Det är långfilmsdebut för regissören Regina King och filmen är baserad på en pjäs av Kemp Powers..
Läs mer på SR
Läs mer om:
One, Miami, Amazon Prime Video, Regina King, Kemp Powers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftfullt, mötei , One, nightin , Miami
Sydsvenskan - 05 jun 15 kl. 04:00

Balladen om Joe Hill

I november är det hundra år sedan agitatorn och sångaren Joe Hill avrättades i Salt Lake City, Utah. Till hundra-årsminnet turnerar Kristian Svensson och den amerikanske sångaren David Rovics med Joe Hill-sånger.William M Adlers biografi om Joe Hill från 2011 kommer på svenska: ”Joe Hill – mannen som aldrig dog”.

Sydsvenskan - 16 dec 11 kl. 21:51

Söderberg mogen för VM

MIKAEL ANDERSSON
Det har gått tre säsonger sedan sist. Men efter en succéhöst i elitserien är Carl Söderberg tillbaka i Tre Kronor igen.
?

Kristianstadsbladet - 09 mar 12 kl. 11:17

Hasselbladspriset till Paul Graham

Han vänder sig från det uppenbara, söker det andra missat eller avfärdat som "ingenting". Men trots att Hasselbladspristagaren Paul Grahams bilder är så subtila har de ändå väckt ilska.
När Paul Graham 1984 påbörjade fotoprojektet "Troubled land" i Nordirland gjorde han tvärtemot sina kollegor.

Sydsvenskan - 23 mar 13 kl. 06:30

Kittlande enligt mallen

För oss som läser amerikansk nöjespress av den mer lättviktiga sorten har det varit omöjligt att undgå tv-serien ?Here Comes Honey Boo-Boo? (började på svensk tv i onsdags): en rivig dokusåpa om storfamiljen Thompson i den amerikanska södern, med den skönhetstävlande dottern Honey Boo-Boo och mamman June som centralgestalter.

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 15 kl. 01:47

Rock'n'roll slimmad till bara skelettet

Kal P Dal, en paroll­makare nästan i klass med Bon Scott, brukade hävda att "Rock'n'roll är bättre än ett stadigt kneg". Men det ena behöver inte utesluta det andra – få knegar på lika stadigt som AC/DC:s rytmsektion. Det slår en omedelbart när man möter bandet i Roskilde där de i egen kraft fyller halva festivalplatsen.

Sydsvenskan - 16 jul 15 kl. 01:47

Rock'n'roll slimmad till bara skelettet

Kal P Dal, en paroll­makare nästan i klass med Bon Scott, brukade hävda att "Rock'n'roll är bättre än ett stadigt kneg". Men det ena behöver inte utesluta det andra – få knegar på lika stadigt som AC/DC:s rytmsektion. Det slår en omedelbart när man möter bandet i Roskilde där de i egen kraft fyller halva festivalplatsen.

Kristianstadsbladet - 10 jun 11 kl. 16:16

Som workshop för gitarrnördar

I'm the one who wants? kan ni resten? Klart ni kan.

Sydsvenskan - 25 maj 13 kl. 06:30

Fast i 90-talet några veckor till

Jag är sen ett par veckor officiellt medelålders (woohoo).Fast inofficiellt har jag varit det i flera år. Åtminstone om man ska gå efter min kraftfullt eskalerande tendens att prata om vad jag gjorde, åt och hade på kroppen för sådär tjugo år sen.?

SmålandsPosten - 28 apr 14 kl. 08:13

Kraftfull mangling av Takida

Takida avslutade sin Sverigeturné sent under lördagen på Garvaren i Ljungby inför en månghövdad och entusiastisk publik. Gruppen har genom åren fått utstå mycket spott och spe från en mängd kritiker för sin tillrättalagda och hitorienterade lättgrunge. Det ligger förvisso en del i dessa omdömen, men det går inte att komma ifrån att Takida över fem plattor också producerat en jämn ström av låtar med, i många fall, riktigt vinnande melodier.

Cornucopia - 27 jun 15 kl. 09:35

Förhöjd hotbild mot Almedalen?

Gårdagens fyra terrordåd från IS följdes idag upp av en avvärjd attack i London enligt den mycket otrovärdiga tabloiden The Sun. Om vi låtsas att The Sun inte fantiserar så borde det föreligga en förhöjd hotbild mot Almedalsveckan, som startar i morgon, om nu IS genomför en koordinerad vända attacker.

The Sun är knappt att betrakta som ens en kvällstidning, utan mer en tabloid, dvs rent hitte på, som får Aftonbladet att framstå som kvalitetsjournalistisk.

Cornucopia - 01 jul 15 kl. 08:09

Förebereder Ryssland en fullskalig offensiv i Ukrain

Oroväckande foton har dykt upp på hur ryska stridsvagnar i Dumbass har målats med vita IFF-symboler, avsedda för att identifiera stridsvagnarna som ryska för stridsflyg. Det innebär i så fall att Ryssland planerar att sätta in stridsflyg i sin invasion av Ukraina, vilket i så fall innebär en fullskalig offensiv.
IFF är förkortningen för identification friend-foe, och kan vara elektroniska system, men är här helt enkelt vit målarfärg, som inte kommer röja fordonen från marken, men tydligt synas från luften.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 07:26

Lady Gagas hundar tillbaka välbehållna

Artisten har fått tillbaka sina hundar som kidnappades tidigare i veckan. Händelsen skapade stora rubriker efter att sångerskans anställde sköts i bröstet när han var ute och rastade hundarna. Han skadades svårt, men väntas bli helt återställd.

SR - I förrgår: 16:05

Publiktak ingen bra lösning menar många institutioner

Regeringens lagförslag som ska göra det möjligt för teatrar, biografer och andra kulturaktörer att få i gång verksamheten på ett smittsäkert sätt har varit ute på remiss..

SR - I förrgår: 14:25

Tone Schunnessons roman blir film

Guldbaggebelönade Rojda Sekersös ska regissera “Dagarna, dagarna, dagarna”..

SR - I förrgår: 14:11

Slussen ska få offentligt konstverk

Slussen i Stockholms innerstad ska få konstnärlig utsmyckning för sju miljoner..

SR - I förrgår: 10:14

I debattens svallvågor: Minns konstnärens som försvann i vattnet – veckans ord är Havet

Varje vecka väljer Kulturredaktionen ett ord i tiden. I eftersvallet från debatten om Vita havet på Konstfack har Mårten Arndtzén sett en nio år gammal dokumentärfilm med förnyad aktualitet..

SR - I förrgår: 09:08

Tvingas leva i exil efter att ha fängslats av turkiska regimen

”Det är extremt farligt för vem som helst att kritisera regimen.”.

SR - I förrgår: 09:06

Därför vill auktoritära regimer alltid stoppa konsten

”Kulturpolitiken är perfekt för att splittra ett samhälle.”.

SR - I förrgår: 06:00

Pandemiåret skapar sug efter nostalgi-tv

När tiderna är osäkra tycks vi söka oss till trygga, gamla humorserier. Hos Viaplay har strömningarna av gamla serier ökat rejält..

SR - I förrgår: 06:00

Ny film om folkmordet sommaren 1995

Dådet i Srebrenica skildras i ”Quo Vadis, Aida” av den bosniska regissören Jasmila Žbanić..

SR - 25 feb 21 kl. 18:30

Isländska Andri Snaer Magnasson om prisnomineringen till Nordiska Rådets pris

"Jag är glad att jag kunde skriva en bra bok men inte glad över ämnet." Isländska Andri Snaer Magnasson om boken "Om tid och vattnet" som tar upp klimatförändringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.